FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Curs Analiza Cost Beneficiu  (Read 1363 times)

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Curs Analiza Cost Beneficiu
« on: February 05, 2014, 07:16:57 PM »

Cursul Analiza Cost Beneficiu se adreseaza managerilor de proiect, expertilor in accesarea fondurilor structurale si de coeziune europene, persoanelor care au ca sarcina de serviciu sa elaboreze documentatia pentru accesarea fondurilor structurale, contabililor, directorilor economici, angajatilor din compartimentele de proiecte si programe din Administratia Publica Locala si Regionala.

In cadrul cursului Analiza Cost Beneficiu veti invata care sunt intrumentele metodologice folosite pentru determinarea punctelor forte ale proiectului luand in considerare perspectiva locala, regionala, la nivelul UE sau globala. Veti putea sa determinati eficienta investitiilor unui proiect, in relatie cu marimea si scopul proiectului, in relatie cu grupul tinta si zona cu impact relavant si veti putea sa determinati care sunt etapele pe care trebuie sa le urmati in vederea elaborarii unei astfel de analize.

Conform cerintelor UE, termenul Analiza Cost-Beneficiu (ACB) include analiza economica si financiara a proiectului propus pentru finantare. Pe baza analizei cost-beneficiu se poate determina daca un proiect care se incadreaza in contextul obiectivelor politicilor de dezvoltare regionala a UE este oportun economic, fezabil din punct de vedere financiar si in ce masura contribuie la politica de coeziune economica si sociala.

Analiza cost-beneficiu (ACB) este solicitata de Comisia Europeana mai ales in cazul proiectelor majore finantate din FC si FEDR. Proiectele majore se definesc ca sarcini indivizibile si ale caror costuri totale depasesc urmatoarele valori: 25 milioane EUR pentru proiectele din sectorul mediu si 50 milioane EUR pentru proiectele din alte sectoare. Decizia de aprobare sau respingere a finantarii este facuta pe baza indicatorilor rezultati din analiza economica.

Va invitam asadar, sa va imbunatatiti abilitatea de scriere a proiectelor, de  intocmire a unor bugete realiste, de realizare a unor activitati fezabile din punct de vedere economic si financiar prin insusirea metodologiei analiza cost-beneficiu.

Euro Best Team va invita sa participati la cursul Analiza Cost Beneficiu (ACB) organizat la Bucuresti, in perioada 14-15 februarie 2014, la sediul EBT, ca sa dobanditi competentele necesare pentru scrierea de proiecte castigatoare, pentru liniile de finantare propuse in cadrul programelor structurale si de coeziune europene.

Logged

Marius Titulescu

 • Newbie
 • *
 • Posts: 5
  • View Profile
Re: Curs Analiza Cost Beneficiu
« Reply #1 on: September 22, 2016, 03:59:32 PM »

Salut. O alta varianta pentru cursuri de economie este TPS. Recomand.
Logged