creare site

Beneficiile ascunse ale minatului de bitcoin

64 Vega Radeon

Inițial cei care au criticat aurul, au avut aceleași argumente ca în cazul bitcoinului – costul de extracției al aurului + depozitarea lui, ar fi mult mai economică dacă ar fi stocată în banii tipăriți pe hârtie. Profesorul american de economie, Roger Garrison subliniază că societatea suportă costuri suplimentare în cadrul unui sistem de FIAT.

  1. Costul diferitelor facțiuni politice care încearcă să obțină controlul asupra producției de bani.
  2. Costul grupurilor de interese speciale, care susțin utilizarea abuzivă a producției monetare în beneficiul lor.
  3. Influențe induse de alocări greșite ale resurselor, prin abuzul de autoritate.
  4. Costul pentru afaceri de a încerca să prezică comportamentul și acțiunile autorității monetare.

DATORIA SOCIETĂȚII

În orice tranzacție business, trebuie să luăm în considerare costurile și beneficiile. Valoarea estimată a beneficiului trebuie să fie mai mare decât prețul pe care îl plătim. Altfel, nu se derulează nicio înțelegere.

După cum arată Nick Szabo: consumul ridicat de resurse generat de bitcoi, cumpără scalabilitatea socială, care este, probabil, mai valoroasă. Schemele dinamice de dovadă a muncii prestate, oferă o rezistență mai mare la fals, inflație și furt. Bitcoin-ul nu are nici un concept de datorie.

Finanțarea ieftină a pieței datornice, disponibilă prin sistemul FIAT, permite guvernelor să impună programe scumpe și distructive. În timp ce un electorat nu poate să susțină majorări de impozite pentru a finanța războaie externe sau sisteme de beneficii neloiale, finanțarea datoriei poate ascunde acest lucru în costurile inflației.

BITCOIN FTW

Există tendința de a se deplasa spre un ban extrem de lichid și salabil – un câștigător al economiei mondiale. Dacă acel câștigător ar trebui să fie standardul bitcoin (sau orice alt tip de criptocurrency PoW), o analiză completă a costurilor ar trebui să includă:

Reducerea considerabilă a dimensiunii guvernului.
Sfârșitul ciclului de “boom-and-bust” al băncii de rezervă fracționată.
Costuri reduse în pe timpul de război și de bunăstare.

Așa că, data viitoare când cineva sublinează “faptul că” minatul de bitcoin distruge planeta, ar putea fi îndemnat să ia în considerare lucrurile pe care ar putea să le salveze. După cum spune Garrison:

În cele din urmă, costul oricărei acțiuni, mărfuri sau instituții este acțiunea alternativă ori marfa. Costul de oportunitate este singurul cost care contează.

Sursa: bitcoinist.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.