FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 on: August 04, 2016, 07:40:26 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
O nouă tehnologie BASF permite sudarea materialelor termoizolante, oferind arhitecțillor, proiectanților și constructorilor posibilitatea de a izola extrem de eficient (lambda: 0,035W/(m·K)) atât clădiri rezidențiale cât și construcții de interes public.

Cum autoritățile au anunțat recent noi norme privind eficiența energetică a clădirilor și reluarea programului Casa Verde - program ce permite înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele regenerabile – aceste modernizări sunt menite să funcționeze în tandem cu termoizolarea clădirilor. În acest fel, economiile realizate în urma înlocuirii/completării sistemelor de încălzire se păstrează și se reflectă în reducerea facturilor la încălzire pe termen lung.

Placi de Styrodur
Avantaje pentru industria construcţiilor

Noua tehnologie a fost dezvoltată împreună cu un renumit producător de utilaje și permite sudarea termică fără contact pentru o paletă largă de materiale izolante. De exemplu, Styrodur, spuma rigidă de polistiren extrudat, poate fi combinată cu poliuretan, cu materiale izolante anorganice sau cu răşina melaminică Basotect pentru a obţine materiale izolante noi.

Acest proces a permis extinderea portofoliului de plăci Styrodur cu noi varietati, de exemplu 4000 CS şi 5000 CS, care au grosimi între 60 mm şi 240 mm, sunt rigide și foarte rezistente la comprimare, înglobând în același timp avantaje tradiţionale ale gamei Styrodur, precum absorbţia redusă a apei. Noile plăci asigură un grad de izolare foarte ridicat.

BASF a brevetat deja o gamă de materiale şi combinaţii de materiale și se află în curs de dezvoltare a unor noi soluții destinate izolării construcţiilor, împreună cu partenerii interesaţi.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 22 
 on: August 04, 2016, 07:32:32 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Avaelgo , una din companiile extrem de specializate pe tehnologii Microsoft, a devenit pe parcursul celor zece ani partenerul de încredere al companiilor. Compania este focalizată pe sprijinirea și asistatarea companiilor în optimizarea proceselor de afaceri și a investițiilor tehnologice, cu scopul de a minimiza costurile și de a creaște productivitatea, balansând în permanență inovarea și utilizarea de tehnologii noi, cu minimizarea riscurilor și aplicarea de bune practici recunoscute.

Începutul lunii august marchează aniversarea a zece ani de la fondarea companiei Avaelgo.

Zece ani reprezintă o lungă perioadă de timp, dar totodată și un timp extrem scurt. În comparație cu o companie gigant, compania noastra este încă adolescentă. Pe de altă parte, de zece ani, într-un sector precum IT, care avansează în mod constant și foarte rapid, este o adevărată realizare de care putem fi mândri. Înseamnă că am reușit să ne stabilim în acest sector și să ne revendicăm locul cuvenit.

De-a lungul anilor, Avaelgo și-a construit o reputație de expert în industrie. Avaelgo este partener Microsoft pe două linii de business: Gold Cloud Platform și Silver Application Development, de asemenea fiind angajatorul unor specialiști calificați, deținând certificări și titluri precum: Microsoft Most Valuable Professional, Microsoft Certified Developer, Microsoft Certified Specialist, Microsoft Certified Technology Specialist, PMI-ACP, Xamarin Certified Mobile Developer sau Certified Ethical Hacker.

Acest testimonial primit recent este cel mai bun cadou pe care îl puteam primi cu ocazia acestei aniversări: “We’ve been working with the Avaelgo infrastructure team for several years now. During this time, we’ve encountered a variety of challenges both on Linux and Windows platforms. The guys were always there to assist us and we were constantly impressed by their technical abilities. We are completely satisfied with their professionalism thus I am confident that our collaboration will be a lasting one.” (Grigore Vlad - Managing Partner, BitStone)

Compania Avaelgo vă invită să participați la Avaelgo Bootcamp, un curs intensiv de două zile, beneficiind de o reducere de 300 RON față de prețul întreg. Reducerea poate fi activată la înregistrare, prin folosirea codului AVAELGO10.

Pentru mai multe informații despre viziunea companiei pentru viitor, vă rugăm să vizitați website-ul companiei.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 23 
 on: August 03, 2016, 08:45:20 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
La Maison du Savon de Marseille este unul dintre liderii tradiționali de piață la nivel mondial, în domeniul cosmeticelor naturale autentice și îngrijirii zilnice. Celebrul săpun de Marsilia, precum și game diverse de produse de îngrijire zilnică pe bază de lapte de măgăriță bio, fruct de cactus, lavandă ori ulei de măsline pot fi cumpărate acum și în România, din primul magazin al brandului deschis la Cluj-Napoca.
În prezent, pe lângă numeroasele magazine existente în Paris și în restul Frantei, marca este prezentă și în Italia, Spania, Belgia, Anglia, Oslo, Tokyo, Taipei, Hong Kong, Bangkok.

În 2014 La Maison du Savon de Marseille a deschis prima retea de francize în Italia și gratie dezvoltării sale rapide din ultimii ani, produsele sunt acum în peste 500 de farmacii și magazine naturiste din toată lumea.

Brandul a decis anul acesta deschiderea primului său magazin din România la Cluj-Napoca, pe str. Baba Novac nr. 17 .

O altă noutate absolută pe piața cosmeticelor din România este și faptul că La Maison du Savon de Marseille va oferi anul acesta, printr-un concurs de proiecte, trei francize gratuite, în alte 3 mari orașe din România.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 24 
 on: August 02, 2016, 04:50:41 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească spre Regatul Ţărilor de Jos că, la 1 august 2016, autorităţile olandeze au anunţat intensificarea măsurilor de control de securitate pe aeroportul Schiphol - Amsterdam.

Măsurile vizează aeroportul şi zona adiacentă acestuia, dar şi autovehiculele care se deplasează spre Schiphol. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează spre aeroportul Schiphol - Amsterdam cu un autovehicul sau cu trenul să ia în calcul şi apariţia de întârzieri.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.

 25 
 on: July 30, 2016, 09:59:00 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Întreprinderile de economie socială – care, prin activitatea lor, contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunități, pot primi un sprijin financiar situat între 50.000 și 100.000 euro, din fonduri europene.

Pentru acest lucru, Ministerul Fondurilor Europene lansează astăzi în consultare publică o linie de finanțare, „Solidar”, cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Schema vizează sprijin pentru 200 de întreprinderi de economie socială, care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacității, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități, transfer de know-how, parteneriate ș.a.m.d.

Economia socială este un sector în ascensiune în România, dar se situează încă mult sub cel din statele membre UE. În România, ponderea angajaților în sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%. Această linie de finanțare sprijină măsura 24.4 din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016.

Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene (MFE) a declarat: „Întreprinderile din sectorul economiei sociale întâmpină chiar mai multe probleme decât întreprinderile tradiționale în a găsi finanțare, publică sau privată. Fondurile europene sunt o soluție, așa că fructificăm oportunitatea și lansăm acest mecanism de finanțare. Vestea bună este că nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale”.

Informații despre ghid, solicitanții eligibili și calendar găsiți în fișierul .ppt atașat acestui comunicat.

Printre problemele pe care întreprinderile de economie socială le adresează sunt: sărăcia și excluziunea, marginalizarea, lipsa accesului la servicii (sociale, medicale, financiare, etc.) sau la piețe pentru micii producători și lucrători, lipsa oportunităților pe piața muncii pentru persoane fără calificare profesională, degradarea mediului înconjurător.

MFE așteaptă recomandările pe marginea ghidului „Solidar”, până la data de 10 august 2016, pe adresa:solidar@fonduri-ue.ro. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2016.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 26 
 on: July 30, 2016, 07:43:07 PM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

În funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) -medalie de bronz.

Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).

Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) - medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – menţiune.

Fizică: Petru Cotruţ (clasa a X-a) – medalie de argint şi Anca Drăgulescu(clasa a XI-a) – medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La edţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.

 27 
 on: July 30, 2016, 09:18:13 AM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Lac de Verde Golf & Leisure Resort (Breaza, jud PH) organizeaza in perioada 7-15 august Saptamana Portilor Deschise pentru golf, un eveniment dedicat promovarii golfului, prin care se ofera lectii gratuite de golf, alaturi de discounturi substantiale pentru cursurile de golf.

Datorita succesului de care s-a bucurat prima editie a acestui eveniment in anul anterior, dorim sa oferim si in acest an celor interesati posibilitatea de a descoperi particularitatile acestui sport , oferind lectii gratuite de golf (individuale si/sau de grup, alaturi de familie si prieteni). De asemenea, membrii clubului de golf au posibilitatea de a juca alaturi de invitatii lor, pentru care nu se vor percepe taxe de joc si de teren. Tot in aceasta saptamana, doritorii pot obtine cursuri de golf si membershipuri la preturi speciale, atent personalizate.

Un sport elegant, educativ, antrenant, strategic si tehnic, golful  genereaza relaxare psihica si pastreaza in acelasi timp o forma fizica optima, oferind diverse avantaje practicantilor: miscare, relaxare, oportunitati de socializare, networking si business, dar mai ales posibilitatea de a petrece momente placute in natura alaturi de prieteni si familie.

Desi pentru unii poate parea un sport simplu si neatragator, sa duci mingea de la start (tee) la destinatie (green), golful dezvolta rapid dependenta pentru oricine isi face timp sa incerce un swing.

Cei interesati sunt rugati sa  ne contacteze in prealabil pentru programarea lectiilor si verificarea disponibilitatii instructorilor de golf, la urmatoarele contacte: golf@lacdeverde.ro/ 0747.128.210

Sursa: comunicatedepresa.ro

 28 
 on: July 30, 2016, 09:05:47 AM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Unul din ingredientele succesului în mediul online este hostingul. Indiferent dacă deții un site de prezentare, un magazin online, o revistă sau un ziar online, un forum, o galerie, un simplu blog sau orice altă formă de pagină web, ai nevoie de cel mai bun hosting din România, adaptat nevoilor și obiectivelor tale. Cu cât hostingul este mai bun, cu atât rata de succes este mai mare.

Cum știi care este cel mai bun hosting pentru site-ul tău?

Cum identifici cea mai bună firmă de găzduire site din România?

De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când decizi să achiziționezi un pachet de găzduire web?

Ce conține un pachet foarte bun de găzduire web?

Primul pas este să îți stabilești nevoile și obiectivele, apoi trebuie să studiezi piața firmelor de hosting. După ce te-ai lămurit cum funcționează lucrurile în cazul găzduirii, ce înseamnă web hosting megahost.ro, ce conține un pachet bun de găzduire și de ce ai nevoie de cea mai bună găzduire web, în funcție de dorințele și de obiectivele tale, alegi bineînțeles, o firmă cu experiență, cu un portofoliu generos, care să îți asigure hosting profesional. Profesionalismul și calitatea sunt criterii de la care nu se face niciodată rabat!

MegaHost este o firmă de hosting din România, cu o experiență de peste 10 ani, care asigură găzduire web fără cusur pentru un număr impresionant de clienți. Așadar, indiferent care este domeniul de activitate, MegaHost identifică cu succes pachetul de hosting care să se potrivească mânușă clientului. Ofertele și serviciile MegaHost sunt accesibile tuturor clienților și se pliază pe fiecare buget în parte.

Principalele avantaje pe care Mega Host le asigură sunt: asistență tehnică 24/7, uptime garantat, spațiu optim și viteză maximă, backup zilnic, dar și control panel specializat. MegaHost găzduiește orice platformă online, lista de servicii este generoasă, iar prețurile sunt accesibile. Orice client își poate primi banii înapoi în maximum 30 de zile dacă nu este mulțumit de pachetul de găzduire achiziționat.

Pentru achiziționarea unui pachet de găzduire foarte bun, nu este nevoie să fii un as în domeniu IT.

Pentru fiecare abonament de hosting cumpărat, primești un domeniu .com, .org, .net sau .info gratuit!

Prețurile pachetelor de hosting încep de la 0.99 cenți pe lună.

Așadar, dacă ești în căutarea unui hosting profesional, cu siguranță MegaHost va identifica pentru tine pahetul de hosting ideal.

O parte din succes depinde și de hosting. Atunci când plănuiești să cucerești spațiul virtual, trebuie să fii online non-stop, site-ul tău să ruleze fără cusur și să prezinte vizitatorilor și potențialilor clienți exact informația-cheie, acea informație care va transforma simplul vizitator într-un cumpărător sau într-un vizitator fidel – depinde care este scopul site-ului web. Cert este un lucru, succesul în mediul online nu este posibil fără ajutorul specializat al unei firme de hosting fără cusur.

De exemplu, de ce te-ai limita la o afacere mică, în orașul propriu, când te-ai putea adresa întregii țări?! Chiar și dacă scrii, pictezi sau croșetezi, te poți face cunoscut întregii lumi. În piramida nevoilor, piramida lui Maslow, nevoia de realizare și de recunoaștere este una din cele mai importante trebuințe ale omului. De ce te-ai limita când de fapt ai la dispoziție o lume întreagă?!

Un pachet de găzduire profesional este modalitatea prin care te poți face cunoscut întregii lumi. Sigur, pentru a cunoaște succesul absolut, trebuie să pui la cale o mulțime de strategii. Dar ce strategie ar funcționa fără un site și un web hosting fără cusur?! Niciuna! Hostingul este fundația pe care se consolidează pop***ritatea și succesul afacerii tale.

Concluzia acestui comunicat de presă vine de la MegaHost: „Poți apela la noi pentru orice serviciu care are legătură cu site-urile web, hosting-ul sau înregistrarea de domenii. Fie că îți deschizi pentru prima dată un blog generalist sau un site de nișă, fie că ai deja câțiva ani de experiență în spate și te-ai hotărât să devii reseller sau proiectele tale necesită un server dedicat, noi suntem aici ca să te ajutăm, ca să te îdrumăm, ca să îți oferim servicii ireproșabile și prețuri bune atât pentru găzduirea web, cât și pentru hosting. Suntem aici pentru a contribui la succesul pe care ți-l dorești în mediul online.”

Sursa: comunicatedepresa.ro

 29 
 on: July 30, 2016, 09:00:35 AM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
•   Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din Romania, a castigat premiul de excelenta in IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a editie a competitiei JA Europe Company of the Year
•   Competitia JA Europe Company of the Year celebreaza cei mai buni 200 de tineri antreprenori din 35 tari din Europa.
•   Premiul de Excelenta in IT oferit de AT&T recunoaste compania ce inoveaza si foloseste intr-un mod creativ tehnologia informatiei, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii.

Oculus a excelat in categoria IT, prezentand un concept fantastic axat pe inovatie, in completarea unui potential puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea si scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenti ajuta nevazatorii sau persoanele cu deficienta mare de vedere sa se integreze mai usor in mediul inconjurator.

Peste 200 de elevi au participat in Lucerne, in perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini- companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat in urma participarii la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le ofera acestora posibilitatea de a initia si conduce o afacere reala.

"Prin programul JA Compania, am invatat cum sa lucram ca o echipa, sa analizam nevoile clientilor nostri, si, cel mai important, sa petrecem timp alaturi de clientii nostri, care ne-au inspirat sa ne dezvoltam produsele. Este uimitor ca am castigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastra a inceput cu o inventie si toti suntem inspirati sa ne continuam parcursul educational in domeniul TIC si sa ne dezvoltam o cariera in domeniu. Gratie lui George, prietenul nostru cu deficiente de vedere, am reusit sa dezvoltam produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.", a spus un membru al echipei Oculus.

Invatand sa creeze si sa conduca o companie, elevii din programul JA Compania au creat si promovat catre piata produse si servicii reale. Succesul programului se datoreaza in mare parte sprijinului consultantilor voluntari din mediul de afaceri, ce actioneaza in calitate de mentori oferind consultanta elevilor. Parteneriatele dintre mediul educational si mediul de afaceri sunt esentiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria invatata la clasa si provocarile lumii reale.  In anul scolar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de tari din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T si JA Europa lucreaza impreuna pentru a sprijini tinerii din 10 tari sa dobandeasca abilitatile de care au nevoie pentru a obtine un loc de munca sau pentru a incepe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, initiativa filantropica a companiei, AT&T sprijina programele de antreprenoriat si programele de orientare in cariera care se concentreaza pe construirea competentelor care ajuta participantii sa intre pe piata muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare in cariera si antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanti, impartasind din experienta lor si oferind perspective cheie si exemple de urmat.

"Felicitarile noastre se duc catre echipa Oculus pentru utilizarea creativa a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care ii ajuta pe nevazatori. Suntem incantati sa sprijinim premiul de excelenta in IT al JA Europa. Este un alt mod in care putem ajuta tinerii sa invete cum functioneaza lumea afacerilor, astfel incat ei pot lua decizii in cunostinta de cauza in raport cu educatia si carierele lor", a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. - AT&T

Caroline Jenner, CEO JA Europa, a spus: "Colaborand alaturi de companii de top cum ar fi AT&T putem sa dezvoltam programe de antreprenoriat si programe de orientare in cariera, ajutand elevii sa inteleaga relevanta a ceea ce ei studiaza in scoala. Multumita voluntarilor AT&T, elevii obtin informatii de la experti din domeniu si schimbul reciproc este o componenta importanta a procesului de invatare".

Sursa: comunicatedepresa.ro

 30 
 on: July 30, 2016, 08:54:56 AM 
Started by dorel_puchianu - Last post by dorel_puchianu
Vedeta de televiziune Amalia Enache va deveni în curând mămică. În acest moment deosebit a ales să aibă alături specialiști acreditați internațional. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania, una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.

Această bancă de celule stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem și este singura care oferă asigurare chiar și împotriva propriului faliment. Alături de calitate, tehnlogie avansată și standarde, asigurarea împotriva falimentului pentru 20 de ani a fost argumentul decisiv care a determinat-o pe Amalia Enache să își asigure fetița, încă de la naștere, cu Baby Stem.

”O altfel de "valiză", o altfel de călătorie în care pornesc, cea mai importantă de până acum.

Anul acesta de 1 iunie, i-am făcut primul cadou copilului meu încă nenăscut: kitul de recoltare și stocare a celulelor stem Baby Stem. Au fost luni întregi înainte în care m-am documentat despre celulele stem recoltate din cordonul ombilical și despre ce oferă piața din România. Întrebările mele principale erau: 1. De ce aș recolta? și 2. Ce garanții am peste 20 de ani, să zicem?

Am decis să cer recoltarea nu doar pentru ce pot oferi aceste celule acum, ci mai ales pentru că se fac cercetări masive în acest domeniu. Dar mă chinua gândul: și dacă cei cu care fac recoltarea vor da faliment în viitor, de ce nu am nicio autoritate a statului român care să-mi ofere o garanție?! Așa cum face Banca Națională pentru băncile comerciale, de pildă. De ce banii ne sunt mai importanți decât sănătatea?!

 Am făcut această alegere, pentru că sângele integral va fi stocat în Germania, în banca numărul 1 de celule stem-Seracell, cu acreditare GMP și care oferă și o asigurare împotriva falimentului pentru 20 de ani.”

Sursa: comunicatedepresa.ro

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10