FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Elevii romani au castigat premiul de excelenta in IT  (Read 422 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Elevii romani au castigat premiul de excelenta in IT
« on: July 30, 2016, 09:00:35 AM »

•   Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din Romania, a castigat premiul de excelenta in IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a editie a competitiei JA Europe Company of the Year
•   Competitia JA Europe Company of the Year celebreaza cei mai buni 200 de tineri antreprenori din 35 tari din Europa.
•   Premiul de Excelenta in IT oferit de AT&T recunoaste compania ce inoveaza si foloseste intr-un mod creativ tehnologia informatiei, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii.

Oculus a excelat in categoria IT, prezentand un concept fantastic axat pe inovatie, in completarea unui potential puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea si scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenti ajuta nevazatorii sau persoanele cu deficienta mare de vedere sa se integreze mai usor in mediul inconjurator.

Peste 200 de elevi au participat in Lucerne, in perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini- companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat in urma participarii la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le ofera acestora posibilitatea de a initia si conduce o afacere reala.

"Prin programul JA Compania, am invatat cum sa lucram ca o echipa, sa analizam nevoile clientilor nostri, si, cel mai important, sa petrecem timp alaturi de clientii nostri, care ne-au inspirat sa ne dezvoltam produsele. Este uimitor ca am castigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastra a inceput cu o inventie si toti suntem inspirati sa ne continuam parcursul educational in domeniul TIC si sa ne dezvoltam o cariera in domeniu. Gratie lui George, prietenul nostru cu deficiente de vedere, am reusit sa dezvoltam produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.", a spus un membru al echipei Oculus.

Invatand sa creeze si sa conduca o companie, elevii din programul JA Compania au creat si promovat catre piata produse si servicii reale. Succesul programului se datoreaza in mare parte sprijinului consultantilor voluntari din mediul de afaceri, ce actioneaza in calitate de mentori oferind consultanta elevilor. Parteneriatele dintre mediul educational si mediul de afaceri sunt esentiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria invatata la clasa si provocarile lumii reale.  In anul scolar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de tari din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T si JA Europa lucreaza impreuna pentru a sprijini tinerii din 10 tari sa dobandeasca abilitatile de care au nevoie pentru a obtine un loc de munca sau pentru a incepe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, initiativa filantropica a companiei, AT&T sprijina programele de antreprenoriat si programele de orientare in cariera care se concentreaza pe construirea competentelor care ajuta participantii sa intre pe piata muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare in cariera si antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanti, impartasind din experienta lor si oferind perspective cheie si exemple de urmat.

"Felicitarile noastre se duc catre echipa Oculus pentru utilizarea creativa a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care ii ajuta pe nevazatori. Suntem incantati sa sprijinim premiul de excelenta in IT al JA Europa. Este un alt mod in care putem ajuta tinerii sa invete cum functioneaza lumea afacerilor, astfel incat ei pot lua decizii in cunostinta de cauza in raport cu educatia si carierele lor", a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. - AT&T

Caroline Jenner, CEO JA Europa, a spus: "Colaborand alaturi de companii de top cum ar fi AT&T putem sa dezvoltam programe de antreprenoriat si programe de orientare in cariera, ajutand elevii sa inteleaga relevanta a ceea ce ei studiaza in scoala. Multumita voluntarilor AT&T, elevii obtin informatii de la experti din domeniu si schimbul reciproc este o componenta importanta a procesului de invatare".

Sursa: comunicatedepresa.ro
Logged