creare site

Bitcoin a intrat în declin – speculat de ultimele necazuri din piață

Bitcoin_Logo_Vertical

În 17 decembrie 2014 bitcoin valora 319 USD, o lună mai târziu în 2015, moneda digitală a ajuns să valoreze 198 USD, o pierdere de 120 USD. Scăderea poate că este speculată de furtul a 19000 BTC din faimosul exchange Bitstamp, reprezentând cca. 5 milioane USD pe data de 5 ianuarie, urmat de blocarea a peste 260.000 USD – fonduri ale clienților care folosesc serviciile de procesare Egopay, conform Coindesk.

Singurul exchange de bitcoin din România, BTCXchange.ro și-a rugat clienții pe data de 16 decembrie să-și retragă toate fondurile. Așadar asistăm în ultima perioadă la o scădere a încrederii în bitcoin datorată unor furturi, închiderea unor exchange-uri, poate temporară, evenimente, care de fapt, pot avea loc în cazul oricărei monezi fie digitale sau FIAT.

Sustragerea banilor din bănci, case de schimb a existat dintotdeauna, însă dezavantajul bitcoin-ului este că speculatorii pot acționa rapid, iar efectele se văd imediat. Totuși trebuie să privim și părțile pozitive, Bitstamp a revenit, iar răutățile care alimentează declinul bitcoin se vor stabiliza, probabil când mai mulți pământeni vor înțelege că viitorul banilor aparține monezii digitale!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.