FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Specialistii ceasornicari elvetieni aleg laboratorul Horologivm din Romania  (Read 1356 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile

Singura femeie ceasornicar practicant din Romania este o tanara de origine elvetiana, care alege laboratorul Horologivm si Romania ca oportunitati pentru dezvoltarea carierei orologere. Astfel Horologivm, cel mai mare si mai bine dotat laborator orologer independent din Romania, isi completeza inca o data echipa cu un specialist elvetian.

Dupa absolvirea  scolii de specialitate CIFOM- Le Locle, Elvetia (Centre Interregional de Formation – Ecole Technique - Horlogerie) si dupa finalizarea unui stagiu de trei ani de ucenicie la Ulysse Nardin-Le Locle, una dintre cele mai faimoase manufacturi orologere din Elvetia, Melissa Blanc renunta la Elvetia pentru a se muta in Romania si pentru a-si imbogati repertoriul educational cu un stagiu la Horologivm.

Melissa Blanc este primul absolvent CIFOM care alege Romania pentru continuarea carierei in orologerie, dar si singura femeie ceasornicar practicant de la noi din tara.

Alegerea Melissei de a veni in Romania nu a fost una evidenta, ci chiar privita cu rezerva de catre colegii sai, pentru ca piata de munca elvetiana in domeniul orologer este intr-o fantastica dezvoltare, iar orice absolvent este imediat cooptat de manufacturile orologere.

Decizia de a incerca o schimbare inedita a venit dupa intalnirea si colaborarea profesionala cu Mihai Ceciu, ceasornicarul care a dezvoltat compania Horologivm, si a carui expertiza si pasiune pentru lumea ceasurilor i-au consolidat reputatia, atat in Romania cat si in Elvetia.

Trecerea de la conditiile elvetiene de lucru la cele romanesti a fost una absolut fireasca si naturala, pentru ca standardele de calitate si dotarile laboratorului Horologivm sunt conforme exigentelor elvetiene.

Melissa Blanc este specializata in restaurari complicatii orologere, micromecanica – manufacturare piese si  servisare mecanisme contemporane.

Nu este prima data cand laboratorul Horologivm este alegerea unui specialist elvetian.  La numai 1 an de la infiintare, absolventul Wostep-Neuchatel (Watchmakers of Switzerland Training and Educational Program), Marullo E. Redtz,  alege sa vina in Romania, sa lucreze alaturi de Mihai Ceciu, pentru o perioada de 3 ani.

Antic Horologivm este un loc de referinta in Romania pentru ceea ce inseamna lumea orologera si martor al reusitelor, stau atat alegerile clientilor romani cat si ale specialistilor ceasornicari elvetieni care decid sa se alature echipei, din dorinta de perfectionare si diversificare profesionala.
Logged