FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Cea mai buna sticla pentru tamplaria PVC  (Read 1001 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Cea mai buna sticla pentru tamplaria PVC
« on: December 01, 2013, 07:29:28 PM »

Pentru ca tamplaria PVC sa indeplineasca toate rigorile de performanta si rezistenta in consum, aceasta trebuie sa fie confectionata din cele mai bune materiale si sa contina cele mai bune componente. Sticla este foarte importanta in acest context, deoarece aceasta are proprietati care sustin calitatea generala a produsului si indeplineste functii importante de functionalitate si randament.

Pentru ca tamplaria PVC sa indeplineasca toate rigorile de performanta si rezistenta in consum, aceasta trebuie sa fie confectionata din cele mai bune materiale si sa contina cele mai bune componente. Sticla este foarte importanta in acest context, deoarece aceasta are proprietati care sustin calitatea generala a produsului si indeplineste functii importante de functionalitate si randament. Tamplaria PVC cea mai eficienta din punct de vedere calitate/pret este considerate a fi cea de provenienta germana, aceasta fiind parerea specialistilor din intreaga lume.

Criteriul care confirma studiile specialistilor in domeniu se fundamenteaza pe utilizarea indeosebi a materialului PVC in confectionarea profilelor din PVC, spre deosebire de profilele de alta origine (cum ar fi cele italiene sau belgiene), care contin in mare parte plastic. Plasticul diminueaza randamentul PVC-ului si ii slabeste caracteristicile. In acest fel, tamplaria PVC nu are aceeasi rezistenta mare in timp (care poate fi de pana la 50 de ani, asa cum este ea garantata de catre producatori) si in fata intemperiilor sau a accidentelor.

De asemenea, profilul nu are acelasi luciu si deci nici aspectul nu este la fel de placut.In acelasi mod, sticla, pentru a-si dovedi utilitatea la cel mai inalt nivel, trebuie sa contina specificatii de provenienta. Franta este recunoscuta pentru productia unei sticle pentru tamplaria PVC de foarte buna calitate, dar nu numai. Tehnologia franceza avansata in domeniu o face cunoscuta drept cel mai important producator de sticla din lume. Iar acest lucru este explicat de performanta sticlei si de designul modern si elegant. Specificatiile tehnice ale sticlei sunt,asadar, esentiale pentru izolatia termica si fonica a locuintei. Acestea difera si in functie de tipul de sticla, ea fiind produsa in procese tehnologice diferite, pentru a corespunde in mod particular anumitor nevoi si preferinte mai mult decat altora.

Cel mai bun indice de izolare termica pentru o sticla destinata a fi utilizata in combinatie cu tamplaria PVC este cel al sticlei tratate Low-E, si anume de 1,3 W/mp*K, in conditiile in care indicele mediu al unei sticle normale este de 5,4 W/mp*K, iar al unei sticle termopan, de 2,4 W/mp*K. Tamplaria comercializata de unul dintre cele mai cunoscte branduri romanesti, Practix - www.practix.ro contine numai sticla de provenienta franceza, care corespunde criteriilor europene in domeniul calitatii.
Logged