FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: "“Alois Mock – Un politician scrie istorie”  (Read 673 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
"“Alois Mock – Un politician scrie istorie”
« on: October 22, 2014, 08:40:53 PM »

Cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea “Cortinei de Fier”, Asociatia de prietenie Romania-Austria , sub patronajul Ambasadei Austriei si cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, va lansa pe 15 octombrie 2014, volumul in limba romana “ Alois Mock – Un politician scrie istorie”,biografie realizata de Dr. Martin Eichtinger ,fost ambasador al Republicii Austria la Bucuresti, si de istoricul Helmut Wohnout.

Alois Mock (născut 10 iunie 1934) este un politician și membru al Partidului Pop***r Austriac (ÖVP). El a fost vice-cancelar al Austriei din 1987 pana in 1989. El a modelat istoria Republicii, prin angajamentul dedicat pentru aderarea Austriei la UE. Angajamentul sau la unificarea Europei și extinderea UE a consolidat reputatia sa ca om de stat și ministru de externe.

Ca semn al recunoasterii de care se bucura la nivel international, Alois Mock a primit in anul 1994 distinctia de cetatean de onoare al municipiului Sibiu.

În perioada septembrie 2007 - iulie 2010, domnul Dr. Eichtinger,in calitate de Ambasador al Austriei, a condus misiunea diplomatică din România si Republica Moldova, gestionând relatiile bilaterale între cele doua tari si Austria. În timpul mandatului său, investitiile straine au sporit semnficativ, propulsand Austria in top 3 al investitorilor străini.

Dr.Martin Eichtinger este Doctor în drept,Director General al Departamentului de Politici Culturale din cadrul Ministerului Federal pentru Europa,  Integrare si Afaceri Externe al Austriei.

Este vicepreședintele Societătii Austro-Americane, vicepreședintele Fundatiei Dr. Alois Mock- Europa și membru al Vienna Chapters al American-Austrian Foundation. În 2010 a obtinut titlul de Doctor Honorius Causa Universitătii din Pitești, in 2012, al Universitatii de Vest din Timisoara, in 2013,al Universitatii Babes Bolyai din Cluj in 2013, iar este purtătorul Distinctiei pentru merite deosebite aduse Republicii Austria și al  unor înalte distinctii ale mai multor state.

La evenimentul de lansare sunt invitate personalitati ale mediului academic, cultural, precum si reprezentanti ai societatii civile.

Invitații se vor putea bucura și de expoziția "Travel in No-man's Land" ce surprinde instantanee de-a lungul “Cortinei de Fier” a binecunoscutului fotograf austriac Kurt Kaindl.
Logged