5.Deconectarea stick-urilor USB

Odata cu lansarea pe piata a stick-urilor USB, au fost desfiintate efectiv unitatile de dischete, cunoscute sub denumirea de “floppy disks”, precum si transportul datelor cu hard discurile portabile, si aici ma refer la date care totalizeaza cca. 16 sau 32 GB, pentru ca stick-urile USB de 64 GB inca sunt destul de costisitoare, nemaivorbind de cele de 128 sau 256 GB.
Marea problema este ca datele de pe aceste stick-uri USB Flash se pot distruge partial sau in unele cazuri complet daca noi nu deconectam prima data din sistemul de operare Windows aceste stick-uri. Astfel, inlaturarea fizica si rapida a stick-ului USB din calculator poate avea efecte care pot corupe datele de pe acesta, de aceea va recomand, sa apasati butonul stang al mouse-ului pe pictograma “Safely Remove Hardware” si sa selectati litera corespondenta stick-ului USB pe care vreti sa-l deconectati de la calculator.

Stiu ca de multe ori ne grabim si nu mai tinem cont sa deconectam corespunzator stick-ul USB, si tot de atatea ori putem sa avem noroc si sa nu pierdem unele date de pe stick-ul USB. Insa, din nefericire, am avut situatii in care nu am mai putut sa recuperez datele de pe stick-ul USB, de aceea, va recomand sa nu va grabiti si astfel “sa ne respectam stick-ul nostru USB”!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.