FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Aragaz vs. plita cu inductie  (Read 1210 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Aragaz vs. plita cu inductie
« on: February 05, 2014, 07:19:04 PM »

Costurile initiale cu achizita unei plite cu inductie le putem considera mari, dar in timp se amortizeaza mai repede decat credem!

Intr-o proportie covarsitoare romanii gatesc alimentele la foc, fie ca vorbim de gaz sau de GPL. Ce-i drept alimentarea cu gaz domina Romania, si prin provincie sau pe la sate/comune aragazele sunt alimentate de la butelia GPL.Care ar fi alternativele aragazului, pai daca este sa analizam mentalitati, as spune ca nu sunt alternative. Pornind de la principiul, ca, plita electrica sau cea cu inductie consuma curent, si nu putin, atunci vom descoperi cu usurinta de ce romanii aleg aragazul in locul plitelor.
Aragazul care este alimentat de la gaz, este mai rentabil financiar comparativ cu cel care este alimentat de la GPL. Un alt argument ar fi pretul GPL-ului care a crescut constant in ultimii ani. Chiar daca pretul gazului a crescut, GPL-ul a cunoscut un salt spectaculos din punct vedere financiar.

Aragazul alimentat de la o butelie GPL, are un dezavantaj destul de mare comparativ cu cel alimentat de la gaz. Recunosc ca, racordarea unui imobil la gaz este destul de costisitoare, dar este necesara, insa pe termen lung gazul ne ofera confort si siguranta. Pe cand o butelie GPL, se schimba lunar, o data la doua luni, o data la 3 luni etc. Practic de fiecare data cand schimbam butelia GPL, ne supunem unui risc, pe langa faptul ca este grea si greu de transportat, butelia GPL, dupa racordare trebuie verificata sa nu aiba scapari, recomandat cu apa si sapun.

Mai multe detalii gasiti aici.
Logged