Cașcavalul crește riscul cancerului de sân, spun 12.000 de medici

Cașcavalul crește riscul cancerului de sân, spun 12.000 de medici

Grupul medical Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) în colaborare cu Breast Cancer Awareness Month au trimis o petiție publică către Food and Drug Administration (FDA) care prevede atașarea unei etichete ce îi avertizează pe consumatori că: cașcavalul crește riscul cancerului de sân!

În petiția sa, PCRM – care este format dintr-un grup de 12.000 de medici – a solicitat comisarului FDA să fie obligatoriu ca, cașcavalul să fie etichetat cu următorul mesaj: „Brânza lactată conține hormoni reproductivi care pot crește riscul cancerului de sân.”

PCRM a indicat câteva studii care au legat consumul de brânzeturi lactate cu cancerul de sân, inclusiv un studiu al Institutului Național al Cancerului din 2017, realizat pe 1.941 de femei, care a descoperit că cele care au consumat cele mai multe grăsimi și-au crescut riscul de a dezvolta cancer de sân cu 53%.

„În loc ca producătorii de brânzeturi precum Kraft să adauge o panglică roz pe produsele lor ca și Philadelphia Cream Cheese și Macaroni & Cheese, ar trebui să lipească etichete de avertizare”, a spus președintele PCRM, Neal Barnard, MD.

„Vrem ca femeile să fie conștiente de faptul că brânza lactată le-ar putea crește riscul cancerului de sân.”

La începutul acestei luni, PCRM a lansat campania „Let’s Beat Breast Cancer”, o inițiativă susținută de cuplurile celebre: Jon și Tracey Stewart; Alec și Hilaria Baldwin; James și Suzy Amis Cameron.

Campania își propune să inspire femeile să urmeze patru pași pentru a preveni riscul lor de a dezvolta cancer la sân: trecerea la o dietă pe bază de plante, limitarea consumului de alcool, sportul și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Sursa: vegnews.com

Dorel Puchianu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Partajare

Împarte și cu prietenii tăi informația din acest site!

Facebook
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit0
Total
0

Prin navigarea pe acest site, acceptati utilizarea COOKIE-urilor. De asemenea, puteti opta ca browserul dvs. sa nu utilizeze cookie-uri! Mai multe informatii

Cookie sunt utilizate pentru a monitoriza actiunile care le-ati realizat pe site. Prin continuarea navigarii acceptati utilizarea cookie-urlor sau puteti sa va oferiti acordul prin apasarea butonului "Accept".

Inchide (Close)