FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: O nouă tehnologie de sudare a materialelor termoizolante  (Read 521 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
O nouă tehnologie de sudare a materialelor termoizolante
« on: August 04, 2016, 07:40:26 PM »

O nouă tehnologie BASF permite sudarea materialelor termoizolante, oferind arhitecțillor, proiectanților și constructorilor posibilitatea de a izola extrem de eficient (lambda: 0,035W/(m·K)) atât clădiri rezidențiale cât și construcții de interes public.

Cum autoritățile au anunțat recent noi norme privind eficiența energetică a clădirilor și reluarea programului Casa Verde - program ce permite înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele regenerabile – aceste modernizări sunt menite să funcționeze în tandem cu termoizolarea clădirilor. În acest fel, economiile realizate în urma înlocuirii/completării sistemelor de încălzire se păstrează și se reflectă în reducerea facturilor la încălzire pe termen lung.

Placi de Styrodur
Avantaje pentru industria construcţiilor

Noua tehnologie a fost dezvoltată împreună cu un renumit producător de utilaje și permite sudarea termică fără contact pentru o paletă largă de materiale izolante. De exemplu, Styrodur, spuma rigidă de polistiren extrudat, poate fi combinată cu poliuretan, cu materiale izolante anorganice sau cu răşina melaminică Basotect pentru a obţine materiale izolante noi.

Acest proces a permis extinderea portofoliului de plăci Styrodur cu noi varietati, de exemplu 4000 CS şi 5000 CS, care au grosimi între 60 mm şi 240 mm, sunt rigide și foarte rezistente la comprimare, înglobând în același timp avantaje tradiţionale ale gamei Styrodur, precum absorbţia redusă a apei. Noile plăci asigură un grad de izolare foarte ridicat.

BASF a brevetat deja o gamă de materiale şi combinaţii de materiale și se află în curs de dezvoltare a unor noi soluții destinate izolării construcţiilor, împreună cu partenerii interesaţi.

Sursa: comunicatedepresa.ro
Logged