creare site

Acțiunile Nvidia au scăzut după testele oficiale ale seriei RTX 20

De puțin timp, Nvidia a permis testarea noilor placi grafice Nvidia GeForce RTX 2080 Ti și RTX 2080, iar pe Internet asistăm în prezent la o explozie de teste.

Comparativ, rezultatele lui 2080 Ti vs. 1080 Ti sunt cu ceva mai bune, asistăm la o creștere cuprinsă între 10 până la 20% în testele vizate de gameri. Așadar, avansul de performanță pe care îl oferă 2080 Ti este cu ceva mai bun comparativ cu vechea serie, însă prețul a tăiat entuziasmul gamerilor.

Nici pentru minerii de cirptomonezi, Nvidia RTX 2080 Ti nu prezintă în acest moment un interes real, performanța în minat fiind cu puțin mai mare decât 1080 Ti, iar prețul ridicat a lui RTX 2080 o face destul de nerentabilă în industria mineritului de ethereum.

Totuși să nu uităm că Nvidia, își petrece mult timp în dezvoltarea Inteligenției Artificiale, autovehiculelor autonome, iar mojoritatea profitului vine din sectorul gamingului care reprezintă 60% din veniturile sale, venitul fiind de 1,8 miliarde de dolari în utlimul trimestru.

Desigur, hardware-ul RTX 2080 Ti este destul de nou pentru toată industria IT, urmează să vedem cum se vor dezvolta driverele seriei RTX, care probabil vor îmbunătății sau nu performanța noilor placi NVIDIA.

În acest context negativ pentru Nvidia, acțiunile companiei au scăzut, dar totuși sunt într-un trend decent. Pe 4 septembrie anul curent, acțiunile au atins aproape 284 USD, iar pe 26 septembrie au scăzut până la 266 USD.

Sursa: hexus.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


24 ÷ = 8

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.