auto bara

Adoptarea rapidă a mașinilor electrice în Norvegia a redus consumul de produse petroliere

Rata de adoptare a vehiculelor electrice din Norvegia depășește în prezent orice imaginație, însă ne permite să vedem viitorul piețelor mai mari – uneori chiar și cu decenii înainte.

În Norvegia, se simte cum scade cererea pentru benzină și motorină, în timp ce vehiculele electrice se înmatriculează din ce în ce mai mult de la o zi la alta.

Cota de piață a vehiculelor electrice din țara nordică, a atins în ultimul an peste 50% din autoturismele noi, fiind mai mare decât în ​​orice altă țară.

Acest ultim record, a fost alimentat de popularitatea în creștere a mașinilor electrice precum Tesla și Nissan Leaf.

Dar este nevoie de mult timp pentru a înlocui o flotă de autoturisme la nivel de țară, motiv pentru care VE-urile încă reprezintă mai puțin de 10% din toate autoturismele aflate pe drumurile din Norvegia.

Guvernul norvegian a prezentat cifrele finale din 2017 privind vânzările de produse petroliere și, pentru prima dată din 2014, consumul norvegian de benzină și motorină a scăzut peste tot, iată raportul Forbes:

“Comercializarea benzinei a scăzut cu 2,9%, motorina duty-free a scazut cu 2,7%, iar motorina fără taxe vamale a scazut cu 2,6%. Vânzările de produse petroliere în general au scăzut cu 2,2%, deși unele categorii de consum, cum ar fi păcura, kerosen și altele produsele petroliere au demonstrat un consum mai ridicat.”

Cu alte cuvinte, este prima dată când cererea de produse petroliere utilizate pentru automobile a scăzut de la începutul revoluției “electrice” în Norvegia.

Unii experți consideră acest lucru ca fiind primul semn, că flota de mașini electrice este în creștere și începe să aibă un impact asupra industriei petroliere.

Norvegia, ea însăși este un important producător de petrol, dar care a investit foarte mult în reducerea dependenței de propriile sale produse.

Nu numai că, numeroasele stimulente pentru automobile electrice au sporit în mod semnificativ adoptarea “electricelor”, dar și câteva inițiative în alte domenii, cum ar fi un plan de a face zborul local electric și o nouă lege care va crea prima zonă de la mare fără emisii poluante.

Norvegienii nu vor să fie dependenți de propriile resurse!

Sursa: electrek.co

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


36 ÷ 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.