FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Comoditatea creşte considerabil costurilor operaţionale ale companiei!  (Read 1811 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile

De câte ori în firmă nu a venit directorul departamentului vostru şi va propus să schimbaţi un program? Da, ştiu, aţi strambat din nas. Dar asta e, până la urmă a trebuit să vă obişnuiţi cu el, nu-i aşa?

De ce s-a schimbat acel program?

Programele în general evoluează şi de la o versiune la alta îşi sporesc capabilitatea de a “rula un business pe pilot automat”. Adică procesele se automatizează pentru a veni în sprijinul angajaţilor care să urmeze cu uşurinţă regulile impuse de management şi pentru a reduce riscul operatorilor de a greşi. Iar în prezent, poţi să îţi “programezi” afacerea şi să supraveghezi anagajaţii cu un sistem informatic de tip ERP/CRM/MRP.

Unele persoane încă mai lucrează pe sisteme de operare de acum 20 de ani!


Poate că vă vine greu de crezut, dar am întâlnit persoane care încă lucrează în sistemul de operare MS-DOS cu un program de contabilitate/facturare la fel de vechi ca şi sistemul de operare. Imaginaţi-vă cât de “eficientă” este acea persoană. La cât de vechi este programul respectiv, doar simpla introducere de date durează cel puţin de două ori mai mult comparativ cu un program numai cu 10 ani mai tânăr! Spre exemplu, în realitate, furnizorii cer raporte de vanzări distribuitorilor, pe grupe de produse, iar cum programul distribuitorului este in MS-DOS acesta îl încurcă mult pe furnizor pentru că nu îi poate trimite acel raport. Şi astfel, furnizorul ajunge să se roage de distribuitor să îţi schimbe programul în care lucrează!

Concluzia 

Trebuie să lăsăm deoparte comoditatea, să învingem lenea de a schimba. Ştiu că nu e uşor să schimbi un program, o aplicaţie, cu care te-ai obişnuit de ani de zile, dar dacă tu lucrezi pe program mai vechi de 10 ani, pe un sistem de operare care are peste 20 de ani vechime, trebuie să ai în vedere că eşti expus riscurilor!

Pe de altă parte, un soft vechi nu are cum să ne crească performanţa la locul de muncă. La un moment dat nu va fi compatibil cu ce există pe piaţă şi s-ar putea să pierzi clienţi pentru că nu poţi să le transmiţi o informaţie din cauză că programul pe care îl foloseşti este vechi şi îţi dă erori continue, cu care de altfel te-ai obişnuit şi le ignori fără să realizezi. Aşadar un program vechi este un ceas cu bombă, care mai devreme s-au mai târziu va exploda. Şi atunci, va fi prea târziu să recuperezi ceva!
« Last Edit: April 23, 2015, 09:22:47 PM by dorel_puchianu »
Logged