FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - dorel_puchianu

Pages: 1 [2] 3 4 ... 99
16
Stiri / Brățară pe post de card bancar
« on: August 04, 2016, 07:43:37 PM »
Banca Transilvania lansează, în premieră pe piața din România, un instrument alternativ de plată, brățara contactless BT, care poate înlocui cardul la plata cumpărăturilor. Aceasta oferă acces la contul curent în lei deschis la BT şi posibilitatea de a plăti contactless, indiferent de sumă, în țară şi în străinătate. Comisionul de emitere şi pentru plata la comercianți este zero.

Plățile contactless au devenit foarte pop***re în România odată cu creşterea numărului de POS-uri care acceptă astfel de carduri. La 80% din cele 27.000 de POS-uri ale Băncii Transilvania aflate la comercianți se pot face astfel de plăți – cu cardul contactless şi, mai nou, inclusiv cu brățările contactless.

Premieră în România: BT lansează brățara contactless - Brățară pe post de card bancar
Detalii:

- Brățările funcționează ca un card bancar contactless, aşa încât pentru plățile de până la 100 de lei nu este necesară introducerea PIN-ului;

- Pot fi emise clienților Băncii Transilvania care au card VISA de debit în lei sau, după caz, împreună cu un astfel de card;

- Clienții pot solicita o astfel de brățară în oricare dintre sucursalele şi agențiile băncii;

- Abonamentul lunar este de doar 3 lei / brățară;

Festivalul UNTOLD, care are loc în Cluj-Napoca, în 4 – 7 august a.c., eveniment la care BT este banca oficială, este una dintre primele ocazii în care brățările contactless pot fi folosite. Cu ajutorul acestora – dar şi cu numerar sau cu card bancar - pot fi încărcate la UNTOLD brățările de festival şi cardurile de festival, în locațiile Credit Point.

17
Stiri / O nouă tehnologie de sudare a materialelor termoizolante
« on: August 04, 2016, 07:40:26 PM »
O nouă tehnologie BASF permite sudarea materialelor termoizolante, oferind arhitecțillor, proiectanților și constructorilor posibilitatea de a izola extrem de eficient (lambda: 0,035W/(m·K)) atât clădiri rezidențiale cât și construcții de interes public.

Cum autoritățile au anunțat recent noi norme privind eficiența energetică a clădirilor și reluarea programului Casa Verde - program ce permite înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele regenerabile – aceste modernizări sunt menite să funcționeze în tandem cu termoizolarea clădirilor. În acest fel, economiile realizate în urma înlocuirii/completării sistemelor de încălzire se păstrează și se reflectă în reducerea facturilor la încălzire pe termen lung.

Placi de Styrodur
Avantaje pentru industria construcţiilor

Noua tehnologie a fost dezvoltată împreună cu un renumit producător de utilaje și permite sudarea termică fără contact pentru o paletă largă de materiale izolante. De exemplu, Styrodur, spuma rigidă de polistiren extrudat, poate fi combinată cu poliuretan, cu materiale izolante anorganice sau cu răşina melaminică Basotect pentru a obţine materiale izolante noi.

Acest proces a permis extinderea portofoliului de plăci Styrodur cu noi varietati, de exemplu 4000 CS şi 5000 CS, care au grosimi între 60 mm şi 240 mm, sunt rigide și foarte rezistente la comprimare, înglobând în același timp avantaje tradiţionale ale gamei Styrodur, precum absorbţia redusă a apei. Noile plăci asigură un grad de izolare foarte ridicat.

BASF a brevetat deja o gamă de materiale şi combinaţii de materiale și se află în curs de dezvoltare a unor noi soluții destinate izolării construcţiilor, împreună cu partenerii interesaţi.

Sursa: comunicatedepresa.ro

18
Stiri / Avaelgo împlinește 10 de ani de la înființare
« on: August 04, 2016, 07:32:32 PM »
Avaelgo , una din companiile extrem de specializate pe tehnologii Microsoft, a devenit pe parcursul celor zece ani partenerul de încredere al companiilor. Compania este focalizată pe sprijinirea și asistatarea companiilor în optimizarea proceselor de afaceri și a investițiilor tehnologice, cu scopul de a minimiza costurile și de a creaște productivitatea, balansând în permanență inovarea și utilizarea de tehnologii noi, cu minimizarea riscurilor și aplicarea de bune practici recunoscute.

Începutul lunii august marchează aniversarea a zece ani de la fondarea companiei Avaelgo.

Zece ani reprezintă o lungă perioadă de timp, dar totodată și un timp extrem scurt. În comparație cu o companie gigant, compania noastra este încă adolescentă. Pe de altă parte, de zece ani, într-un sector precum IT, care avansează în mod constant și foarte rapid, este o adevărată realizare de care putem fi mândri. Înseamnă că am reușit să ne stabilim în acest sector și să ne revendicăm locul cuvenit.

De-a lungul anilor, Avaelgo și-a construit o reputație de expert în industrie. Avaelgo este partener Microsoft pe două linii de business: Gold Cloud Platform și Silver Application Development, de asemenea fiind angajatorul unor specialiști calificați, deținând certificări și titluri precum: Microsoft Most Valuable Professional, Microsoft Certified Developer, Microsoft Certified Specialist, Microsoft Certified Technology Specialist, PMI-ACP, Xamarin Certified Mobile Developer sau Certified Ethical Hacker.

Acest testimonial primit recent este cel mai bun cadou pe care îl puteam primi cu ocazia acestei aniversări: “We’ve been working with the Avaelgo infrastructure team for several years now. During this time, we’ve encountered a variety of challenges both on Linux and Windows platforms. The guys were always there to assist us and we were constantly impressed by their technical abilities. We are completely satisfied with their professionalism thus I am confident that our collaboration will be a lasting one.” (Grigore Vlad - Managing Partner, BitStone)

Compania Avaelgo vă invită să participați la Avaelgo Bootcamp, un curs intensiv de două zile, beneficiind de o reducere de 300 RON față de prețul întreg. Reducerea poate fi activată la înregistrare, prin folosirea codului AVAELGO10.

Pentru mai multe informații despre viziunea companiei pentru viitor, vă rugăm să vizitați website-ul companiei.

Sursa: comunicatedepresa.ro

19
Stiri / Primul magazin La Maison du Savon de Marseille din România
« on: August 03, 2016, 08:45:20 PM »
La Maison du Savon de Marseille este unul dintre liderii tradiționali de piață la nivel mondial, în domeniul cosmeticelor naturale autentice și îngrijirii zilnice. Celebrul săpun de Marsilia, precum și game diverse de produse de îngrijire zilnică pe bază de lapte de măgăriță bio, fruct de cactus, lavandă ori ulei de măsline pot fi cumpărate acum și în România, din primul magazin al brandului deschis la Cluj-Napoca.
În prezent, pe lângă numeroasele magazine existente în Paris și în restul Frantei, marca este prezentă și în Italia, Spania, Belgia, Anglia, Oslo, Tokyo, Taipei, Hong Kong, Bangkok.

În 2014 La Maison du Savon de Marseille a deschis prima retea de francize în Italia și gratie dezvoltării sale rapide din ultimii ani, produsele sunt acum în peste 500 de farmacii și magazine naturiste din toată lumea.

Brandul a decis anul acesta deschiderea primului său magazin din România la Cluj-Napoca, pe str. Baba Novac nr. 17 .

O altă noutate absolută pe piața cosmeticelor din România este și faptul că La Maison du Savon de Marseille va oferi anul acesta, printr-un concurs de proiecte, trei francize gratuite, în alte 3 mari orașe din România.

Sursa: comunicatedepresa.ro

20
Stiri / M.A.E. - Atenţionare de călătorie Olanda
« on: August 02, 2016, 04:50:41 PM »
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească spre Regatul Ţărilor de Jos că, la 1 august 2016, autorităţile olandeze au anunţat intensificarea măsurilor de control de securitate pe aeroportul Schiphol - Amsterdam.

Măsurile vizează aeroportul şi zona adiacentă acestuia, dar şi autovehiculele care se deplasează spre Schiphol. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează spre aeroportul Schiphol - Amsterdam cu un autovehicul sau cu trenul să ia în calcul şi apariţia de întârzieri.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.

21
Întreprinderile de economie socială – care, prin activitatea lor, contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunități, pot primi un sprijin financiar situat între 50.000 și 100.000 euro, din fonduri europene.

Pentru acest lucru, Ministerul Fondurilor Europene lansează astăzi în consultare publică o linie de finanțare, „Solidar”, cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Schema vizează sprijin pentru 200 de întreprinderi de economie socială, care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacității, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități, transfer de know-how, parteneriate ș.a.m.d.

Economia socială este un sector în ascensiune în România, dar se situează încă mult sub cel din statele membre UE. În România, ponderea angajaților în sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%. Această linie de finanțare sprijină măsura 24.4 din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016.

Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene (MFE) a declarat: „Întreprinderile din sectorul economiei sociale întâmpină chiar mai multe probleme decât întreprinderile tradiționale în a găsi finanțare, publică sau privată. Fondurile europene sunt o soluție, așa că fructificăm oportunitatea și lansăm acest mecanism de finanțare. Vestea bună este că nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale”.

Informații despre ghid, solicitanții eligibili și calendar găsiți în fișierul .ppt atașat acestui comunicat.

Printre problemele pe care întreprinderile de economie socială le adresează sunt: sărăcia și excluziunea, marginalizarea, lipsa accesului la servicii (sociale, medicale, financiare, etc.) sau la piețe pentru micii producători și lucrători, lipsa oportunităților pe piața muncii pentru persoane fără calificare profesională, degradarea mediului înconjurător.

MFE așteaptă recomandările pe marginea ghidului „Solidar”, până la data de 10 august 2016, pe adresa:solidar@fonduri-ue.ro. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2016.

Sursa: comunicatedepresa.ro

22
Olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

În funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) -medalie de bronz.

Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).

Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) - medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – menţiune.

Fizică: Petru Cotruţ (clasa a X-a) – medalie de argint şi Anca Drăgulescu(clasa a XI-a) – medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La edţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.

23
Stiri / Descopera golful in Saptamana Portilor Deschise pentru Golf!
« on: July 30, 2016, 09:18:13 AM »
Lac de Verde Golf & Leisure Resort (Breaza, jud PH) organizeaza in perioada 7-15 august Saptamana Portilor Deschise pentru golf, un eveniment dedicat promovarii golfului, prin care se ofera lectii gratuite de golf, alaturi de discounturi substantiale pentru cursurile de golf.

Datorita succesului de care s-a bucurat prima editie a acestui eveniment in anul anterior, dorim sa oferim si in acest an celor interesati posibilitatea de a descoperi particularitatile acestui sport , oferind lectii gratuite de golf (individuale si/sau de grup, alaturi de familie si prieteni). De asemenea, membrii clubului de golf au posibilitatea de a juca alaturi de invitatii lor, pentru care nu se vor percepe taxe de joc si de teren. Tot in aceasta saptamana, doritorii pot obtine cursuri de golf si membershipuri la preturi speciale, atent personalizate.

Un sport elegant, educativ, antrenant, strategic si tehnic, golful  genereaza relaxare psihica si pastreaza in acelasi timp o forma fizica optima, oferind diverse avantaje practicantilor: miscare, relaxare, oportunitati de socializare, networking si business, dar mai ales posibilitatea de a petrece momente placute in natura alaturi de prieteni si familie.

Desi pentru unii poate parea un sport simplu si neatragator, sa duci mingea de la start (tee) la destinatie (green), golful dezvolta rapid dependenta pentru oricine isi face timp sa incerce un swing.

Cei interesati sunt rugati sa  ne contacteze in prealabil pentru programarea lectiilor si verificarea disponibilitatii instructorilor de golf, la urmatoarele contacte: golf@lacdeverde.ro/ 0747.128.210

Sursa: comunicatedepresa.ro

24
Stiri / MegaHost oferă cel mai bun hosting din România
« on: July 30, 2016, 09:05:47 AM »
Unul din ingredientele succesului în mediul online este hostingul. Indiferent dacă deții un site de prezentare, un magazin online, o revistă sau un ziar online, un forum, o galerie, un simplu blog sau orice altă formă de pagină web, ai nevoie de cel mai bun hosting din România, adaptat nevoilor și obiectivelor tale. Cu cât hostingul este mai bun, cu atât rata de succes este mai mare.

Cum știi care este cel mai bun hosting pentru site-ul tău?

Cum identifici cea mai bună firmă de găzduire site din România?

De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când decizi să achiziționezi un pachet de găzduire web?

Ce conține un pachet foarte bun de găzduire web?

Primul pas este să îți stabilești nevoile și obiectivele, apoi trebuie să studiezi piața firmelor de hosting. După ce te-ai lămurit cum funcționează lucrurile în cazul găzduirii, ce înseamnă web hosting megahost.ro, ce conține un pachet bun de găzduire și de ce ai nevoie de cea mai bună găzduire web, în funcție de dorințele și de obiectivele tale, alegi bineînțeles, o firmă cu experiență, cu un portofoliu generos, care să îți asigure hosting profesional. Profesionalismul și calitatea sunt criterii de la care nu se face niciodată rabat!

MegaHost este o firmă de hosting din România, cu o experiență de peste 10 ani, care asigură găzduire web fără cusur pentru un număr impresionant de clienți. Așadar, indiferent care este domeniul de activitate, MegaHost identifică cu succes pachetul de hosting care să se potrivească mânușă clientului. Ofertele și serviciile MegaHost sunt accesibile tuturor clienților și se pliază pe fiecare buget în parte.

Principalele avantaje pe care Mega Host le asigură sunt: asistență tehnică 24/7, uptime garantat, spațiu optim și viteză maximă, backup zilnic, dar și control panel specializat. MegaHost găzduiește orice platformă online, lista de servicii este generoasă, iar prețurile sunt accesibile. Orice client își poate primi banii înapoi în maximum 30 de zile dacă nu este mulțumit de pachetul de găzduire achiziționat.

Pentru achiziționarea unui pachet de găzduire foarte bun, nu este nevoie să fii un as în domeniu IT.

Pentru fiecare abonament de hosting cumpărat, primești un domeniu .com, .org, .net sau .info gratuit!

Prețurile pachetelor de hosting încep de la 0.99 cenți pe lună.

Așadar, dacă ești în căutarea unui hosting profesional, cu siguranță MegaHost va identifica pentru tine pahetul de hosting ideal.

O parte din succes depinde și de hosting. Atunci când plănuiești să cucerești spațiul virtual, trebuie să fii online non-stop, site-ul tău să ruleze fără cusur și să prezinte vizitatorilor și potențialilor clienți exact informația-cheie, acea informație care va transforma simplul vizitator într-un cumpărător sau într-un vizitator fidel – depinde care este scopul site-ului web. Cert este un lucru, succesul în mediul online nu este posibil fără ajutorul specializat al unei firme de hosting fără cusur.

De exemplu, de ce te-ai limita la o afacere mică, în orașul propriu, când te-ai putea adresa întregii țări?! Chiar și dacă scrii, pictezi sau croșetezi, te poți face cunoscut întregii lumi. În piramida nevoilor, piramida lui Maslow, nevoia de realizare și de recunoaștere este una din cele mai importante trebuințe ale omului. De ce te-ai limita când de fapt ai la dispoziție o lume întreagă?!

Un pachet de găzduire profesional este modalitatea prin care te poți face cunoscut întregii lumi. Sigur, pentru a cunoaște succesul absolut, trebuie să pui la cale o mulțime de strategii. Dar ce strategie ar funcționa fără un site și un web hosting fără cusur?! Niciuna! Hostingul este fundația pe care se consolidează pop***ritatea și succesul afacerii tale.

Concluzia acestui comunicat de presă vine de la MegaHost: „Poți apela la noi pentru orice serviciu care are legătură cu site-urile web, hosting-ul sau înregistrarea de domenii. Fie că îți deschizi pentru prima dată un blog generalist sau un site de nișă, fie că ai deja câțiva ani de experiență în spate și te-ai hotărât să devii reseller sau proiectele tale necesită un server dedicat, noi suntem aici ca să te ajutăm, ca să te îdrumăm, ca să îți oferim servicii ireproșabile și prețuri bune atât pentru găzduirea web, cât și pentru hosting. Suntem aici pentru a contribui la succesul pe care ți-l dorești în mediul online.”

Sursa: comunicatedepresa.ro

25
Stiri / Elevii romani au castigat premiul de excelenta in IT
« on: July 30, 2016, 09:00:35 AM »
•   Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din Romania, a castigat premiul de excelenta in IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a editie a competitiei JA Europe Company of the Year
•   Competitia JA Europe Company of the Year celebreaza cei mai buni 200 de tineri antreprenori din 35 tari din Europa.
•   Premiul de Excelenta in IT oferit de AT&T recunoaste compania ce inoveaza si foloseste intr-un mod creativ tehnologia informatiei, compania cu viziunea pe termen lung sau obiective sustenabile pentru dezvoltarea afacerii.

Oculus a excelat in categoria IT, prezentand un concept fantastic axat pe inovatie, in completarea unui potential puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea si scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenti ajuta nevazatorii sau persoanele cu deficienta mare de vedere sa se integreze mai usor in mediul inconjurator.

Peste 200 de elevi au participat in Lucerne, in perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini- companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat in urma participarii la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le ofera acestora posibilitatea de a initia si conduce o afacere reala.

"Prin programul JA Compania, am invatat cum sa lucram ca o echipa, sa analizam nevoile clientilor nostri, si, cel mai important, sa petrecem timp alaturi de clientii nostri, care ne-au inspirat sa ne dezvoltam produsele. Este uimitor ca am castigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastra a inceput cu o inventie si toti suntem inspirati sa ne continuam parcursul educational in domeniul TIC si sa ne dezvoltam o cariera in domeniu. Gratie lui George, prietenul nostru cu deficiente de vedere, am reusit sa dezvoltam produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.", a spus un membru al echipei Oculus.

Invatand sa creeze si sa conduca o companie, elevii din programul JA Compania au creat si promovat catre piata produse si servicii reale. Succesul programului se datoreaza in mare parte sprijinului consultantilor voluntari din mediul de afaceri, ce actioneaza in calitate de mentori oferind consultanta elevilor. Parteneriatele dintre mediul educational si mediul de afaceri sunt esentiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria invatata la clasa si provocarile lumii reale.  In anul scolar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de tari din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T si JA Europa lucreaza impreuna pentru a sprijini tinerii din 10 tari sa dobandeasca abilitatile de care au nevoie pentru a obtine un loc de munca sau pentru a incepe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, initiativa filantropica a companiei, AT&T sprijina programele de antreprenoriat si programele de orientare in cariera care se concentreaza pe construirea competentelor care ajuta participantii sa intre pe piata muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare in cariera si antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanti, impartasind din experienta lor si oferind perspective cheie si exemple de urmat.

"Felicitarile noastre se duc catre echipa Oculus pentru utilizarea creativa a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care ii ajuta pe nevazatori. Suntem incantati sa sprijinim premiul de excelenta in IT al JA Europa. Este un alt mod in care putem ajuta tinerii sa invete cum functioneaza lumea afacerilor, astfel incat ei pot lua decizii in cunostinta de cauza in raport cu educatia si carierele lor", a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. - AT&T

Caroline Jenner, CEO JA Europa, a spus: "Colaborand alaturi de companii de top cum ar fi AT&T putem sa dezvoltam programe de antreprenoriat si programe de orientare in cariera, ajutand elevii sa inteleaga relevanta a ceea ce ei studiaza in scoala. Multumita voluntarilor AT&T, elevii obtin informatii de la experti din domeniu si schimbul reciproc este o componenta importanta a procesului de invatare".

Sursa: comunicatedepresa.ro

26
Stiri / Amalia Enache își asigură fetița cu Baby Stem
« on: July 30, 2016, 08:54:56 AM »
Vedeta de televiziune Amalia Enache va deveni în curând mămică. În acest moment deosebit a ales să aibă alături specialiști acreditați internațional. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania, una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.

Această bancă de celule stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem și este singura care oferă asigurare chiar și împotriva propriului faliment. Alături de calitate, tehnlogie avansată și standarde, asigurarea împotriva falimentului pentru 20 de ani a fost argumentul decisiv care a determinat-o pe Amalia Enache să își asigure fetița, încă de la naștere, cu Baby Stem.

”O altfel de "valiză", o altfel de călătorie în care pornesc, cea mai importantă de până acum.

Anul acesta de 1 iunie, i-am făcut primul cadou copilului meu încă nenăscut: kitul de recoltare și stocare a celulelor stem Baby Stem. Au fost luni întregi înainte în care m-am documentat despre celulele stem recoltate din cordonul ombilical și despre ce oferă piața din România. Întrebările mele principale erau: 1. De ce aș recolta? și 2. Ce garanții am peste 20 de ani, să zicem?

Am decis să cer recoltarea nu doar pentru ce pot oferi aceste celule acum, ci mai ales pentru că se fac cercetări masive în acest domeniu. Dar mă chinua gândul: și dacă cei cu care fac recoltarea vor da faliment în viitor, de ce nu am nicio autoritate a statului român care să-mi ofere o garanție?! Așa cum face Banca Națională pentru băncile comerciale, de pildă. De ce banii ne sunt mai importanți decât sănătatea?!

 Am făcut această alegere, pentru că sângele integral va fi stocat în Germania, în banca numărul 1 de celule stem-Seracell, cu acreditare GMP și care oferă și o asigurare împotriva falimentului pentru 20 de ani.”

Sursa: comunicatedepresa.ro

27
Stiri / Budureasca, un motiv de mândrie pentru România
« on: July 24, 2016, 02:32:54 PM »
La mai puțin de 3 luni de la lansare, vinurile Budureasca Organic au primit deja primii lauri la competițiile de profil, după ce juriul de la International Organic Wine Awards a premiat vinurile Budureasca Organic Rose și Merlot cu câte o medalie de argint.

De asemenea, o nouă premieră a fost atinsă de Budureasca la Decanter World Wine Awards 2016, vinul Fume Premium 2015 – sec reușind să obțină primul aur din istoria participărilor României la acest concurs de renume în industria vinului.

Succesul obținut de Budureasca la International Organic Wine Awards 2016 a fost singurul pentru România la această competiție la care au participat peste 1000 de vinuri ecologice din 23 de țări. Punctajele acordate de către juriu pentru vinurile Budureasca Organic Rose și Budureasca Organic Merlot sec au fost de 85, respectiv 87 de puncte din 100, cele două sortimente fiind descrise de către experții din Germania drept “vinuri excelente, remarcabile din punct de vedere senzorial, care trezesc și captează atenția pasionaților de vinuri”.

O altă premieră stabilită de Budureasca este performanța de la Decanter 2016. Compania din Dealu Mare a reușit să câștige medalia de aur pentru vinul Fume 2015 sec, din gama Premium, prima din istoria acestui concurs pentru producătorii români de vinuri. Pe lângă această medalie de aur, Budureasca a reușit să obțină și o medalie de bronz, acordată pentru vinul Tămâioasă Românească 2015 sec, din gama Premium.

Succesele de la Decanter și International Organic Wine Awards au fost comentate de către Directorul Executiv al Budureasca, Olga Miloiu. “Este un motiv de mândrie faptul că, la scurt timp de la lansarea lor pe piață, vinurile noastre ecologice au reușit să impresioneze deja la concursurile internaționale, fiind o reafirmare a calității lor deosebite și o recompensă bine-meritată pentru eforturile depuse de întreaga echipă”, a declarat Olga Miloiu.

Directorul Executiv al Budureasca a adăugat și că “vinurile organice înseamnă nu doar plantație și struguri eco, ci și procese de vinificație și condiționare speciale, certificate eco, iar acestea au devenit posibile printr-o muncă de echipă, coordonată cu succes de Administratorul Dumitru Vârgă și oenologul Stephen Donnelly. Acesta este un sprijin foarte important pentru echipa de vânzări, care crede cu tărie în calitatea produselor și, astfel, succesul nu întârzie să apară. Atât rezultatul de la International Organic Wine Awards, cât și medalia de aur obținută la Decanter confirmă parcursul vinurilor Budureasca la aceste competiții, care, iată, continuă să aducă recunoaștere vinurilor românești peste hotare”.

Sursa: comunicatedepresa.ro

28
Ordinul Arhitecților din România a transmis vineri 15.07.2016 către Guvernul României, în atenția domnului Prim-Ministru, o scrisoare privind necesitatea adoptării cât mai rapide a unor măsuri de deblocare și îmbunătățire a cadrului de protecție a patrimoniului, ca obiectiv de interes național alături de aspecte esențiale precum securitatea, sănătatea sau educația.

CĂTRE: Guvernul României

Domnului Prim-Ministru Dacian Julien Cioloș,

Ca urmare a situației critice în care se află patrimoniului construit, situație cauzată de demolările nejustificate, abandonul deliberat sau intervențiile abuzive, Ordinul Arhitecților din România (OAR) a acceptat invitația la dialog inițiată de Ministerul Culturii, din luna iulie 2016, pentru deblocarea și remedierea acestei stări de fapt.

Semnalăm cu această ocazie cauzele, respectiv practicile majore, care din punctul nostru de vedere au favorizat situația actuală, blocând demersul de protecție a patrimoniului și, prin influență, calitatea spațiului urban:

I. Lipsa unor politici publice coerente de protecție și integrare a patrimoniului precum și carențe legislative, cu impact negativ asupra identității comunităților și a cadrului construit. În general, regulamentele urbanistice slabe calitativ și politicile administrative arbitrare au devalorizat fondul construit în favoarea intervențiilor noi, fără o calibrare a funcțiilor, necesităților și identității orașului.

II. Lipsa interesului factorilor de decizie în a rezolva problema subdimensionării resurselor umane și financiare precum și a deprofesionalizării celor dintâi în cadrul instituțiilor cu atribuții de protecție a patrimoniului (aparatul Ministerul Culturii și a Direcțiilor de cultură deconcentrate - DCJ) care a condus la:

- calitatea slabă a proiectelor și acțiuni ilegitime asupra patrimoniului (decopertare ornamente, reconstrucții fanteziste, butaforii, demolare, mutilare, distrugere, etc.);

- îngreunarea până la blocare, a procesului de autorizare, supra-reglementările precum și discrepanța între avizele Direcțiilor de Cultură și autorizațiile emise de administrația publică locală favorizează dezvoltarea derogărilor ilegale;

- nu în ultimul rând, presiuni și conflicte de interes pentru obținerea avizelor din partea Ministerului Culturii sau a serviciilor acestora, rămase fără suport juridic și forță de decizie.

Patrimoniul cultural este o resursă neregenerabilă a cărui gestiune adecvată poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții urbane din România. În acest sens, propunem deschiderea unor discuții axate pe următoarele probleme:   

1. Necesitatea consolidării activității instituțiilor care se ocupă de protecția patrimoniului, prin bugetarea corespunzătoare a aparatului de stat. – obiectiv pe termen scurt

​În acest sens, susținem modificarea HG 90/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii, cu modificările și completările ulterioare. Aceasta poate schimba sistemul de finanțare al Direcțiilor de Cultură, ceea ce presupune ca din instituții finanțate integral de la bugetul de stat să devină instituții finanțate din venituri proprii și din subvenția acordată de la bugetul de stat (taxa de analiză de documentație, proiecte culturale, etc.).

Blocajul activității Direcțiilor de Cultură duce la blocarea investițiilor, a programelor de consolidare sau reabilitare, precum și a intervențiilor asupra construcțiilor existente sau a celor noi din zone construite protejate, favorizând acțiunile ilegale (intervenții neavizate, publicitate ilegală, etc.).

2. Deblocarea de urgență a situației avizării în cadrul Direcțiilor pentru Cultură și profesionalizarea corespunzătoare a acestora – obiectiv pe termen mediu.

Dialogul dintre Filiala Teritorială București a OAR și Direcția pentru Cultură a Municipiului București (DCMB) privind soluțiile posibile de rezolvare a blocajului documentațiilor de avizare, reportate lunar din cauza incapacității Direcției de a face față volumului mare de solicitări este doar una dintre acțiunile începute. Prin această măsură, în urma analizei și monitorizării activității DCMB, OAR va propune o redimensionare corespunzătoare a resurselor umane și financiare ale Direcției, un minim necesar pentru a face față provocărilor actuale.

3. Stabilirea unor politici publice asumate de protecție a patrimoniului prin optimizarea legislației (Codul Patrimoniului) și extinderea activității în sensul documentelor internaționale la care România a aderat, nu doar declarativ, ci și prin măsuri concrete – obiectiv pe termen lung.

În acest sens propunem:

- rediscutarea procesului de descentralizare inițiat de Guvern, care dorește transferarea competențelor Direcțiile de Cultură de sub jurisdicția Ministerului Culturii în subordinea Consiliilor Județene. Dorim să analizăm mai detaliat riscurile acestei decizii administrative, semnalate ca fiind inoportune încă din 2013 de ICOMOS România (Consiliul Internațional al Siturilor și Monumentelor Istorice). Evidența patrimoniului este o chestiune care ține de Ministerul Culturii, iar buna funcționare a acesteia se bazează pe principii de funcționare apolitice.

- soluții de îmbunătățire a dialogului și colaborării interministeriale.

Considerăm că aceste trei puncte expuse anterior sunt măsuri care pot fi implementate și discutate cu o relativă ușurință, iar impactul lor poate fi unul benefic cu un efect vizibil imediat.

OAR a preluat inițiativa unor acțiuni punctuale în vederea eficientizării procesului de avizare atât prin promovarea posturilor deschise către arhitecți cât și prin introducerea posibilității unor perioade de practică în cadrul Direcțiilor de Cultură - ca formă de stagiatură - care să susțină temporar activitatea Direcțiilor pe perioada de implementare a măsurilor de consolidare și restructurare administrativă. Suntem deschiși și la alte tipuri de colaborare, fiind un subiect de interes național, iar eventuala atribuire OAR a statutului de organizație de utilitate publică ne-ar permite să augmentăm soluțiile.

Solicităm astfel un răspuns din partea Primului-Ministru privind posibilele măsuri de deblocare și optimizare a cadrului de protecție a patrimoniului, conform Strategiei de Apărare Națională din aprilie 2016 care recunoaște patrimoniului ca obiectiv de interes național alături de alte aspecte esențiale precum securitatea, sănătatea sau educația.

Sursa: comunicatedepresa.ro

29
Stiri / Plantele de exterior aduc unicitate oricarei gradini
« on: July 23, 2016, 04:54:58 PM »
Plantele de exterior comercializate pe Artagradinilor.ro sunt capabile sa aduca un caracter unic oricarei gradini.

Una dintre cele mai variate oferte de plante de exterior care exista pe piata online este reprezentata de cele peste 250 de soiuri de pe acest magazin online. Preturile se negociaza in functie de cantitate si de soi, iar consultantii dedicati vor gasi intotdeauna solutia ideala pentru oricine doreste o gradina care sa arate cu adevarat bine.

Acesti consultanti ofera sfaturi legate de sadirea si ingrijirea acestor plante naturale, toata atentia fiind canalizata pentru a se obtine un rezultat estetic desavarsit.

Plantele ornamentale de exterior si cele 4 tipuri care se pot comanda de pe Artagradinilor.ro

Plantele ornamentale de exterior de la ArtaGradinilor.ro sunt cele mai bune cai de a amenaja o gradina, deoarece gradina in esenta ei este un loc cu plante, cu viata vegetala. Nu este suficient sa se tina cont numai de culori sau de preferinte individuale in decorarea gradinii cu plante; gradina are o suprafata care permite sau nu permite anumite plante, si o structura a carei armonie se reda prin plantarea soiurilor potrivite. Iata in continuare care sunt cele 4 tipuri de plante care se pot vedea pe Artagradinilor.ro:

• Arbori si arbusti rasinosi (culoarea verde este permanenta, diferind doar nuantele; cine prefera mirosul de conifere si se duce la munte special pentru acest lucru, gaseste in acesti arbori si arbusti motive de a ramane acasa, in gradina)

• Arbori si arbusti foiosi (coroanele bogate, umbroase, asigura racoarea necesara gradinilor, si frunzele pe timp de toamna asigura o panorama ca de tablou)

• Plante de exterior de tip agatatoare si erbacee (pentru ziduri, plantele agatatoare vor reprezenta un suflu verde si un factor de stabilitate; pentru sol, plantele erbacee se vor intinde si vor infrumuseta solul; in asociere, acestea vor intinde o plasa verde naturala peste tot ce inseamna gradina si peretele dinspre gradina al locuintei)

• Gard viu (delimiteaza gradina in sine sau portiunile de gradina intre ele; gardul viu mai poate sa delimiteze zona cu mobilier de exterior fata de restul gradinii)

Toate aceste plante ornamentale sunt importate din tari precum Belgia, Olanda, Germania, Italia si Ungaria, dar sunt luate si din pepinierele romanesti. In functie de necesitati, se aleg plante din import sau de productie autohtona.

Planta de exterior dorita se alege usor de pe Artagradinilor.ro, fiind reprezentata in imagini si in scris

Pentru fiecare dintre cele peste 250 de soiuri care se regasesc in selectiile de pe Artagradinilor.ro, exista o scurta descriere legata de caracteristica principala, de perioada de inflorire, de temperatura optima, de nivelul de umiditate necesar sau de luminiozitatea necesara.

Spre exemplu, pentru arborele foios Acacia Dealbata, pe site se precizeaza ca este un arbust cu tulpini spinoase si aplatizate, care infloreste in lunile Aprilie-August, care se dezvolta corespunzator intre 5 grade si 20 de grade Celsius, si care prefera soarele plin si umiditatea redusa.

Iata cum site-ul Artagradinilor.ro ofera toate informatiile necesare despre plantele de exterior, si reprezinta o platforma usor de folosit pe care se poate cere oferte. Informatiile despre baloti, dimensiuni, cotatii de pret si asa mai departe se regasesc la un click distanta.

Concept Garden este compania care detine magazinul online Artagradinilor.ro. Aceasta poate fi contactata la oricare dintre numerele de telefon 0733.607.352 ori 0743.605.158. Adresa de e-mail office@artagradinilor.ro sta la dispozitie, de asemenea, tuturor celor care doresc sa intre in contact cu aceasta companie.

30
Stiri / Pantofii sport reciclați și personalizați
« on: July 23, 2016, 04:09:26 PM »
Peste 20 de miliarde de perechi de încălțăminte sport sunt produse anual și aproximativ 300 000 de perechi sunt folosite și apoi aruncate în mai puțin de 12 luni. Pentru a limita impactul acestor deșeuri asupra mediului, BASF , alături de alte nouă companii, lucrează la o gamă de articole sportive menite a fi reciclate și utilizate în mod repetat. Proiectul se numește Sport Infinity , este inițiat de Adidas și finanțat de Comisia Europeană, și își propune ca pe durata a trei ani să dezvolte compoziți ranforsați cu fibre textile reciclabile, proveniți parțial din deșeuri.

Cercetările se axează pe articolele sportive destinate fotbalului, în special pe încălțăminte. Un pantof sport uzat poate fi colectat și mărunțit în bucăți de mici dimensiuni, care sunt apoi complet reprocesate. Prin combinarea acestor fragmente cu materiale noi, și prin ranforsarea cu fibre ce provin din deșeuri similare, poate fi fabricat un pantof nou.

Dat fiind numărul mare de perechi de încălțăminte cumpărate anual, este foarte important ca procesul de producție să fie scurt și, prin urmare, automatizat într-o măsură cât mai mare. De aceea companiile implicate în proiect analizează posibilitatea de a fabrica astfel de pantofi într-o singură etapă. Un alt aspect important este asigurarea unui nivel înalt de performanță pentru pantofii obținuti astfel, chiar dacă materialele sunt reciclate în mod repetat.

Expertiza BASF în domeniul polimerilor este fundamentală pentru dezvoltarea noilor materiale și pentru adaptarea acestora la un proces de fabricație scurt și automatizat. În acest context, măsura în care pot fi reciclate deșeurile este un parametru important în procesul de selecție a celorlalte materiale care intră în componența noilor articole sportive. „Suntem încântați să lucrăm împreună cu alte nouă companii de top în cadrul acestui proiect”, a declarat Juergen Weiser, Director pentru Tehnologie, în cadrul Diviziei de materiale pentru îmbunătățirea performanței, din cadrul BASF. „În acest proiect ne axăm pe dezvoltarea unei game de polimeri speciali, cu o paletă largă de proprietăți mecanice. Obiectivul este să creăm un material nou, disruptiv, care să poată fi utilizat pentru o varietate de aplicații și procese. Rezultatul proiectului - un circuit în care articolele sportive să poată fi complet reciclate în mod repetat – va fi revoluționar. Este genul de proiect care ne definește.”

Consumatorul devine creator de produse

Polimerii, atât cei produși industrial cât și cei proveniți din articole sportive reciclate, vor fi adaptați pentru a putea fi utilizați în procesele de fabricație ale proiectului Sport Infinity. Aceste procese folosesc materialele aproape în totalitate și nu generează reziduuri. În plus, procesele permit consumatorilor să-și personalizeze ghetele de fotbal în funcție de forma, culoarea și design-ul dorite. În acest scop, Sport Infinity reunește furnizori importanți de substanțe chimice și procesatori de fibre și materiale textile, producători de echipamente specializate și experți în procesare, o academie de fotbal, branduri cunoscute în domeniul articolelor sportive și alți parteneri ce au un singur obiectiv: să creeze articole sportive de înaltă performanță, reciclabile și personalizate, fabricate în Europa.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Pages: 1 [2] 3 4 ... 99