FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Adevăr sau minciună?  (Read 1574 times)

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Adevăr sau minciună?
« on: November 07, 2013, 10:06:45 PM »

Telefonul, un “bibelou” de buzunar pentru multi romani!


Telefoanele mobile pe care le detinem ne ofera nenumarate posibilitati/optiuni, de la realizarea pozelor de calitate buna/rezonabila, pana la inregistrarea convorbirilor si nu numai. Insa, multe persoane isi achizitioneaza telefoane (smartphone-uri, iPhone-uri) doar ca le plac anumite modele, doar ca sa fie la moda, sa se laude la vecini, prieteni, amici etc. Spun acest lucru, pentru ca acele persoane folosesc telefonul exclusiv la convorbiri, pentru a ridica si inchide o convorbire, restul optiunilor fiind date uitarii, inutile sau chiar nu le cunosc. Pai draga, atunci iti poti cumpara cel mai ieftin telefon, crede-ma ai investit inutil 500 de euro. Hai mai gandeste-te te rog…

Mergem la cumparaturi cu telefonul in buzunar si cu notite pe hartie, sa radem sau "LoL"?!?

Cand mergeti la cumparaturi, vedeti persoane cu o foita in mana stanga pe care sunt scrise produsele ce urmeaza a fi cumparate, iar in mana dreapta cu caruciorul sau cosul. Pai sa iti explic, telefonul pe care il ai cat de ieftin ar fi el, are in organizator, sau in alt meniu, optiunea de notite. Deci, in notite, iti poti nota/scrie lista ta de cumparaturi. Nu trebuie sa irosesti hartie si pix, ci pur si simplu iti notezi in telefon, lista de alimente pe care trebuie sa le cumperi, iar in timp ce le achizitionezi evident = le stergi. Sau tot acolo iti poti nota informatii pe care le utilizezi in mod frecvent si ai nevoie de ele, cum ar fi cont bancar, adresa firmei unde lucrezi, CIF-ul firmei, denumiri de medicamente, numar de dosare etc. Sunt sigur ca ai informatii pretioase pe care doresti sa le ai la indemana oricand, iar cum telefonul mobil (sau smartphone-ul) il ai in permanenta la tine, de ce sa nu te folosesti de acest avantaj. Deci te rog, nu uita, trebuie sa notezi ceva, foloseste-te de telefonul tau, foitele pe care notezi se pierd si repet, irosesti inutil hartie si pix!

Continuarea o găsiţi aici.
Logged

Jonathan Blackheart

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 280
 • Radeon Rules
  • View Profile
Re: Adevăr sau minciună?
« Reply #1 on: July 06, 2014, 05:22:59 PM »

Snobismul e snobism, ce sa mai zic... Asta face snobismul din om! Si la noi se pare ca e la mare pret in ziua de azi  :( Eu cred ca totul deriva din proverbul "Sa moara si capra vecinului", proverb care in zilele noastre s-a transformat in "Sa nu cumva sa aiba vecinul celular mai fain ca al meu". Si atunci nu e de mirare ca "acele persoane folosesc telefonul exclusiv la convorbiri, pentru a ridica si inchide o convorbire, restul optiunilor fiind date uitarii, inutile sau chiar nu le cunosc".

Desigur ca un telefon celular, si daca nu e ultimul racnet, are o gramada de optiuni si facilitati, ce au fost create/inventate pentru a ne ajuta si usura cit mai mult sarcinile din viata de zi cu zi. Dar cei ce sparg bariera snobismului (si a ignorantei, ca eu consider ca aceste doua trasaturi regretabile merg adesea mina in mina) sigur ca ajung sa mearga la cumparaturi cu ultimul model de celular intr-o mina si cu foaia de hirtie si pixul in cealalata! Nu e de mirare, asadar, ca ai vazut destui dintr-acestia. Inca o situatie trista, dar adevarata...

PS: dupa cum ziceam recent, nu ma pricep eu la telefoane mobile mai deloc, insa totusi e destul de aiurea sa nici n-aiba habar ca propriul celular - pe care au si dat 500 de Euro sau cine stie ce suma zdravana - are optiuni special concepute pentru asemenea situatii, cum ar fi mersul la cumparaturi, plus cine stie cite alte setari avansate pe care posesorii respectivelor telefoane nici nu le visau!
« Last Edit: July 06, 2014, 05:24:35 PM by Jonathan Blackheart »
Logged

dorel_puchianu

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1478
  • View Profile
Re: Adevăr sau minciună?
« Reply #2 on: July 11, 2014, 09:49:41 AM »

"PS: dupa cum ziceam recent, nu ma pricep eu la telefoane mobile mai deloc, insa totusi e destul de aiurea sa nici n-aiba habar ca propriul celular - pe care au si dat 500 de Euro sau cine stie ce suma zdravana - are optiuni special concepute pentru asemenea situatii, cum ar fi mersul la cumparaturi, plus cine stie cite alte setari avansate pe care posesorii respectivelor telefoane nici nu le visau!"

Numai sa te gandesti "au dat 500 euro", pai 500 euro este un computer destul de bunicel!

Telefoanele de azi, sunt foarte performante, daca eu in urma cu 10 ani aveam un calculator cu un singur procesor si sa zic 512 MB de RAM, ca nu mai tin minte, azi avem telefoane cu 4 procesoare si cu 1024 MB RAM, deci telefoanele pe care le avem in buzunar sunt mult mai puternice ca si calculatoarele de acum 10 ani.

Ar trebui sa ne bucuram de acest lucru si sa folosim cat mai mult din caracteristicile lor.

Mai ales ca, sunt mai multe firme care au in plan sa produca telefoane foarte performante, pe care o sa le putem conecta la un monitor si pur si simplu telefonul va deveni calculator, oricum nu suntem departe de acest pas, zic eu revolutionar, dar neapreciat! Pe scurt: computer de buzunar ultra-performant!
Logged