FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Alternativă la sistemul de operare Windows  (Read 1410 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Alternativă la sistemul de operare Windows
« on: August 29, 2014, 10:47:22 PM »

Windows 9 este viitorul sistem de operare cu care Microsoft dorește să ne capteze în continuare atenția. Conform lui netmarketshare.com, Windows 8 are o cotă de piață de peste 12 %, fiind depășit de Windows 7 cu o cotă de piața imensă ce depășește 51%, iar Windows XP deține o cota de piața de 25%. Mac OS X deține 6 procente, urmat de Vista cu 3%.

Conform proverbului “buturuga mică răstoarnă carul mare”, în urma clasamentului, prin comparație cu sistemele de operare descrise mai sus, este sistemul de operare Linux cu aproape 1,7% cotă de piață. Sistem de operare Linux, pe care îl găsim sub diverse denumiri: Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, Gnome, Cinnmon, Mate, KDE etc.

Așadar dacă stăm să privim cifrele, este evident că cea mai mare încredere o avem în sistemul de operare Windows. Eu am lucrat pe acest sistem de operare aproape 17 ani sau mai mult. Și din motive obiective, am trecut de la Windows XP la Ubuntu. Trecerea nu a fost ușoară mai ales că, a fost nevoie să mă obișnuiesc cu altă interfață (spre exemplu în Ubuntu ca să închizi o ferestră trebuie să apeși pe “X” în colțul din stânga vs. Windows colțul din dreapta), cu un alt mod de operare, cu alte scurtături etc. Tendința de a te întoarce de la un sistem de operare Linux la unul Windows, este una naturală și este foarte sensibilă.

Articolul complet îl găsiți aici.
Logged