35. Setari care merita sa le efectuam dupa instalarea sistemului de operare Windows XP

Dupa fiecare instalare a sistemului de operare Windows XP, merita sa dezactivam anumite functii care ne pun in pericol intimitatea si alte functii cu care putem imbunatatii performanta sistemului de operare. Primul lucru pe care merita sa-l facem daca utilizam Explorer-ul ca manager de fisiere este sa ne punem “iconita” My Computer pe desktop, astfel de la Start apasam butonul drept pe pictograma My Computer si pe optiunea “Show on Desktop”.
In sistemele de operare mai vechi aceasta pictograma era afisata automat pe desktop dupa ce sistemul de operare era instalat. Prin intermediul acestei iconite putem naviga rapid pe partitiile calculatorului nostru si in documentele noastre.

Pe de alta parte, apasand butonul drept pe icoana My Computer si Properties, putem afla mai multe detalii despre sistemul  respectiv, de la tab-ul “Automatic Updates” va recomand
sa activati opþiunea “Notify me but don’t automatically download or install them”, astfel, cand Microsoft va trimite ultimele actualizari pentru sistemul de operare acestea nu se vor descarca automat, ci va va informa despre ele si veti putea descarca ce doriti si evident dupa descarcare sa instalati ce actualizari doriti.

Ramanand tot la proprietati va invit sa vizitati tab-ul “Advanced” si sa dati clic pe butonul “Error reporting” unde puteti dezactiva ca sistemul de operare sa trimita erorile de sistem catre Microsoft de la “Disable error reporting”. Aceasta optiune se poate dezactiva si cu alte programe specializate dar, niciodata nu strica sa avem la indemana mai multe alternative!

Tot in tab-ul “Advanced” in prima casuta “Performance” gasim butonul “settings” care odata apasat ne deschide fereastra “Performance Options”, iar in tab-ul “Advanced” in casuta “Virtual memory” butonul “Change” va recomand sa setati memoria virtuala la 2 GB (cca. 2148 MB) in cele doua casute (Initial size si Maximum size), este suficient de mare ca sistemul de operare sa o foloseasca de fiecare data cand memoria fizica RAM este consumata. Daca nu definim aceasta memorie virtuala care se va afla pe prima partitie a hard discului, atunci sistemul de operare va redimensiona aceasta memorie de fiecare data cand va fi nevoie, iar acest lucru va ingreuna procesul de lucru cu aplicatiile de pe hard disc.

Daca nu vom permite nimanui sa ne controleze calculatorul nostru de la distanta prin intermediul Internetului, atunci din tab-ul Remote, este bine sa dezactivam optiunea “Allow
Remote Assistance invitations to be sent from this computer”.

Nedezactivarea acestei optiuni poate facilita accesul unor programe malitioase, asadar este bine sa dezactivam aceasta optiune pentru a ne proteja calculatorul. Pe de alta parte, daca vom accesa sau ne va accesa cineva calculatorul de la distanta atunci aceasta optiune trebuie activata!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.