FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Sfaturi utile in alegerea membranei bituminoase  (Read 318 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Sfaturi utile in alegerea membranei bituminoase
« on: July 17, 2016, 09:18:49 PM »

Membranele bituminoase sunt materiale pentru hidroizolatii, realizate din bitum modificat, aditivat cu polimeri elasto-plastomeri, cu o armatura din fibra de sticla sau poliester, venind cu diverse finisaje la partea superioara.

Membranele bituminoase cu armatura din poliester pot fi folosite atat la lucrari intr-un singur strat, cat si la lucrari in mai multe straturi, de la complexitate usoara la ridicata.

MIDA este o gama de membrane de top, pe baza de bitum distilat, modificat cu polimeri elastomeri (SBS), avand o armatura compozita, formata din impaslitura de poliester (P), armata cu fibre de sticla rasucite dispuse longitudinal. Compozitia modificata a membranei ofera proprietati excelente impotriva imbatranirii, adezivitate, elasticitate, flexibilitate la rece (-20⁰C) si durabilitate.

Membranele MIDA P si PA au proprietati mecanice deosebite datorita naturii poliesterice a armaturii si a retelei de armare a acesteia. Membranele MIDA PA se livreaza cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodata si un aspect estetic aplicatiei. Membrana este prevazuta cu margine de suprapunere laterala de 10 cm si margine de suprapunere de capat de 15 cm.

 
Partea inferioara a membranelor MIDA este protejata cu o folie de polietilena termofuzibila care previne lipirea materialului când este rulat si se topeste în timpul termosudarii cu flacara.

Cum sa aplicam corect membranele bituminoase?

1. Membranele bituminoase pot fi aplicate la temperaturi ale mediului ambiant intre 5°C si 35°C

2. Nu este recomandabil a fi aplicate in cazuri de: ploaie, ninsoare sau umiditate a suprafetei de izolat, deoarece exista mari sanse sa compromitem calitatea lucrarii

3. Pentru o organizare corecta a necesarului de materiale, aprovizionati-va cu cca 15% mai mult fata de suprafata masurata, datorita suprapunerilor de materiale care apar la punerea in opera.

Sursa: comunicatedepresa.ro
Logged