FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Montarea gresita a molexului pe placa de baza!  (Read 878 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Montarea gresita a molexului pe placa de baza!
« on: December 26, 2014, 10:51:17 AM »

Un prieten si-a cumparat o noua placa de baza si una video. Le-a montat si calculatorul lui nu mai pornea. Initial am presupus ca, placa de baza face scurt in carcasa pentru ca, nu a fost montata corespunzator! Insa de fapt, alimentarea placii de baza era problema principala. Adica s-a montat necorespunzator molexul PCI-E (inscris cu acest cu cod) la alimentarea placii de baza.

Dupa cum stim in mod uzual, ca sa alimentam placa de baza avem nevoie de doua molexuri unul mare (lung) si unul mic de 4 pini. In principiu montarea gresita a molexurilor in locul molexurilor corespunzatoare pe placa de baza - nu este o greseala fatala! Pentru ca, placa de baza are multe protectii.

Dupa ce am fixat molexul corect de 4 pini pe placa de baza, calculatorul a pornit fara probleme. Asadar cand va schimbati placa de baza, va sugerez sa consulati manualul placii de baza, a sursei de tensiune (PSU) si a placii video, inainte de a le monta in carcasa. Sau apelati la un specialist. Costul unei astfel de operatii nu ar trebui sa depaseasca 100 lei sau probabil este asigurata gratuita de catre vanzator. 
Logged