creare site

Bitcoin-ul a atins 24.000 de dolari în Iran, după ce guvernul a recunoscut minarea de criptomonedă ca fiind o industrie

Iranul a anunțat recent că va începe să trateze minarea de criptomonedă ca pe o industrie. Acest anunț s-a făcut după recenta schimbarea a sancțiunilor economice impuse de Statele Unite. Datorită acestei știri, prețul Bitcoin-ului a explodat până aproximativ 24000 USD pe unele burse iraniene.

Platforma de schimb Exir a afișat un preț de 1.020.000.000 IRR pentru 1 Bitcoin, ducând valoarea criptomonedei la peste valoarea maximă anterioara de 20000$. Prețul curent al unui BTC este de aproximativ 6100 $. De asemenea, și valoarea de schimb a unui Ethereum a fost umflată până la 900 de dolari, comparativ cu prețul său actual de 200 de dolari.

Banca Centrală a Iranului, este pregătită să elaboreze un cadru de politici pentru industria care minează criptomonedă. Potrivit Consiliului Suprem al Iranului al secretarului Cyberspace, Abolhassan Firouzabadi, politica urmează să fie pregătită în următoarele zile.

El a spus într-o declarație adresată IBENA că lansarea unei criptomonede naționale este promițătoare. De asemenea, a mai zis că va utiliza criptomonedele ca instrument de tranzacții financiare cu partenerii comerciali și țările prietenoase ale Iranului.

Slăbirea monezii iraniane vs. dolarului american este un punct de discuție pentru mulți, deoarece sancțiunile economice ale lui Donald Trump au determinat piețele europene să se retragă din Iran. Președintele a trimis un mesaj clar atunci când sancțiunile au fost adoptate la în luna august, obligând astfel multe companii să aleagă între Iran și Statele Unite.

Acest lucru a condus moneda iriniană la un pas de hiperinflație, deoarece valoarea a fost într-o tendință descendentă continuă de la anunțarea sancțiunilor revizuite. Doar anunțarea sancțiunilor a determinat peste 100 de companii să-și oprească operațiunile din Iran, repercusiunile fiind vizibile cu tulburări politice din ce în ce mai vizibile prin revolte și proteste.

Iranul fiind o altă țară care sa dus către Bitcoin în vremuri de instabilitate politică și economică. Acest tipar a fost, de asemenea, văzut și în Venezuela, iar Fiat-ul său nevaloros a fost înlocuit de Bitcoin și alte criptocuritate, cum ar fi Dash [DASH].

Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Sursa: ambcrypto.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


91 ÷ = 13

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.