FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Avantajele si utilitatea pardoselelor din linoleum!  (Read 1264 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Avantajele si utilitatea pardoselelor din linoleum!
« on: June 14, 2014, 09:15:09 PM »

Chiar daca exista pe piata din Romania mai multe tipuri de pardoseli ce pot fi folosite atat in spitale, hoteluri, restaurante, cabinete medicale, laboratoare, cat si in sali de sport sau pentru uz industrial, linoleumul este si ramane o solutie optima pentru acest scop datorita avantajelor in utilizare pe care le prezinta. Sa vedem mai jos care sunt acestea.

Montarea acestui produs, linoleum,  in astfel de locatii prezinta avantaje pe care alte tipuri de podele nu le pot oferi. Un punct forte al linoleumului este ca are o rezistenta foarte mare la uzura si este foarte usor de intretinut. Pentru intretinere este nevoie de o aspirare si de o curatare a linoleumului cu apa si detergent. De asemenea, linoleumul este foarte rezistent si la umiditate. Linoleumul se zgaraie foarte greu si daca este ingrijit corect isi pastreaza culorile si aspectul de nou pentru foarte mult timp. Este foarte usor de instalat, fiind nevoie doar de adeziv si se asigurarea faptului ca suprafata pe care urmeaza sa se monteze este plana. Totodata, linoleumul este un bun izolant termic, fonic, nu permite conducerea curentului electric, trasaturi foarte utile pentru un spital de exemplu, unde prezenta aparaturii electrice este obligatorie. Linoleumul este foarte rezistent si are o durata de viata foarte mare, fiind foarte usor de inlocuit, putand chiar sa se monteze un alt linoleum peste acesta.

Din cauza traficului intens din cabinetele medicale, spitale, scoli, birouri, etc este necesara montarea unei pardoseli rezistente, dintr-un material care sa permita curatarea si dezinfectarea cu usurinta, sa aiba un aspect placut si curat si nu in ultimul rand sa aiba o durata mare de viata. Linoleumul este alegerea perfecta, acesta fiind foarte rezistent la traficul intens, fiind si antiderapant impiedicand astfel producerea unor accidente, iar in cazul producerii unui incident, linoleumul va amortiza lovitura. Insa, o trasatura foarte importanta a linoleumului este faptul ca acesta este antibacterian si nu permite dezvoltarea microorganismelor, fiind foarte rezistent la detergentii si la substantele dezinfectante care se folosesc intr-un cabinet medical.

Linoleumul este un material ce poate arata bine pentru foarte mult timp, putand oricand sa i se redea stralucirea si aspectul de nou. Pentru asta, trebuie sa se respecte pasii si intructiunile de intretinere a linoleumului recomandate de producator. Pentru asta, este bine sa folositi o data pe luna ceara speciala pentru linoleum. Aplicati ceara cu ajutorul unei carpe de bumbac curate, usor umezita in apa calduta sau rece. Dupa ce ati aplicat astfel ceara, prin miscari circulare pe intreaga suprafata lasati sa se usuce cateva ore dupa care, pentru un efect intens si de lunga durata repetati procedura. Puteti inlocui ceara cu galbenus de ou ori cu alte produse de uz casnic.

Linoleumul este un material ce asigura o intretinere facila, ce implica costuri reduse si rezistenta extrema la murdarire si patare. Este o solutie ideala pentru utilizari in medii cu trafic greu, unde rezistenta sporita la alunecare, igiena, durabilitatea si usurinta in intretinere sunt prioritare. Datorita compozitiei, caracteristicilor si aspectului pe care il are, linoleumul este perfect pentru orice locatie si pentru orice decor.
Logged