FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Achitare definitivă în Dosarul schimbului de terenuri de la Aeroportul Băneasa  (Read 874 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile

Ovidiu Petrescu Law Office l-a reprezentat cu succes pe domnul Sorinel Ciobanu , director general al Aeroportului Internațional București Băneasa în perioada februarie 2001 – iulie 2005, în fața Curții de Apel București – Secția I Penală și a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, în dosarul nr. 4357/2/2009, având ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)” și fiind cunoscut generic sub denumirea „Dosarul schimbului de terenuri de la Aeroportul Băneasa”.

După trimiterea în judecată prin rechizitoriul emis de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, la data de 12 august 2008, Curtea de Apel București – Secția I Penală a dispus achitarea tuturor celor șase inculpați, prin sentința penală nr. 87 din data de 01 martie 2013.

Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, prin decizia penală definitivă nr. 134 din data de 23 mai 2014, a respins apelurile formulate în cauză și a menținut în totalitate sentința penală mai sus menționată.

Astfel, după patru ani de urmărire penală și șase ani de judecată, instanțele au confirmat nevinovăția domnului director general Sorinel Ciobanu.

Asistența pe tot parcursul judecății a fost asigurată de echipa Ovidiu Petrescu Law Office, formată din avocatul titular și avocații asociați Ioana Băjan și Dragoș Nicolae.

Logged