Astma și alergii la bărbați și femei

woman_with_a_cold_or_allergy_198620

Conform vechiului dicton din antichitate care ne învață că nu există boala ci bolnavi, specialiștii au concluzionat că e greu de precizat care sex e mai predispus la îmbolnăviri de astm și alergii. Unele studii efectuate de Colegiul American de Imunologie susțin că femeile sunt mai sensibile la aceste boli, motivele fiind multiple și complexe și variind în funcție de vârstă.

Există desigur și o componentă genetică în apariția acestor afecțiuni, deoarece șansele de îmbolnăvire cresc semnificativ pentru orice persoană dacă unul dintre părinți a suferit în prealabil. La vârsta pubertății, bărbații sunt mai predispuși la apariția de astm sau alergii, însă după 20 de ani, femeile devin mai ușor prada lor.

Ideea subliniată de Renata Engler, MD este ca importanța diferențierii pe bază de sex a practicii terapeutice cu pacienții nu trebuie subestimată, și că trebuie efectuată o metodologie specifică fiecărei persoane pentru ca rezultatele în ceea ce privește vindecarea să fie pe măsura așteptărilor.

Sursa: sciencedaily.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


40 ÷ 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.