creare site

Asociația Băncilor Britanice: Bitcoin este o amenințare reală pentru bănci

Bitcoin_Logo_Vertical

Este inevitabil, banii digitali sau valutele digitale, vor crește în popularitate, și astfel, vor deveni o amenințare pentru sistemul tradițional bancar, dar acest lucru este spus de noul raport al Asociației Băncilor Britanice (BBA).

Asociația s-a uitat la impactul pe care îl au deja monezile criptografice asupra sistemului bancar, iar acesta va continua să crească, însă, încet și sigur, persoanele care fac transfer de bani își vor schimba percepția asupra valutelor digitale. Pe de alta parte, citez din raport: “Cu cât valutele digitale vor crește în popularitate, cu atât va crește și riscul pentru bănci”!

Utilizatorii de Bitcoin pot să-și gestioneze singuri plățile zilnice, fără să interacționeze cu băncile și fără să plătească comisioane acestora. Similar, se întâmplă în prezent cu plățile prin PayPal, care nu utilizează sistemul bancar, ceea ce privează băncile de venituri importante“, continuă raportul.

Nu se putea ca raportul să nu arunce cu noroi în Bitcoin, considerându-l un sistem care nu garantează siguranță banilor, dar este de la sine înțeles: “Vulpea când nu ajunge la struguri, spune că sunt acri!”.

Sursa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 1 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.