FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?  (Read 10501 times)

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« on: December 24, 2013, 06:24:24 PM »

Am comandat de pe internet prin comanda telefonica acum 2 zile acest calculator:

http://www.sistems.ro/calculatoare-second-hand-/9403-lenovo-m55p-8811.html

Azi a sosit. Domnul cu care am discutat la telefon mi-a spus ca are garantie 12 luni si ca am la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a-l testa, ca daca cumva nu merge, sa il trimit inapoi. Calculatorul are urmatoarele probleme: dupa ce l-am scos din cutie, l-am lasat cel putin 3 ore sa se adapteze la temperatura camerei, dupa care am conectat monitorul si apoi am bagat cablul de alimentare in el, insa inainte sa apas butonul de pornire, dupa vreo 3 secunde dupa ce am bagat cablul de alimentare, a inceput sa faca mai ceva ca un motor de masina, efectiv m-am speriat! Dupa care am apasat butonul de pornire si s-a calmat, a pornit si a scris ceva de genul ''windows did not start successfully'' si a inceput sa arate o fereastra cu ''start-up check'' daca tin eu bine minte, tot verifica dupa erori, dupa care a scris ca n-a putut rezolva problema si mi-a dat optiunea sa trimit sau nu la Microsoft raportul. Atunci mi-am adus aminte ca nici nu bagasem cablurile de la tastatura si mouse in el, insa cind am vrut sa le conectez, am observat ca nici nu are acolo in spate porturile pentru ele! Are 3 mufe: una lunga roz, alta albastra pentru monitor si inca una verde, plus 2 gauri mici care presupun ca sint pentru placa de sunet, insa nimic pentru tastatura si mouse, nici in spate si nici in vreo alta parte, din cite l-am tot examinat eu. Ce sa fac? Nici nu stiu ce sa cred... adica in primul rind unde sint mufele pentru tastatura si mouse?
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #1 on: December 25, 2013, 11:07:54 AM »

Daca nu are mufe standard pentru mouse si tastatura atunci ele se conecteaza pe USB. Mufa standard pentru tastatura si mouse este pe PS/2. Deci va trebui sa achizitionezi o tastatura si un mouse pe USB, din cate imi aduc eu aminte adaptoarele sunt doar de la USB la PS/2, deci daca ai tastatura pe PS/2 nu te ajuta cu nimic.

Cunosc modelul Lenovo M55p chiar am unul la servici, faptul ca pornirea lui este mai zgomotoasa vine de la ventilatoare care sunt fortate sa porneasca intr-un regim de turatie maxima.

Garantia de returnare minima este 15 zile din cate imi aduc eu aminte, practic conf. legii ai dreptul sa returnezi un produs pe care l-ai comandat online in termen de 15 zile si nu in 10 zile cum spune Domnul.

De erorile pe care le-a mentionat sistemul de operare, hai sa vorbim imediat dupa ce ai conectat cel putin tastatura, dar de preferat si mouse-ul.
Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #2 on: December 25, 2013, 05:11:49 PM »

Nici nu ma gindesc sa-mi cumpar o alta tastatura si un alt mouse. Nici nu poate fi vorba. In primul rind pentru ca nu mai am bani de asa ceva, tot ce am avut am strins si am pus deoparte si s-a dus pe acest calculator, care trebuia sa fie cadoul meu de Craciun, insa poftim: unde dai si unde crapa, ce speram si ce-a iesit; iar mai apoi pentru ca pur si simplu imi place foarte mult atit tastatura pe care o am cit si mouse-ul si planuiesc sa le utilizez multa vreme si de acum incolo, asadar chiar nu vreau sa le schimb si daca as avea mai multi bani. In 8 ani si jumatate de cind am calculator acasa am schimbat 5 monitoare si asta e a 3-a unitate centrala pe care o detin, but guess what? Tastatura si mouse-ul sint de la bun inceput aceleasi. Am o tastatura neagra marca Dell si un mouse optic negru marca Samsung. Ambele functioneaza excelent si cum le am deja de atitia ani am ajuns sa tin mult la ele, crede-ma. Asadar, sint cit se poate de dispus sa caut mai degraba un alt calculator decit sa imi schimb tastatura si mouse-ul.

Revenind la acest nou PC: totusi, sa porneasca asa din senin, numai la vreo 3 secunde dupa ce am bagat cablul de alimentare in el, adica fara sa apas butonul On/Off - asta e ceva foarte dubios si denota ca ceva nu e in regula cu el, nu? Cred ca are ceva probleme ori cu sursa, ori cu procesorul, ori cu placa de baza, ori cu ventilatoarele, ca altfel n-are voie sa porneasca din senin, fara sa ii dau eu vreo comanda, ca doar nu-i dotat paranormal! Unde mai pui ca buton de reset nici nu are, eu n-am vazut sa aiba, si odata pornit, nu intotdeauna se opreste cind apas butonul On/Off, mi-aduc bine aminte ca a trebuit in final sa scot cablul de alimentare din el, ca degeaba tot apasam butonul On/Off ca nu raspundea la comanda.

Si nu in ultimul rind, nu pot intelege ce probleme avea sistemul de operare de pe el. N-am pretins citusi de putin sa aiba vreun Windows instalat, ba chiar din contra, m-as fi bucurat sa nu aiba, ca hardul, fiind de 80 de GB, oricum il formatam si ori il treceam pe Slave, ori il scoteam definitiv afara si puneam in locul lui hardul meu de 160 GB. Sint cit se poate de nemultumit de ce am achizitionat...  :'(

Chiar, te rog mult sa imi precizezi exact care e legea care spune ca am la dispozitie 15 zile pentru a trimite inapoi un produs comandat online, si mai ales, care sint conditiile, adica trebuie produsul neaparat sa fie defect pentru a-l trimite, sau si argumentul cu incompatibilitatea mufelor de tastatura si mouse ar fi de ajuns?
« Last Edit: December 25, 2013, 09:19:50 PM by Jonathan Blackheart »
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #3 on: December 25, 2013, 11:19:49 PM »

Uite ca nici nu am vazut pana acum, dar exista adaptor cu cca. 2 lei de la PS/2 la USB (uite aici am gasti adaptorul). Eu stiam ca exista doar adaptor de la USB la PS/2. Dar uite ca aparent am mai rezolvat o problema ca sa nu schimbi tastatura si mouse-ul, dar evident ca sunt costuri in plus. Adaptorul costa 2 lei dar probabil, ca exista si costul de expeditie care este ca. 15 lei.

Din BIOS se poate seta ca un calculator sa porneasca automat dupa revenirea energiei electrice, asta ar fi un motiv pentru care el a pornit din senin. Ar trebui sa vezi setarile in acest sens. In mod normal, daca apesi butonul on/off timp de 8 secunde atunci se va opri in regim de urgenta. Faptul ca nu are un buton de reset este un dezavantaj.

Din pura curiozitate, sistemul de operare cu care a venit calculatorul este cu licienta? Ce sistem de operare este? Windows XP?
 
Aici am retinut eu gresit 15 zile, deci conform legii "Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor." Sursa.

Poti returna produsul in 10 zile lucratoare, m-am grabit sa iti scriu ca sa ai timp sa returnezi produsul catre furnizor. Este dreptul tau si te rog sa-l folosesti daca nu esti multumit de produs. Eu l-as returna daca nu as fi multumit, mai ales ca domnul a spus ceva care ma face sa imi pierd increderea:  "ca am la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a-l testa, ca daca cumva nu merge, sa il trimit inapoi." De acord il trimiti inapoi, si il schimba sau? Plus ca te incarci cu o cheltuiala in plus, dar adevarul este ca nu puteai sa prevezi aceste probleme, dar furnizorul banuia ca vor fi probleme, din moment ce a spus ca il testezi si il trimiti inapoi daca nu merge. Sigur este doar o presupunere... Il mai poti returna? Mai timp nu?
Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #4 on: December 26, 2013, 04:04:07 AM »

Da, vad ca intr-adevar exista si un astfel de adaptor, insa nu stiu daca se gasesc si la noi in Oradea, iar de comenzi pe internet deja mi-a cam pierit pofta, cred ca intelegi de ce. Plus ca, desigur, nici nu am prea multi bani in acest moment, tot ce am avut s-a dus pe acest calculator, inclusiv banii de sarbatori. De fapt, ei au reprezentat grosul sumei, asa ca actualmente sint aproape pe zero.

Nu stiam de faza asta din BIOS, multumesc ca mi-ai spus-o. Poate ca la versiunile mai vechi de BIOS nici nu exista, de aceea nu auzisem de ea. Insa si daca ar fi asa, ramine urmatoarea problema: cita vreme nu pot conecta mouse-ul si tastatura la el, nu pot intra in BIOS sa vad daca acolo exista sau nu setarea respectiva. Stiu de apasarea butonului On/Off timp de citeva secunde, am sa o incerc sa vad daca functioneaza.

Nu, nu e cu licenta, n-am primit nici un fel de CD sau DVD cu vreun Windows si nici nu am cerut, ca nu am deloc nevoie, insa era ceva Windows instalat pe hard, mi-a aratat ceva cu Windows citeva secunde inainte sa inceapa acel ''Start-up Check'', dar nu pot sti exact ce fel de Windows era din moment ce nici desktop-ul n-a intrat pina la urma. Mie, cel putin, nu-mi semana cu XP. Poate era Vista, poate era Windows 7, chiar nu am habar.

Aici se specifica in detaliu cum trebuie procedat pentru returnarea produsului, la alineatul "Renuntarea la cumparare". E destula birocratie, din pacate:

http://www.sistems.ro/content/9-despre-garantie

Asa tin eu minte ca a formulat domnul acela cind am discutat cu dinsul la telefon: "Aveti la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a testa produsul, pentru ca daca nu sinteti multumit de el sau e ceva in neregula cu el, sa il returnati.'' Poate nu s-a exprimat asa cuvint cu cuvint, insa asta era ideea oricum. Dupa returnare, acolo scrie ca am 3 optiuni: ori imi dau banii inapoi in termen de cel mult 30 de zile, ori imi inlocuiesc produsul cu unul identic, ori pot folosi banii proveniti din stornarea produsului pentru achizitionarea unui alt produs. Si da, cheltuielile de transport vor fi suportate de catre mine.

Din moment ce l-am primit in data de 24 decembrie, daca stau sa calculez cit inseamna 10 zile lucratoare - adica toate zilele saptaminii in afara de simbata si duminica plus sarbatorile legale - da, mai am destul timp. Voi incerca sa il folosesc pentru a face rost de macar un adaptor PS2/USB, ca sa pot intra macar in BIOS. Apropo, stii sa existe pe undeva de vinzare aici in Oradea? Sau stii pe cineva care are si ar fi dispus sa il vinda sau macar sa il imprumute pentru macar o zi? Mi-ar fi de mare ajutor!

Si inca ceva: daca tot spui ca ai acest model de calculator la servici, mi-ai putea spune te rog daca si el are doar porturi USB in spate, adica daca nici el nu are mufe PS2 pentru tastatura si mouse? Ca daca cumva cel de la tine de la servici are mufe PS2, as putea cere - conform optiunilor lor - sa imi dea in loc de rambursarea banilor un produs identic, sau mai bine zis aproape identic, cu diferenta ca acela pe care il voi primi in locul acestuia va avea mufele PS2 pentru tastatura si mouse.
« Last Edit: December 26, 2013, 04:11:44 AM by Jonathan Blackheart »
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #5 on: December 27, 2013, 09:23:10 PM »

În Oradea ar trebui să găsești la Bene un astfel de adaptor sau la magazinele de IT de calculatoare la mana a II-a. Sfatul meu e să le dai un telefon înainte și să vezi dacă au pe stoc un adaptor PS/2 la USB ca să nu bați drumul degeaba.

Ref. la sistemul de operare, ar trebui să începi să-l instalezi pe al tău, când rezolvi cu tastatura și mouse-ul...

Astă e cel mai mare dezavantaj la achizițiile online, când vrei să returnezi un produs: "cheltuielile de transport vor fi suportate de beneficiar și dau banii înapoi in termen de cel mult 30 de zile". Acum poți să cumperi adaptoarele și să încerci calculatorul, pe de altă parte de adaptoare ai nevoie pe viitor, deci nu este o investiție inutilă. Dacă ești nemulțumit de calculator, îl returnezi și va trebui să aștepți 30 de zile până îți returnează banii. Și îți propun să vezi ce oferte sunt pe la magazinele de "second" din Oradea, dacă alegi la un moment dat această variantă.

Eu la servici ajung pe 6 ianuarie 2014, dacă e ok, te sun de la servici și îți spun, dar cred că sunt pe USB, nici vorbă de PS/2, și tastatura este pe USB - de asta sunt sigur. Altfel, cred că ai putea să încerci să împrumuți un adaptor de la un magazin de "second"... Știu că în trecut am avut nevoie de un pic de pastă pentru procesor, și m-a ajutat un domn de la un magazin de second, a fost amabil, deși intenționam să cumpăr un tub. Era un magazin din Nufărul...

USB vs. PS/2

Eu am făcut mai multe teste în trecut și am constat că atât mouse-ul cât și tastatura funcționează mai bine pe PS/2 în sistemul de operare Windows XP. Dacă le puneam pe USB reacționau mai greu doar la pornirea sistemului de operare, iar pe PS/2 mergeau instantaneu. Dar oricum nu prea contează, pentru că era vorba de două secunde dacă îmi aduc aminte bine!
Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #6 on: December 28, 2013, 06:27:05 PM »

Am avut noroc ca am gasit la primul magazin unde am fost un adaptor numai bun, la 10 RON, nou-nout, l-am testat acasa imediat si merge foarte bine. Insa cind am vrut sa inlocuiesc hardul, am constatat ca nu se potrivesc mufele, PC-ul nou avind ceva ce n-am mai vazut pina acum, atit la cablul de conectare in placa de baza, cit si la cel ce se leaga de sursa de tensiune. Al meu era pe IDE/ATA, iar asta nou e pe SATA, asta stiam, dar nu mi-am inchipuit ca nici macar hardurile nu le pot conecta...! Mai mult, pina si DVD-ROM-ul PC-ului nou se conecteaza tot asa, adica cu acesti conectori noi, prin urmare n-o sa pot pune nici macar in locul lui unul din cele 2 DVD writere ale mele??

Am fost pe la magazine in seara de vineri si am cautat adaptor de la IDE la SATA, insa singurul loc in care am gasit (la Bene) costa 85 de RON! Mai ramine sa astept pina pe la inceputul lunii ianuarie, cind domnul de unde am cumparat adaptorul PS2/USB a spus ca poate aduce la 30 RON. Cum ti se par preturile? Si oare placa mea de baza, fiind din 2006 din cite am vazut, chiar nu pot conecta la ea hard disk-uri pe ATA? Doamna de la Bene mi-a spus ca e imposibil sa nu aiba, fiind din 2006, ca ar trebui sa aiba chiar si 2 IDE pe placa de baza, si ca numai la modelele noi - cele de la 2010 incoace - nu se mai face pe IDE.

In plus, ca ma crezi sau nu, PC-ul asta nou are unitate Floppy (!!) si nu o pot scoate afara, nu stiu cum sint conectate atit discheta cit si DVD ROM-ul, dar nu sint prinse cu suruburi, din cite am vazut. E un mister cum sint conectate, dar nu pot scoate Floppy-ul afara...

M-am plimbat un pic prin PC-ul cel nou dupa ce i-am montat adaptorul ca sa vad si eu ce are pe hard, cum merge tastatura si mouse-ul etc. Are Windows 7 Enterprise, nu prea ma descurc cu el, nu-mi place nici cum arata si nici ce schimbari i-au implementat. Parca e un fel de Vista Part 2, adica eye-candy all the way, desigur in detrimentul stabilitatii si profesionalismului din punct de vedere tehnic. In fine, m-am uitat prin Device Manager si din cite scria acolo, are intr-adevar procesor Intel P4 de 3,40 Ghz cu doua nuclee si 2 GB de RAM.

Alte probleme: dupa ce am revenit din oras am vrut sa imi bag hardul meu de 160 GB pe ATA la loc in PC-ul lui (Celeronul de 3,06 Ghz), insa surpriza: nu mai porneste Windows-ul! Am incercat sa bag atunci celalalt hard de 160 (cel din PC-ul cu Celeron de 1,80 Ghz), insa nici cu acela nu merge. M-am speriat, crezind ca mi s-au defectat ambele harduri...! Nestiind ce sa fac, am demontat din nou sursa si am bagat-o in PC-ul vechi (cel cu Celeron de 1,80 Ghz) si desi la inceput n-a pornit, dupa citeva insistente, i-a dat drumul. Am conectat ambele harduri de 160 GB in PC-ul cel vechi si acum stau asa, deocamdata. Le vede pe amindoua, par sa mearga OK, deci nu cred ca sint defecte nici unul, eu stiu sigur ca nu le-am bruscat sau lovit etc, insa de ce n-a mai vrut sa porneasca in PC-ul cu Celeron de 3,06 Ghz?? Mare noroc ca merge acum asa si ca am putut intra pe net sa scriu acest post! Asa ca te rog foarte mult, daca se poate, sa imi dai (ori aici ori pe Facebook, unde doresti tu) numarul tau de telefon, ca in caz ca incepe iara sa imi faca figuri si nu voi putea intra pe net, sa te pot contacta cumva.
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #7 on: December 29, 2013, 07:14:10 PM »

Nu ai găsit la second în Oradea adaptor IDE la SATA mai ieftin (adică tot așa cu 30 lei), eventual la Bene? 85 lei... Mai pui un pic și îți cumperi un hard disc nou :). În mod normal plăcile de baza vechi au atât mufă SATA cât și IDE exact cum a spus doamna de la Bene. Dar l-ai fi găsit imediat! Posibil modelul pe care îl ai să nu aibă conector IDE. Ai inspectat placa de bază bine?

Sfatul meu ar fi să vinzi hard disc-ul IDE și să cumperi unul second pe SATA, cred ca ieși mai ieftin și nu te complici cu adaptoare...

Problemele care apar în general la demontarea și montarea componentelor sunt în principal din cauza contactelor, a prafului care s-a depus s-au contactele sunt oxidate. Adică înainte să le demontezi funcționau și brusc nu mai funcționează după ce le-ai demontat. Bine pot fi mai multe cauze, dar prima cauză sunt contactele. Ulterior trebuie văzut să nu fie un scurt, că atunci nu mai pornește calculatorul (unitatea centrală).

Numărul meu de telefon este public, îl găsești aici.
« Last Edit: December 29, 2013, 07:17:56 PM by dorel_puchianu »
Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #8 on: December 29, 2013, 09:15:57 PM »

Nu am gasit adaptor IDE/SATA mai ieftin nicaieri, nici la PC Mall, nici la Bene, nici (deocamdata) la domnul de la care am cumparat adaptorul PS2/USB, iar 85 RON nici nu ma gindesc sa dau, intrucit planuiesc sa vind vechiul PC (cel cu Celeron de 3,06 Ghz) si sa imi cumpar un hard pe SATA de 250 sau chiar 320 GB.

Am inspectat cit m-a priceput mai bine placa de baza, insa in afara de mufa pentru floppy - care seamana foarte mult cu una de IDE cu diferenta ca e mai scurta - nu am vazut nimic care sa semene a conector IDE pentru hard disk. Aici e linkul catre placa mea de baza:

http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=MIGR-66041

Oricum trebuie sa fac rost de un adaptor IDE/SATA chiar si daca imi cumpar un hard disk nou pe SATA, intrucit trebuie neaparat sa imi copiez datele de pe hardul vechi (cel pe IDE) pe hardul nou (cel pe SATA) si fara un adaptor nu pot face asta.

Calculatorul vechi (unitatea centrala) pornea, cel putin sursa de tensiune functiona, insa hard disk-ul se incapatina sa nu mai ''dea drumul'' la Windows, se aprindea doar la un interval regulat beculetul rosu si monitorul nu arata absolut nimic! Asta m-a ingrijorat destul de mult, intrucit daca mi se strica hardul pe IDE am cam incurcat-o, caci am multa informatie valoroasa pe ea... Fereasca sfintul sa se fi stricat, dar sper ca a fost doar ceva temporar, nu stiu nimic sigur deocamdata in afara de faptul ca odata conectat pe Slave la PC-ul super-vechi (cel cu Celeron de 1,80 Ghz) merge OK, e recunoscut de placa de baza.

Actualmente am instalat XP-ul pe calculatorul cel nou, il folosesc acum si merge deocamdata excelent. A trebuit sa caut si sa downloadez multe drivere pentru placa de baza ca sa nu mai imi arate in Device Manager tot felul de elemente galbene, nu stiu cum se numesc, insa la fiecare din ele problema era ca nu avea instalat driverul corespunzator. Mi-a detectat repede si placa de sunet 5.1 pe care am pus-o intr-unul din sloturile PCI si foarte curind voi baga si o placa video in slotul PCI Express - pe care tocmai o comand de pe internet - sper sa fie totul in regula. Ce nu imi place (pe linga problema cu lipsa mufelor IDE) e faptul ca hardul SATA de 80 GB are 3 partitii, si cind am instalat Partition Magic pentru a uni 2 partitii si a da resize la cea pe care am instalat XP-ul (caci e de 25 GB si mai mare de 10 GB nu am folosit niciodata, e lipsa inutila de spatiu) mi-a dat

Init failed: Error 117 - Partition's drive letter cannot be identified

asadar programul refuza sa porneasca.Ai vreo idee ce sa fac pentru a uni partitia C: (de 99,9 MB) cu partitia D: (de 25,6 GB) si de ce nu vrea Partition Magic sa porneasca si imi da la dublu-click pe aplicatie eroarea de mai sus?
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #9 on: December 30, 2013, 09:57:23 PM »

Uite ce informație am gasit despre placa ta de bază, de fapt în link-ul pe care l-ai trimis:

IDE controller:   4 serial ATA connectors , din păcate nu are conector de IDE!

Ref. la:
Calculatorul vechi (unitatea centrala) pornea, cel putin sursa de tensiune functiona, insa hard disk-ul se incapatina sa nu mai ''dea drumul'' la Windows, se aprindea doar la un interval regulat beculetul rosu si monitorul nu arata absolut nimic! Asta m-a ingrijorat destul de mult, intrucit daca mi se strica hardul pe IDE am cam incurcat-o, caci am multa informatie valoroasa pe ea... Fereasca sfintul sa se fi stricat, dar sper ca a fost doar ceva temporar, nu stiu nimic sigur deocamdata in afara de faptul ca odata conectat pe Slave la PC-ul super-vechi (cel cu Celeron de 1,80 Ghz) merge OK, e recunoscut de placa de baza.

Nu poți să faci un backup al datelor pe DVD-uri?

Revin...

Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #10 on: December 31, 2013, 12:20:10 AM »

Init failed: Error 117 - Partition's drive letter cannot be identified

asadar programul refuza sa porneasca.Ai vreo idee ce sa fac pentru a uni partitia C: (de 99,9 MB) cu partitia D: (de 25,6 GB) si de ce nu vrea Partition Magic sa porneasca si imi da la dublu-click pe aplicatie eroarea de mai sus?


Găsești mai multe răspunsuri aici.

Dar îți propun să dai (schimbi) Partition Magic 8.0 (cu) pentru EaseUS Partition Master Free 9.3, îl găsești aici.
Logged

Jonathan Blackheart

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 280
  • Radeon Rules
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #11 on: January 19, 2014, 10:27:22 PM »

Mersi pentru ajutor, insa m-am decis intr-un final sa nu imi mai bat capul cu toata treaba asta si am trimis calculatorul inapoi, in baza dreptului meu de a renunta la cumparare. L-am trimis, a ajuns, insa m-au sunat spunindu-mi ca le-am dat calculatorul cu o alta placa de baza decit cea pe care o avea cind mi l-au trimis ei, cu alte cuvinte ca am schimbat eu placa de baza din el, inlocuind-o cu o alta. Ridicol! Eu nu stiu sa fac asa ceva, cunostintele mele de hardware nu ajung nici pe departe pina intr-acolo, dar ei sustineau ca cei din service le-au spus ca acum are alt model de placa de baza decit cel care scria in acte ca avea atunci cind l-au cumparat ei din Olanda. Si ca, implicit, imi vor trimite calculatorul inapoi. Le-am spus ca singura chestie ce am facut-o in interiorul calculatorului a fost ca am montat placa mea de sunet 5.1 intr-unul din cele 2 sloturi PCI, nimic mai mult, insa ei o tineau una si buna. Nemaistiind ce sa fac, i-am rugat - daca tot trebuie sa il primesc inapoi - sa imi puna 2 placute de 1 GB RAM de aceeasi marca, deoarece calculatorul avea cind l-am primit 4 placute de 512 dintre care 3 erau de o marca si a 4-a de alta marca, iar asta nu prea mi-a placut, puteau exista ceva incompatibilitati tehnice, nu? Ei au fost imediat de acord, insa dupa vreo 15 minute dupa ce incheiasem convorbirea cu ei, m-au sunat din nou si mi-au spus ca patronul/administratorul firmei s-a hotarit totusi sa imi accepte renuntarea la cumparare si sa imi dea banii inapoi, intrucit cei din service au admis faptul ca exista un procent de 1% ca ei sa fi gresit in acte si eu sa fi avut dreptate cind am spus ca n-am schimbat placa de baza. Asa ca pina la urma mi-au trimis intr-adevar banii inapoi, au sosit recent, prin urmare, vorba ceea, totul e bine cind se termina cu bine.

Dar am tras o sperietura, recunosc, cind i-am auzit ca ma acuza ca am facut ceva ce eu nici nu stiam CUM sa fac! Si nici nu aveam intentia... Adica, de fapt, treaba statea asa: motivul principal pentru care am renuntat la cumparare fusese TOCMAI faptul ca placa de baza nu avea conector de IDE, asa ca nu imi puteam conecta hardul meu IDE de 160 GB in el. Prin urmare, daca tot as fi vrut sa schimb placa de baza si as fi reusit sa si gasesc una compatibila cu procesorul si etc, as fi pus una care sa aiba conector IDE pentru hard disk-uri si implicit n-as mai fi avut motiv sa trimit calculatorul inapoi. Logic, nu?
Logged

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Re: Calculator second hand, recent achizitionat, dar defect?
« Reply #12 on: January 21, 2014, 06:59:47 PM »

"Nemaistiind ce sa fac, i-am rugat - daca tot trebuie sa il primesc inapoi - sa imi puna 2 placute de 1 GB RAM de aceeasi marca, deoarece calculatorul avea cind l-am primit 4 placute de 512 dintre care 3 erau de o marca si a 4-a de alta marca, iar asta nu prea mi-a placut, puteau exista ceva incompatibilitati tehnice, nu?"

Pot sa apara unele incompatibilitati dace cele 4 module nu sunt la fel, sau daca sunt mai multe modeule= mai multe probleme. Deci ii ok ca le-ai cerut sa iti puna 2 module de cate 1 GB fiecare.

Ma bucur ca au fost onesti pana la urma...

Pe de alta parte, investitia intr-un adaptor SATA la IDE este destul de mare, dac aimi aduc aminte 80 lei, si stii ca toate compromisurile de acest gen in timp pot avea unele rezultate nedorite, asadar este mai sanator sa ai o placa de baza care are conector IDE si SATA. Desi vad eu la mine ca am si conector SATA si IDE, si nu prea se impaca bine impreuna cand vreau sa instalez un alt sistem de operare. 

Si ce intentionezi sa iti cumperi?
Logged