Ai crede că un laptop vechi ar trebui să moară?!? Nu, aici intervine Linux baby!

calculator pentru munca de birou

Linux-ul a fost considerat de mult timp o alternativă la Windows, cu toate că opiniile încă sunt împărțite cu privire la ce sistem de operare este cea mai optimă alegere pentru a lucra, totuși există un capitol pe care Linux-ul îl câștigă clar.

Suportul software pentru hardware-ul vechi sau calculatoarele vechi.

Versiunile noi de Windows necesită upgrade-uri de hardware consistente pentru a beneficia de pachetul complet de caracteristici, laptopurile vechi sunt teoretic mai mult sau mai puțin abandonate, mai ales dacă sunt prea lente pentru a fi actualizate la o versiune mai nouă de sistem de operare.

Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că acele calculatoare sunt moarte, deoarece instalarea sistemului de operare Linux poate întotdeauna să aducă la viață acele dispozitive, chiar și atunci când un laptop are la dispoziție mai puțin de 1 GB RAM.

Dovadă vie este acest experiment făcut de cineva de pe reddit care a instalat Lubuntu pe un laptop care a fost livrat inițial cu Windows XP și care, evident, este abandonat acum. Windows XP nu mai are actualizări din aprilie 2014 și cum majoritatea aplicațiilor renunță la această versiune de sistem de operare, alegerile sunt foarte limitate în ceea ce privește software-ul și driverele.

Hello, Linux!
Saltul la Linux a readus la viață un vechi laptop Compaq Presario CQ40, în ciuda faptului că și atunci se chinuia să meargă, dar și acum.

De exemplu, autorul explică că dispozitivul funcționează lin pe Linux, dar, pe de altă parte, atunci când vizionează un film pe YouTube, singura modalitate de a beneficia de o vizionare fluentă este să utilizeze un singur tab!

Deși pentru mulți este o performanță groaznică, să reținem că acesta este un laptop cu doar 1 GB RAM și un procesor super-depășit, care în lumea Windows-ului este deja muzeu – și care nu ar trebui folosit în niciun fel în ziua de azi.

Operarea în Windows XP nu este o idee bună, nu numai datorită lipsei de actualizări, ci și din punct de vedere al securității, deoarece vulnerabilitățile nerezolvate ar putea permite hackerilor să intre în calculator și să obțină controlul complet asupra unei gazde compromise.

Sursa: news.softpedia.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.