FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Author Topic: Noutatea anului 2015, ferestrele și ușile Barrier 80+  (Read 579 times)

dorel_puchianu

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1478
    • View Profile
Noutatea anului 2015, ferestrele și ușile Barrier 80+
« on: March 10, 2015, 04:31:39 PM »

Cu ocazia târgului Made Expo Milano, Barrier lansează o nouă gamă de ferestre și uși – Barrier 80+, gamă poziționată în zona de top a produselor sale. În această primă etapă vom descrie caracteristicile elementului constitutiv de bază – noul profil de sinteză de la Rehau, Synego. Lansarea europeană oficială a acestuia este prevăzută la sfârșitul lunii martie 2015, iar Barrier este prima companie din România ce introduce în producție ferestre și uși cu acest profil – lucru ce ne permite să fim și printre primii ce vorbesc despre această noutate.

Simbioză, sinergie, sinteză, sunt câteva din atributele noului profil. Dar ce este mai important, faptul că reprezintă toată știința profilelor de la Rehau, face ca Synego să fie imbatabil pe piața ferestrelor. Practic Synego concentrează toate caracteristicile de vârf ale profilelor deja existente, oferind un profil optimizat, de top.

Synego este un profil cu 6 camere (7 camere tocul), cu o lățime de 80 de mm. Înălțimea de 117 mm (ansamblu toc + ramă) îl prezintă ca un profil optim privind configurarea suprafeței vitrate libere, permițând cu generozitate luminii să intre în încăperi. Grosimea pachetelor de sticlă poate ajunge până la 51 de mm. Este util de știut că Synego oferă toată gama tipologică de profile, fiind un sistem complet, pregătit pentru o gamă largă de aplicații.

Coeficientul de izolare termică depinde în mare măsură de numărul de garnituri. În varianta standard, cu două rânduri de garnituri, acest coeficient este de max. 0,1 W/mpK. În cazul profilului de top, cu garnitură mediană (3 rânduri de garnituri), coeficientul de izolare termică ajunge la max. 0,94 W/mpK. Coeficientul de izolare al ferestrei depinde foarte mult de sticla utilizată, în condiții specifice ajungând până la 0,66 W/mpK. Utilizând armături din oțel, rezistența antiefracție crește până în clasa RC 3, armătura condiționând și dimensiunile panourilor mobile maximale. Coeficientul de izolare fonică este foarte bun (Rw,p = 47 dB), protecția împotriva pătrunderii apei ajunge până la clasa 9A (conform DIN EN 12208), clasa de etanșeitate la presiune corespunde clasei A (conform DIN EN 12207), iar rezistența la presiunea vântului este în clasa C5/B5 (conform DIN EN 12210).

Suprafața HDF (high-definition) a profilului este deja cunoscută ca o caracteristică de bază a profilelor Rehau. Gama de culori este foarte bogată, profilele putând fi laminate, vopsite sau cu protecție din aluminiu. Barrier deține tehnologia pentru laminarea pe ambele fețe a profilelor. Profilatura oferită este în două variante, design rectangular sau design rotunjit.

Toate aceste caracteristici tehnice sunt dublate de o politică de producție responsabilă față de mediu, procesele fiind economice energetic, eficientizate și sprijinind reciclarea.

Barrier a sesizat oportunitatea apariției acestui nou profil. Piața de profil este într-o permanentă evoluție, de aceea un profil de sinteză nu poate decât să marcheze un pas înainte. Introducerea în producție nu ar fi fost posibilă dacă Barrier nu ar fi beneficiat de cea mai avansată tehnologie de producție și testare a ferestrelor. De asemenea, pregătirea profesională a echipei Barrier a permis adaptarea rapidă, cu rezultate înalte, la noul sistem de profile. Menționăm că unul dintre primele cursuri ale Academiei Barrier, a fost dedicat profilelor Synego.
Logged