FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Pages: 1 [2]

Author Topic: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste  (Read 5717 times)

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #15 on: April 16, 2014, 07:15:37 PM »

"Adica Doom 3 are un fps constant by default, la fel ca Manhunt, de exemplu? Nu e un joc cu framerate fluctuant? Atunci cum se face ca placi video diferite au oferit in testele din MyComputer rezultate diferite?"

Mai mult ca sigur ca s-a folosit Doom 3 fara niciun patch, asa se explica.


Logged

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #16 on: April 19, 2014, 06:05:48 PM »

"Am downloadat CATALYST 7.5 si il voi folosi la urmatoarea reinstalare de Windows ca sa vad rezultatele. Nu folosesc nici un antivirus, nu imi instalez decit urmatoarele programe: 7-Zip, Adobe Reader 7.0 + Photoshop 7, Avidemux 2.5, browserul Chromium, FRAPS, IrfanView, MPlayer, Total Commander, Winamp 5.5 si uneori TuneUp Utilities 2006. Nu cred ca e mult, nu?"

Nu este mult, nici macar nu atingi minimul necesar, care mai cuprinde un antivirus si cel putin un antispyware.
Logged

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #17 on: April 19, 2014, 06:23:24 PM »

"Patch-ul meu este 1.40, insa doar la Multiplayer scrie 1.4, la Singleplayer scrie 1.32. In orice caz, am gasit si downloadat recent un "Unofficial Patch 1.42c" (in meniu scrie "wolf 1.42c win-x86 Oct 21 2013") al carui rol este de a oferi rezolutii mult mai ridicate (pina la 3200x1800 si 3840x2160!!) si filtrare anisotropica, pe care am pus-o pe maxim, plus ti-am urmat sfatul si am urcat rezolutia la 1280x1024. Mi se pare ca acum se vede intr-adevar mai bine, insa n-as putea spune cine e "de vina" - filtrarea anisotropica sau rezolutia marita. Probabil "bit of both" - vorba americanilor. In orice caz, si cu acest patch de ultima ora, dupa ce am pus anisotropicul pe maxim si am urcat rezolutia la 1280x1024, se "incapatineaza" sa nu scada sub 91 fps, numai foarte, foarte rar! Asadar, vesti cit se poate de bune la acest joc - pe care efectiv il ador!  8) Ramine totusi intrebarea: de ce nu are efect setarea ATI Trueform si Nvidia Distance Fog...?"

Nvidia Distance Fog presupun ca este o setare pentru placile video Nvidia. Referitor ATI Trueform, trebuie sa verifici daca setarea este cu adevarat activata, poate ca nu se activeaza din setarile jocului! Pe de alta parte, din nou subiectiv pot sa iti spun ca CoD 1 s-ar putea sa nu stie sa profite de acesta caracteristica. Dar in ce joc ai vazut vreo diferenta cand ai activat ATI Trueform?
Logged

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #18 on: April 19, 2014, 06:30:24 PM »

@ Manhunt

"Ambele Manhunt (exista si Manhunt 2) sint interzise/banate in multe tari, fiind considerate de o violenta extrema. In ciuda faptului ca traim (chipurile) in democratie, nu pot spune ca asta ma mira prea mult, grotescul si bestialitatea din primul joc fiind cit se poate de evidente. Sint jocuri care efectiv scandalizeaza destui cetateni decenti si provoaca multora groaza si revolta datorita abjectiilor pe care le contin, care pot oripila anumite persoane mai sensibile. Sint destui oameni mai slabi de inger care nici n-ar sta linga un tip care joaca cu placere asa ceva, daramite sa mai si discute cu el indiferent ce subiect. Femei in virsta, de exemplu. Divagind un pic, am avut pe vremuri un prieten neamt caruia i-am spus doar o singura data ca il gasesc simpatic pe Hitler deoarece imi place mustacioara lui - asta fiind desigur o gluma nevinovata - dupa care el s-a uitat la mine mai ceva ca la balaurul cu 7 capete si nici nu m-a mai salutat pe strada, daramite sa mai imi deschida usa sau sa ma viziteze el insusi. Iti cam da de gindit, asa-i?

PS: stiai ca Return to Castle Wolfenstein e interzis cu desavirsire in Germania??"

Da, stiam ca este interzis in Germania.

(Pai nu se poate sa glumesti pe seama lui Hitler, cu un neamt. In Germania daca intentionezi sa il imiti pe Hitler in orice fel, te trezesti direct la racoare, deci nu ma mira deloc atitudinea prietenului tau. In schimb, daca privim la rece Hitler va ramane pe veci in istorie, ma indoiesc sa fie uitat vreodata.) 


Logged

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #19 on: April 19, 2014, 06:38:55 PM »

@ Kiss Psycho Circus

"Nici nu se compara un jaf onboard gen S3 cu Radeonul meu. Absolut! E ca si cum ai compara o batrina Dacie 1300 cu un Lamborghini Aventador. Vroiam doar sa spun ca acum mi-am dat seama cita dreptate au avut cei care imi spuneau pe vremuri sa imi cumpar o placa separata. Diferenta am simtit-o/vazut-o cu Kiss Psycho Circus, Radeonul meu scotind la maxim toate efectele jocului, in timp ce sarmanul S3 facea si el cit putea, lol. Bine ca nu sacada macar, bietul de el! Desigur ca sint intr-o cu totul alta clasa aceste doua placi! Raminind cu comparatia pe tarimul IT, cred ca diferenta dintre ele e chiar mai mare decit diferenta dintre vechiul meu procesor Celeron de 1,80 Ghz pe socket 478 si actualul Pentium D 945 Dual Core de 3,40 Ghz pe socket LGA 775."

In principiu si calculatorul vechi cat si cel nou "te duc de la punctul A la punctul B" ca si Dacia 1300 sau Lamborghini Aventador, doar ca diferenta se ascunde in detalii, insa comparatia este prisos! Pentru ca, trebuie pornita de la pret. Iar janta de la Lamborghini Aventador este mai scumpa ca si o Dacia 1300, stiu ca suna dureros, dar sincer putem compara, insa nu e cinstit!
Logged

Jonathan Blackheart

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 280
 • Radeon Rules
  • View Profile
Re: Sapphire Radeon x1950 Pro In Teste
« Reply #20 on: April 20, 2014, 08:57:52 PM »

"Mai mult ca sigur ca s-a folosit Doom 3 fara niciun patch, asa se explica."

Mda, atunci inseamna ca si Radeonul meu ar fi scos tot un framerate fluctuant in Doom 3 daca nu instalam patch-ul acela. Sint curios care ar fi fost cifrele si mai ales daca ar fi reusit sa scoate o medie de peste 100 cadre/secunda.

"Nvidia Distance Fog presupun ca este o setare pentru placile video Nvidia. Referitor ATI Trueform, trebuie sa verifici daca setarea este cu adevarat activata, poate ca nu se activeaza din setarile jocului! Pe de alta parte, din nou subiectiv pot sa iti spun ca CoD 1 s-ar putea sa nu stie sa profite de acesta caracteristica. Dar in ce joc ai vazut vreo diferenta cand ai activat ATI Trueform?"

Inteleg faptul ca setarea nVidia Distance Fog nu merge decit cu placi nVidia, la asta m-am gindit si eu prima data cind am vazut-o. Iar setarea ATI Trueform nu am vazut-o sa existe in nici un alt joc pe care l-am jucat pina acum, numai in Wolfenstein. Poate ca trebuie activata intr-adevar din alt loc - de exemplu din Catalyst Control Center - ca sa aiba efect in jocuri, insa nu mai instalez acel NET Framework numai pentru a avea acces la Catalyst Control Center, imi ajunge ca merg bine jocurile odata ce am instalat driverele ATI, nu vreau sa ma mai complic, numai daca va fi in viitor absolut necesar.

"Pai nu se poate sa glumesti pe seama lui Hitler, cu un neamt. In Germania daca intentionezi sa il imiti pe Hitler in orice fel, te trezesti direct la racoare, deci nu ma mira deloc atitudinea prietenului tau. In schimb, daca privim la rece Hitler va ramane pe veci in istorie, ma indoiesc sa fie uitat vreodata."

Da, stiu ca de citiva ani incoace politica Germaniei este sa ingroape tot ce tine de perioada nazista. Am auzit ca daca efectuezi in Germania contemporana salutul nazist "Sieg Heil" - cu mina dreapta intinsa in aer - te aresteaza imediat. Ma rog, treaba lor ce fac ei la ei in tara, nu ma bag in "ciorba" lor, insa mie personal nu prea imi pare sa sune a democratie o astfel de decizie. La noi nu se intimpla astfel in ceea ce priveste perioada comunista, corect? Ironic sau nu, se pare ca noi romanii sintem mai toleranti si mai buni democrati decit nemtii, lol!

Pe mine m-a surprins destul de tare atitudinea respectivului fost prieten, nu credeam sa ma ia chiar intr-atit de in serios incit sa renunte pina si la citeva chestiuni elementare de buna cuviinta, de exemplu salutul stradal, mai ales ca ne cunosteam de cind eram amindoi la gradinita! Daca ar fi fost un evreu caruia i-ar fi exterminat nazistii rudele in vreun lagar, atunci as mai fi inteles, dar asa...  :( In orice caz, apropo de evrei, cred ca ei cel putin nu-l vor uita niciodata pe Hitler, un bun exemplu fiind celebrul regizor Spielberg cind a facut filmul Schindler's List. Daca n-ar fi fost macinat de trecut, n-ar fi fost preocupat sa turneze acel film. In orice caz, se pare ca Stalin a fost si mai mare criminal decit Hitler, cifrele istorice indicind faptul ca sub regimul sau (si foarte probabil la ordinele sale directe) au fost ucisi si mai multe milioane de oameni decit a ucis Hitler in lagare si in vreme de razboi. Si am auzit pe multi oameni in virsta afirmind ca in Al Doilea Razboi Mondial rusii au comis atrocitati si mai odioase decit nemtii, se spune ca ar fi fost chiar mai cruzi decit nazistii, atita doar ca despre asta nu s-a (prea) vorbit pe vremea comunismului, iar azi se vorbeste poate si mai putin... Am gasit in schimb o sumedenie de site-uri care afirma cu tarie suprematia lui Stalin (cel putin din punct de vedere al numarului de oameni asasinati) deasupra lui Hitler in topul celor mai mari zbiri si dictatori din secolul 20. In fine, ca sa nu divaghez prea mult pe teme politice intr-un topic referitor la o placa video, inchei cu un alt exemplu, unul aflat la polul opus: un alt neamt pe care l-am cunoscut in liceu imi spunea cu toata seriozitatea ca daca ar fi fost el in locul lui Hitler, ce a facut Hitler ar fi fost o joaca de copii fata de ce ar fi facut el cu intreaga planeta, nu numai cu Europa si cu evreii. Asadar, si printre nemti sint oameni... si oameni.
Logged
Pages: 1 [2]