30.Smart Defrag

Smart Defrag

Descarca Smart Defrag de aici.
Windows 2003/Vista/Me/Server 2008/NT/2000/XP/98/7/8 (inclusiv 32 si 64 biti)

Defragmentarea hard discului este unul dintre motivele pentru care calculatorul tau ar putea opera cu cateva procente mai rapid. Daca iti defragmentezi des hard discul, beneficiezi de un acces mai rapid la fisierele tale, si aplicatiile se incarca mai repede cu cateva secunde. Nu numai acestea sunt avantajele, cand datele pe hard disc nu sunt ordonate, acesta din urma este mult mai solicitat din punct de vedere mecanic, iar fiabilitatea lui scade in timp, ma refer la un hard disc clasic si nu la unul SSD. Iata un motiv in plus, pentru care merita sa utilizati des un program de defragmentare al hard discului.
Programele de defragmentare sunt numeroase si majoritatea sunt gratuite, chiar si sistemul de operare include un astfel de program, pe care de altfel il gasiti daca apasati butonul drept al mouse-ului pe una dintre partitii in Explorer, Propertiers>Tools si aici la “Defragmentation” putem sa ne ordonam datele pe hard disc pentru ca acesta sa fie mai agil.
Smart Defrag este un program usor de folosit, regionalizat in limba romana, insa inainte de a vorbi despre el, va recomand in general un program de defragmentare realizat de o alta companie decat Microsoft. Sa nu ma intelegeti gresit, ca programul de defragmentare inclus, spre exemplu, in sistemul Windows XP nu este bun, insa cele realizate de alte companii decat Microsoft beneficiaza de mai multe actualizari si astfel pot fi un pic mai performante decat cel integrat in sistemul de operare, producatorii avand evident o experienta mai vasta.

Dupa cum spuneam, Smart Defrag este usor de folosit, are o interfata simpla si la subiect. Defragmentarile se pot programa pentru fiecare partitie in parte, de asemenea, programul poate realiza procesul de defragmentare automat in momentul in care calculatorul dvs. este inactiv un timp de minute prestabilit de dvs. sau se va opri cand resursele sistemului sunt utilizate la un procent ridicat sa spunem 60%. Astfe,l cand plecam la o pauza de cafea, defragmentarea va porni automat daca pauza depaseste 5 minute. Programul poate analiza partitia pe care vrem sa o defragmentam si sa ne sugereze ce tip de defragmentare sa efectuam pentru ea, in plus ne afiseaza cand au fost ultima data defragmentate partitiile automat.

Programul este gratuit pentru orice tip de utilizare, fie de afaceri, fie pentru uzul casnic etc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.