44.Eraser

Eraser

Descarca programul Eraser.
Windows NT/2000/XP/7/Server 2008

Recuperarea datelor este necesara atunci cand ne pierdem date importante, insa lucrurile se schimba cand dorim sa stergem date pe care nu mai vrem sa le recuperam, sau ca altcineva sa le recupereze. Spre exemplu, cand vinzi un calculator sau un hard disc sau un SSD, este bine sa stergi datele tale personale sau programele, filmele etc. cu programe specializate, care efectueaza o stergere ce nu mai permite recuperarea datelor.

Este important sa stergem datele noastre personale cu programe specializate in stergerea lor – fara nicio sansa de recuperare, pentru ca recuperarea unor date importante de terte persoane poate crea prejudicii inestimabile cateodata. Undeva in trecut s-au vandut cateva calculatoare dintr-o institutie importanta, iar angajatii de acolo nici macar nu s-au sinchisit sa stearga macar in mod normal acele date. De atunci, companiile private sau de stat care se respecta – cand se vinde un calculator sau un hard disc, datele de pe acesta se sterg cu programe specializate in distrugerea datelor. Formatarea hard discului nu este suficienta pentru a sterge definitiv datele de pe hard disc, formatarea lasand intotdeauna o portita de recuperare a datelor.

Eraser este primul program pe care vi-l recomand cand vreti sa stergeti definitiv datele pe care nu mai doriti ca cineva sa le recupereze. Eraser este un utilitar avansat de securitate, care va permite sa stergeti pentru totdeauna toate datele senzitive de pe hard disc prin rescrierea acestora de mai multe ori.

Programul se integreaza in Explorer si poate sterge un fisier imediat sau la repornirea sistemului de operare. De asemenea, fisierele sau directoarele pe care dorim sa le stergem pot fi programate cand sa fie sterse, putem rescrie spatiul liber de pe hard disc – ca o masura in plus, in cazul in care cineva vrea sa recupereze anumite date, ca de exemplu: fisierele cache create de browser.

Eraser – integreaza 13 metode de stergere a fisierelor

Programul integreaza 13 metode de stergere a fisierelor, astfel cu cat metoda de stergere este mai complexa cu atat mai mult timp necesita fiecare stergere a unui fisier/director.
Metodele de stergere a spatiului liber sau nefolosit sunt in numar de 12. In final, nu va recomand sa faceti farse prietenilor vostri cu acest program, folositi-l doar pentru scopuri precise, si incercati sa nu gresiti atunci cand stergeti un fisier – poate fi fatal!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.