4000 USD pentru o casă imprimantă 3D și gata în 24H

Aproximativ 1,2 miliarde de oameni locuiesc în condiții improprii, iar casele mici reprezintă o soluție pentru aceștiia.

Astfel, startup-ul american ICON a a venit cu o propunere inedită, casa in valoare de 4000 USD, imprimată 3D și cu o suprafață de 60 metri pătrați. Casa este realizată din beton și se construiește în mai puțin de 24 ore folosind o imprimantă mobilă.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Casa realizată de ICON a fost prezentată la festivalul SXSW din Austin, Texas și respectă standardele americane în domeniul construcției.

În concordanță cu firma producătoare, prototipul valorează cca. 10.000 dolari pentru a fi produs, însă ICON estimează că aceste costuri se vor reduce până la 4000 USD, când producția va începe în EL Salvador, unde vor construi cca. 100 de case accesibile în colaborare cu un ONG.

Tehnologia 3D reduce costul cu forța de muncă și timpul construcției, cât și pierderele de materiale, însă aceste case noi sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, casa este mult mai rezistentă decât cele construite convențional.

Sursa: treehugger.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 5 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.