FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Solutii revolutionare pentru securitate cibernetica  (Read 322 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Solutii revolutionare pentru securitate cibernetica
« on: June 06, 2016, 09:27:43 PM »

Compania Safetech Innovations, lider pe piata serviciilor de securitate a informatiei din Romania si fondatorul STI CERT, centrul privat de monitorizare si raspuns la incidente de securitate, introduce pe piata din Romania solutia de securitate cibernetica Enterprise Immune System dezvoltata de compania de securitate cu cea mai mare crestere din lume, Darktrace.

Bazandu-se pe formule matematice si pe noi tehnici de invatare automatizata de ultima generatie (machine learning), dezvoltate de catre specialisti de la Universitatea Cambrige din Anglia, solutia de securitate construita de Darktrace se inspira din principiile biologice ale sistemului imunitar uman pentru a identifica amenintarile din cadrul retelelor IT, inca din etapele initiale.

Virusii si alte amenintari cibernetice imbraca forme variate, din ce in ce mai complexe si sufera mutatii exact ca virusii din organismul nostru. Corpul uman poate face fata acestor provocari prin activarea sistemului sau imunitar care invata continuu si intelege ce inseamna activitate “normala” pentru organism si care sunt semnele ce pot prevedea o eventuala prezenta a entitatilor “straine”.

Exact ca sistemul imunitar, solutia de securitate de la Darktrace pe care Safetech o introduce pe piata din Romania, are capacitatea, unica in acest moment, de a invata un model de viata “normal” pentru fiecare retea, dispozitiv si utilizator individual si de a corela un volum mare de informatii din interiorul sistemului pentru a indentifica prezenta eventualelor entitati “straine” care pot genera pierderi sau scurgeri de informatii. Mergand pe acest pricipiu de functionare, solutia de securitate de la Darktrace ofera posibilitatea de a monitoriza atent intreaga activitati din retea iar in cazul in care detecteaza o abatere de la activitatea normal alerteaza echipa de securitate cu mult inainte de a se produce daune.

“Faptul ca in acest moment, administram STI CERT, singurul CERT privat functional in Romania, nu ne face sa ne simtim relaxati, ci dimpotriva, lucram sustinut pentru a-l transforma intr-un centru de excelenta, capabil sa raspunda prompt celor mai complexe amenintari din domeniul securitatii informatiei cu care s-ar putea confrunta companiile din Romania si nu numai. Pentru a ne indeplini obiectivul, ne bazam pe utilizarea celor mai competente si inteligente solutii de securitate . Consideram ca Darktrace este unul dintre partenerii alaturi de care vom onora cele mai exigente nevoi in domeniul securitatii informatiei”, a declarat Victor Gansac, Managing Director la compania Safetech Innovations.

"Suntem incantati sa legam parteneriatul cu Safetech pentru a consolida capacitatea de adaptare a organizatiilor impotriva atacurilor cibernetice sofisticate de azi", a declarat Nick Trim, Managing Director, EMEA, la Darktrace. "Utilizarea tehnologiei avansate de invatare automata (machine learning) pentru a detecta proactiv amenintarile este esentiala pentru orice afacere moderna ai carei manageri doresc sa diminueze riscurile la care se expun si sa-si protejeze activele critice."
« Last Edit: June 06, 2016, 09:32:35 PM by dorel_puchianu »
Logged