Logitech M171 – mouse fără fir (wireless)

Logitech mouse M171

Logitech este o firmă renumită în fabricarea perifericelor, în special mouse-uri și tastaturi.

Mult timp nu am renunțat la clasicul mouse cu fir, dintr-un motiv destul de sănătos, să zic așa! Mai multe dispozitive fără cabluri = mai multe radiații. Dar, nevoia de a te deplasa de la un birou la altul, m-a convins că trebuie să îmi schimb vechiul mouse cu fir cu unul fără fir, sau cum ne-am obișnuit să spunem “wireless”. Așadar, am fost la Altex, și până la urmă m-am oprit la un mouse Logitech M171.

mouse logitech

Este un mouse cu laser, care utilizează o singură baterie, are un mini-stick USB care se conectează la laptop/computer, iar la nevoie acest mini-sitck USB se poate pune chiar în mouse. Astfel, M171 este un șoarece gata de aventură. Exact de ceea ce am nevoie!

Teste mouse Logitech M171 

Mouse-ul are o viteză rapidă de deplasare pe ecran, astfel dintr-un colț al ecranului în celălalt ajunge foarte repede. Se activează foarte repede după ce este conectat și nu am avut nicio problemă de driver (software) pe sistemul meu de operare Ubuntu. Deși îmi făceam griji, dar uite că M171 funcționează impecabil pe linux.

Ba mai mult, l-am conectat la portul USB 3.0 și merge foarte bine, deși pe acel port USB 3.0 am avut numeroase neplăceri cu alte dispozitive. Logitech, spune că bateria șoricelului M171 ar trebui să dureze cca. 1 an, ceea ce este bine, însă urmează să văd ce durată de viață are în realitate. Mouse-ul l-am pus în funcțiune pe 20 decembrie 2016. O să revin tot aici, când se termină bateria acestuia. Are buton de oprire/pornire pentru a economisi bateria și pentru alte situații, dar recunosc că nu prea l-am folosit!

Logitech mouse M171

Concluzie Logitech M171 

Ce apreciez la M171?

Este ușor, alunecă bine pe numeroase suprafețe, rotița pentru derularea paginii în sus și în jos se operează ușor și repede, este ușor de transportat și are posibilitatea să demontezi mini-stick-ul USB și să-l montezi direct în el ca să nu-l pierzi. Mouse-ul este bun pentru cei care au o palmă medie/mică cca. 13 – 19 cm în lungime!

Era să uit, M171 nu funcționează pe suprafețe lucioase, eu am folosit de obicei o carte, ca și mousepad 🙂

Logitech mouse M171

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.