FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: 10.000 de elevi din Kazahstan utilizeaza lectii digitale produse in Romania  (Read 1066 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile

SIVECO Romania a demarat colaborarea cu Nazarbayev Intellectual Schools pentru dezvoltarea de continut digital educational la materii precum matematica, informatica, arte plastice si muzica.

Nazarbayev Intellectual Schools (NIS) este o retea de 16 scoli primare, secundare si liceale, amplasate pe intreg teritoriul Republicii Kazahstan, care beneficiaza de cele mai moderne programe educationale.

In 2013, SIVECO Romania a dezvoltat pentru NIS manualul digital educational “ Geometria Astana ” in trei limbi Kazaha, Rusa si Engleza. Acesta ruleaza pe diverse sisteme de operare ale echipamentelor stationare si mobile. ”Geometria Astana” cuprinde informatii despre cele mai impunatoare cladiri si obiective turistice din capitala Kazahstanului. Atributul principal al manualului il constituie problemele de geometrie in spatiu care au ca model de corpuri chiar cladirile capitalei Kazahstanului. Manualul digital este folosit de 10.000 de elevi care studiaza in Nazarbayev Intellectual Schools si are menirea de a-i ajuta sa invete mai mult despre Astana, capitala Kazahstanului, dar si de a consolida interesul acestora pentru studiul geometriei.

SIVECO Romania sustine programul guvernamental de dezvoltare a invaţamantului din Kazahstan, dar dezvolta si proiecte cu alta arie de acoperire.

Un exemplu este colaborarea cu Muzeul National al Republicii Kazahstan care s-a deschis oficial in data de 6 iulie 2014. Muzeul National al Republicii Kazahstan este un proiect unic in Asia Centrala si se intinde pe o suprafata de 75 000 de metri patrati. Muzeul contine obiecte arheologice, etnografice, istorico-culturale ale Kazahstanului din cele mai vechi timpuri pana in prezent.

„Colaborarea SIVECO Romania cu Muzeul National al Republicii Kazahstan a constat in dezvoltarea unui Ghid Multimedia Interactiv al orasului Astana care se refera la 20 cele mai importante obiective turistice din Astana. Acesta cuprinde elemente multimedia de mare complexitate, precum poze panoramice si modele 3D ale obiectivelor turistice. Vizitatorii muzeului se pot plimba virtual pe strazile orasului Astana si pot vizualiza obiectivele turistice atat din exteriorul, cat si din interiorul acestora” spune Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din cadrul SIVECO.

Intr-un prim proiect dezvoltat in 2012 in parteneriat cu Centrul Naţional de Informatizare din Kazahstan, SIVECO Romania a dezvoltat peste 4.200 de resurse multimedia interactive in limba rusa şi kazaha care au fost implementate in 537 de centre de invaţamant din Kazahstan, pentru 4 materii şcolare (matematica, algebra, geometrie, fizica) şi 19 materii vocaţionale.

„Soluţia de conţinut digital educaţional dezvoltata in cadrul proiectului de eLearning din Kazahstan ne-a adus noua si partenerului nostru – Centrul Naţional de Informatizare din Kazahstan (CNI)  - titlul de Finalişti in cadrul competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria ”Cele mai bune soluţii dedicate sectorului public”, dar si IPMA Bronz Excellence Award. Suntem onorati sa primim recunoasteri internationale, dar bucuria noastra este si mai mare atunci cand putem sa impartasim aceasta onoare cu clientii nostri”, declara Florin Ilia, Presedinte si CEO SIVECO.

SIVECO Romania dezvolta solutii integrale de eLearning, reprezentate de biblioteci virtuale necesare predarii, invaţarii, evaluarii şi managementului conţinutului educaţional multimedia, dar şi alte instrumente complementare destinate imbunataţirii procesului educaţional (portaluri educaţionale, laboratoare virtuale) in peste 20 de tari de pe patru continente.
Logged