Cercetătorii au dezvoltat lentile tipărite 3D care pot transforma iPhone-ul într-un microscop​

Inginerii de la Universitatea Northwestern au dezvoltat o tehnică nouă de imprimare 3D a lentilelor puternice într-o manieră rapidă.

Aceste lentile ar putea fi folosite pentru a crea un microscop pentru fotografii de înaltă rezoluție sau pentru diagnosticarea bolilor la fața locului.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au dezvoltat recent o metodă revoluționară pentru a produce lentile tipărite 3D.

Echipa de ingineri a studiat și testat doi ani elaborarea tehnicii și acum pot imprima o lentilă personalizată de înaltă calitate în doar patru ore. Lentilele sunt extrem de mici, măsurând doar 5 mm înălțime și 5 mm lățime.

Aceste lentile ar putea fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații optice. De asemenea, acestea ar putea transforma iPhone-ul într-un microscop, permițându-vă să realizați imagini detaliate sau să realizați diagnosticarea la fața locului a unei bolii. Pentru a demonstra, capacitatea acestor lentile, inginerii au fotografiat părți mici ale insectelor.

În plus, tehnica de producție a lentilelor tipărite 3D ar putea oferi, de asemenea, beneficii semnificative pentru diagnosticarea medicală mai rapidă, în special în zone îndepărtate, care sunt greu accesibile sau în cazul în care echipamentul medical este scump.

“Până acum, am utilizat mult timp pentru găsi o soluție eficientă în lustruirea lentilelor. Cu imprimarea 3D, în prezent, avem libertatea de a proiecta și personaliza rapid un obiectiv “, a declarat Cheng Sun, profesor asociat de inginerie mecanică la Universitatea Northwestern.

​Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.