FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Socializarea prin Internet  (Read 1943 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Socializarea prin Internet
« on: January 14, 2014, 10:03:19 PM »



Trecut-au vremurile in care erai “silit” sa te pecetluiesti pe viata cu cea care statea in satul vecin sau in blocul de alaturi. Prietenii se intindeau pe o raza de cativa kilometri, si in principiu erau mai degraba cunoscuti, un fel de familie mai mare, care iti era data, fara a avea posibilitatea de a alege cu cinesa te “inhaitezi”.

Evolutia societatii, a relatiilor dintre indivizi, a cunoscut insa o turnura exploziva si poate neasteptata odata cu aparitia mijloacelor de comunicare moderne. In paginile urmatoare vom urmari dezvoltarea acestui proces, precum si impactul pe care l-a avut asupra modului in care comunicam astazi unii cu ceilalti.

Comunicarea online, fie aceasta sincrona (chat) sau asincrona (forum, email) a crescut si s-a dezvoltat in sanul Internetului si al Web-ului, incepand cu newsgroup-urile si ajungandu-se astazi pana la videoconferinte. Desi nu cred ca Internetul va ajunge candva sa inlocuiasca in totalitate mijloacele traditionale de informare si comunicare, este deja la un standard care ne permite multora sa renuntam la metodele pe care le foloseam nu cu multi ani in urma.

Avantajele si dezavantajele socializarii prin Internet

Sa ne imaginam urmatorul scenariu: nu esti una dintre cele mai sociabile persoane, te integrezi destul de greu in societate si e foarte greu pentru tine sa iti faci prieteni. Motivele care stau la baza acestei probleme pot sa fie nenumarate: esti singur la parinti si nu ti-ai dezvoltat prea tare spiritul altruist; ai fost crescut intr-un mediu restrictiv si ti s-a interzis sa iti faci prieteni de teama sa nu intri in ceva banda de huligani; nu esti o fire comunicativa; nu iti place sa iesi in societate; ai anumite complexe care te impiedica sa te exteriorizezi, s.a.m.d.

Continuarea o găsiți aici.

Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Socializarea prin Internet
« Reply #1 on: July 06, 2014, 05:40:21 PM »

Ar fi destule de spus pe aceasta tema, insa as vrea sa spun doar atit: eu, cind mi-am facut cont pe Facebook, am inceput, ca tot omul, sa trimit friend request la oamenii pe care ii cunosteam in viata reala, dupa cum spune si Facebook-ul ca trebuie sa procedez. Insa, ca ma crezi sau nu, am avut noroc daca 1 din 10 request-uri mi-era acceptat! Nu glumesc! Si putinii care l-au acceptat nu imi raspundeau la mesaje, nici macar daca le scriam:

"Salut! Ce mai faci? Ti-ai facut si tu cont pe Facebook? Uite ca si eu m-am facut. Cum mai esti?"

Deci nici macar un banal "Salut!" inapoi nu am primit...!  :(

Asa ca am sfirsit prin a-i da uitarii pe respectivii si am inceput sa trimit friend request-uri la persoane total neconoscute din toate colturile lumii. Si... surpriza! Aceia mi-au acceptat/confirmat request-ul si cu foarte multi am ajuns sa ma inteleg efectiv de minune! Uita-te numai in lista mea de prieteni de pe Facebook: am actualmente 750 de prieteni dintre care nu stiu daca 10 sint romani  :o

Caz destul de interesant, nu? Tu esti unul dintre rarele si onorabilele exceptii de romani cu care chiar ma inteleg foarte bine pe internet, restul (marea majoritate) se fac ca nu ma cunosc. Asa ca profitind de faptul ca stiu engleza bine, m-am imprietenit cu o sumedenie de alti oameni. Daca imi permiti sa ma laud un pic, mi-as zice singur "Bravo mie!" pentru faptul ca nu m-am lasat descurajat de la bun inceput de catre "prietenii'' din viata reala si refuzul lor de a mai comunica cu mine.
« Last Edit: July 06, 2014, 05:42:06 PM by Jonathan Blackheart »
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Socializarea prin Internet
« Reply #2 on: July 07, 2014, 09:21:28 PM »

"Asa ca am sfirsit prin a-i da uitarii pe respectivii si am inceput sa trimit friend request-uri la persoane total neconoscute din toate colturile lumii. Si... surpriza! Aceia mi-au acceptat/confirmat request-ul si cu foarte multi am ajuns sa ma inteleg efectiv de minune! Uita-te numai in lista mea de prieteni de pe Facebook: am actualmente 750 de prieteni dintre care nu stiu daca 10 sint romani "

Cred ca s-au facut mai multe studii si teste... Unii dintre noi comunicam mai bine in scris si mai putin bine cand ne vedem pe strada etc. Asadar unii prieteni comunica mai bine pe facebook sau pe forum, insa in viata reala "nu prea stiu sa comunice". Si invers. Probabil pritenii tai din viata reala nu era interesati de facebook.
Logged