FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Cand si de ce copilul tau poate avea nevoie de aparat ortodontic  (Read 635 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile

Mai multe studii de specialitate realizate in ultima vreme au concluzionat ca cel putin 50% dintre copiii nostri ar trebui sa poarte un aparat ortodontic.

Mai multe studii de specialitate realizate in ultima vreme au concluzionat ca cel putin 50%  dintre copiii nostri ar trebui sa poarte un aparat ortodontic. Cele mai multe situatii in care ortodontul recomanda astfel de aparate pentru copii sunt cele in care dintii micutilor sunt strambi, distantati sau inghesuiti. Dincolo de necesitatea estetica a acestora se vorbeste mult despre necesitatea medicala, deoarece problemele dentare enumerate anterior pot duce la afectiuni stomacale, vorbire greoaie si aparitia cariilor. Malpozitiile dentare sunt un rezultat nedorit al unor obiceiuri gresite la copii (suptul degetului etc.), al unei alimentatii nepotrivite, al prezentei dintilor mari pe un maxilar mai mic sau invers s.a.m.d.

Stomatologul la care copilul trebuie dus chiar inainte de a implini varsta de un an poate recomanda o vizita la ortodont daca observa ca aceasta este necesara. De obicei, in jurul varstei de 7 ani copilul poate avea prima intalnire cu un ortodont.

Modificari ale pozitionarii dintilor copiilor pot sa apara dupa schimbarea dintilor de lapte. Dintii permanenti pot sa creasca stramb in situatia in care maxilarul nu este bune dezvoltat. Vestea buna este ca la micutii cu astfel de probleme exista o solutie: aparate dentare copii. Cel mai important avantaj al purtarii unui astfel de aparat este ca ajuta la corectarea pozitiei dintilor. Tratarea din timp a problemelor ortodontice este mai usoara si implica o perioada mai scurta de timp decat daca se asteapta pana la eruptia tuturor dintilor permanenti (aproximativ pana la 12 ani). Desi medicul ortodont este cel care recomanda aparatul dentar potrivit, la 7-10 ani sunt de preferat aparatele mobile pentru a se permite cresterea oaselor maxilare.

Sursa: comunicatedepresa.ro
Logged