​Iro3D a dezvoltat o imprimantă 3D pentru metal la doar 5.000 USD

Compania Iro3D din Seattle a construit o imprimantă 3D pentru birou, care va costa doar 5000 USD. Imprimanta este capabilă să producă obiecte din oțel cu conținut ridicat de carbon.

Domnul Sergey care reprezintă compania Iro3D, a prezentat recent pe canalul de YouTube 3D Printing Nerd o imprimantă 3D care poate să imprime obiecte din oțel.

Imprimanta este în faza de prototip, însă Sergey plănuiește să vândă primele imprimante beta către clienții din zona Seattle și de acolo să extindă vânzările. Iro3D intenționează să implementeze un feedback al utilizatorului în viitoarele stadii de dezvoltare ale imprimantei.

Această imprimantă este compactă și ieftină, și este binevenită pe piața imprimantelor 3D pentru metal, însă nu vă așteptați ca această imprimantă 3D să livreze piese de oțel gata finisate!

Imprimanta Iro3D folosește un proces unic pentru imprimarea 3D, care implica pulbere metalică pentru piese și pudră de nisip pentru structurile de susținere. Materialele, includ diferite granularități de pulbere metalică și nisip, care sunt păstrate în patru containere diferite.

Capetele de imprimare utilizează materialul selectat de către utilizator și îl depozitează pe patul de imprimare. Imprimanta utilizează pulbere metalică mai fină pentru exterior, în timp ce pulberea mai roșie este pentru interior.

Odată ce imprimarea este completă, obiectul este așezat într-un cuptor și încălzit la temperaturi ridicate timp de câteva ore. În final, odată ce procesul de încălzire este finalizat, utilizatorul va îndepărta excesul de pulbere de pe piesă folosind o perie de sârmă.

Deocamdată, imprimanta oferă un volum de umplere de 32 x 30 x 10 cm. Cu toate acestea, Serghei recunoaște că mai are mult mult de lucru sub “capota” imprimantei. Pentru început, prototipul funcționează cu un microcontroler lent de 8 biți.

În plus, software-ul dezvoltat trebuie încă îmbunătățit cu mecanisme suplimentare de imprimare și caracteristici de siguranță.

La doar 5.000 de dolari, imprimanta pentru metal este o revoluție pe piața modernă de tiparire 3D din metal.

Sursa: all3dp.com

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × = 3

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.