FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Ce facem cu Windows XP?  (Read 1370 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Ce facem cu Windows XP?
« on: July 17, 2014, 11:11:32 AM »

Firmele româneşti se confruntă cu o problemă de când sistemul de operare Windows XP nu mai beneficiază de actualizări de securitate.

O opțiune este să achiziționeze licenţe pentru sistemul de operare Windows 7 sau Windows 8. Din păcate aceste sisteme de operare (Windows 7 sau 8) au nevoie și de calculatoare mai performante. Deci achiziționarea acestor licențe implică și costuri suplimentare, dacă ne dorim ca, colegii noștri să lucreze pe un calculator care operează fluent.

Unele firme chiar au amânat să cumpere licențe pentru un alt sistem de operare, și lucrează în continuare în Windows XP, asumându-și astfel unele riscuri de securitate.

Însă, în viaţa reală unele firme nu sunt pregătite să facă noi investiţii în licențe software scumpe, în calculatoare noi, sau să plătească un serviciu opţional care să facă back-up-uri regulate la date vitale din firmă.

Și atunci, cum  reducem costurile și ne mărim siguranţa datelor din firmă?

Dacă nu dorim să investim alți bani în calculatoare noi și licențe scumpe pentru sistemele de operare din firmă și alte programe de facturare, putem opta pentru un sistem de operare gratuit (open-source). Sistemul de operare gratuit ca și Ubuntu Linux, este ușor de folosit, chiar mai ușor ca și Windows XP, include suita Office Libre, cu tot ce aveți nevoie pentru munca de la birou, are un centru de software, unde simplu căutăm ce program ne interesează și apăsăm butonul “install”, iar ulterior îl putem folosi.

Continuarea o găsiți aici.
« Last Edit: July 17, 2014, 11:13:05 AM by dorel_puchianu »
Logged