FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jonathan Blackheart

Pages: 1 ... 17 18 [19]
271
Placi de baza / Sloturi PCI defecte?
« on: November 10, 2013, 01:26:20 AM »
Din dorinta de a folosi totusi PC-ul cel nou-primit (in special procesorul de 3,06 Ghz), i-am montat sursa de tensiune la loc, insa ma trezesc cu alta problema: placa de sunet 5.1, care nu are deloc probleme nici in PC-ul meu cel vechi si n-a avut initial nici in cel nou in scurtul timp cit l-am folosit, acum nu mai e recunoscuta de catre placa de baza. Am incercat in fel si chip sa o montez in oricare din cele 2 sloturi PCI, insa nu e detectata nici dupa restarturi repetate, nici dupa reinstalarea Windows-ului! Am dezinstalat driverele si am vrut sa le reinstalez, insa cind am dat dublu-click pe Setup, placa de sunet fiind desigur bine montata intr-unul din sloturile PCI, mi-a aparut o fereastra spunindu-mi ceva de genul "Due to the fact that your computer is not equipped with our chip, Setup cannot proceed with the install''. Iar cele 2 programe (SystemInfo si Speccy) imi spun acelasi lucru: "No audio card detected" si sloturile PCI mi le arata ca fiind ''available'', adica de parca placa de sunet n-ar fi fost montata intr-unul din ele.
Asa ceva chiar ca mi se pare ciudat...! E ca si cum defectiunea slotului AGP s-ar fi transmis mai jos, oarecum, si a afectat/contaminat si sloturile PCI. Am incercat si cu o placa de sunet SoundBlaster Live 5.1, insa tot acelasi rezultat l-am primit, exact la fel.
Desigur, am downloadat un driver de sunet compatibil cu placa mea de baza si acum merge, scoate 5.1, asa ca de bine de rau tot am rezolvat ceva, insa as vrea sa stiu ce au patit sloturile PCI de nu mai detecteaza placa mea de sunet separata...!  :o

272
Placi Video / Re: Incompatibilitati socket procesor/placa video
« on: November 10, 2013, 01:08:18 AM »
Cine stie daca slotul meu AGP se (mai) poate repara sau inlocui... In orice caz, nu vreau sa ma apuc sa bat orasul in stinga si in dreapta pentru a cauta pe cineva care sa il inlocuiasca din moment ce, din nefericire, bugetul nu imi permite deocamdata asta si nici achizitionarea unei placi de baza similara cu a mea, in caz ca s-ar mai gasi vreuna. Tot incerc sa string bani ca sa imi cumpar un PC nou (sau second) care sa aiba o configuratie superioara celei pe care o am eu, insa deocamdata fara prea mult succes  :-[
Am inspectat atit cit m-am priceput slotul AGP, insa cum nu am defel experienta, nu imi pot da seama daca e stricat/oxidat sau nu. Nu reusesc sa vad prea bine piciorusele din interiorul slotului...
Am insa o noua problema, o voi posta imediat intr-un loc adecvat.

273
Placi Video / Re: Incompatibilitati socket procesor/placa video
« on: November 05, 2013, 08:55:31 PM »
Am fost la un service/sediu de depanare calculatoare si mi-am expus problema si acolo, iar domnul de acolo mi-a spus ca e cit se poate de probabil ca slotul AGP sa aiba un scurt sau o defectiune. Exact asa ma gindeam si eu, e cit se poate de posibil ca tipul care mi-a dat calculatorul sa fi overclockat o placa video in slotul AGP din care cauza nu numai ca si-a ars placa (si de-asta nu avea PC-ul placa video separata atunci cind mi l-a dat), dar a stricat si slotul AGP, iar mie a incercat sa-mi toarne povesti nemuritoare despre "incompatibilitatea socketului LGA 775 cu Radeon", luindu-ma de nepriceput intr-ale IT-ului. In orice caz, sint minim 90% sigur ca slotul AGP e defect, si din pacate nu se poate repara, mi-a spus ca e turnat pe placa de baza si din nefericire, nu exista vreo modalitate de a-l repara. Singura optiune e sa stau cu placa video onboard si sa nu joc jocuri, sau sa revin la vechiul PC si sa montez sursa PC-ului nou in ea. Ceea ce am si facut.

274
Philips n-au fost niciodata niste asi la capitolul monitoare. Am avut un monitor CRT marca Horizon cu tub Philips si nu pot spune ca era mare lucru de capul lui. La partea audio e alta poveste, acolo au destule merite, insa la video mai au de umblat pina sa scoata ceva cu adevarat de calitate. LG Flatron face praf orice Philips cind vorbim de monitoare.
Desigur, asta e parerea mea  :)

275
Samsung / Re: Carcasă de “toată groaza” pentru Samsung Galaxy S III
« on: November 03, 2013, 11:13:35 PM »
Inventivitatea occidentalilor nu cunoaste limite!  ;D
Intr-adevar, ceva deosebit si original.

276
Placi de baza / Re: Probleme cu placa de retea on-board
« on: October 22, 2013, 09:35:40 PM »
Am primit o placa de retea separata marca Realtek, am pus-o intr-un slot PCI, si fara sa instalez nici un fel de drivere, merge perfect! Nu se mai aude nici un fel de tiuit, nici un pic de sfarait in boxe, absolut nimic. Pe de alta parte, vechea mea carcasa e atit de jalnica incit toate cele trei placi - video, de sunet si de retea - stau cam in aer, adica nu sint prinse cu suruburi, intrucit nu am cum sa montez suruburi acolo in spate, carcasa e prea prapadita in locurile acelea (de andocare, sau cum se numesc) ca sa stea suruburile fixate bine. Oricum, multumesc!  ;)

277
Placi de baza / Probleme cu placa de retea on-board
« on: October 09, 2013, 10:17:59 PM »
De citeva zile, mai exact de cind am schimbat sursa de tensiune, in momentul introducerii cablului de Internet in port sau la citeva minute dupa, boxele mele (Genius 5.1 Surround) incep sa sfaraie ciudat si se aude un fel de tiuit de la port in momentul cind introduc cablul. Inca de cind mi-am bagat net anul asta (in martie) a facut probleme la instalare, a trebuit sa chem service-ul fiindca nu facea conexiunea la net cum trebuie sau chiar deloc, iar domnii de la service au facut ceva la placa de baza ca sa mearga, nu stiu ce, insa mi-au spus ca ''smecheria'' pe care au facut-o nu va tine mai mult de maxim o luna si ca imi recomanda sa-mi cumpar o placa de retea separata, intrucit cea on-board are probleme. Inainte sa schimb sursa nu sfaraiau boxele, numai de cind am montat-o pe cea noua, totusi nu stiu daca e din cauza sursei, ma gindesc ca poate e mai degraba din cauza placii de retea on-board sau a placii de baza. E oare posibil sa fie vreun scurt-circuit pe undeva?

278
Software / Re: Cum retinem zeci de parole si nume de conturi?
« on: October 07, 2013, 01:47:17 AM »
Stiu ca suna super-simplist, insa eu mi-am scris toate parolele intr-un text document. N-am incredere prea mare in programe de gestiune al parolelor fiindca orice program se poate infecta cu un virus si implicit se da peste cap. Am mers pe varianta ''simplu si sigur''. Pentru siguranta, le-am scris si pe o foaie pe care o tin sub pad-ul mouse-ului :)

279
Placi Video / Re: Incompatibilitati socket procesor/placa video
« on: September 30, 2013, 10:20:13 PM »
Nu am facut nici un update la BIOS, intrucit nici nu ma pricep la asa ceva, si cum a functionat totusi citeva zile, ma gindeam ca un upgrade la BIOS nu ar fi necesar. Cred ca BIOS-ul asta este chiar mai nou decit Radeonul meu si de altfel, am folosit Radeonul cel putin 5 ani pe un PC cu urmatoarea configuratie - Intel Celeron 1,80 Ghz socket 478, 512 RAM, slot AGP 4X, placa de baza tot ECS - deci un PC si mai vechi decit actualul, cu un BIOS si mai antic, si a mers perfect, fara sa fie nevoie de un upgrade la BIOS.

Nu stiu sa existe vreun pin pe placa de baza care ar trebui schimbat, iar un manual de utilizare al placii de baza nu am primit de la tipul care mi-a dat PC-ul acesta. I-am cerut drivere pentru placa de baza (care are chipset VIA - am uitat sa mentionez) si mi-a spus ca nu le mai are.

In BIOS, la PCI/Plug & Play setarile sint urmatoarele:

Primary Graphics Adapter - AGP/PCI
Share Memory Size - 16/32/64
Allocate IRQ to PCI VGA - Yes/No
Enable Busmastering for writing IDE drives - Yes/No (nu sint sigur ca am scris corect aceasta ultima setare, insa nu cred ca are de-a face cu placa video)

Nu stiu daca Radeonul s-a supraincalzit, eu nu l-am overclockat defel, nu am incercat jocuri noi sau alte aplicatii care sa il supratacteze, insa in loc de cooler are un radiator. Totusi, a functionat multi ani fara nici un fel de probleme in PC-ul meu cel vechi.

Marturisesc ca nu stiu exact ce anume sint condensatorii de pe placa de baza, iar sursa este de 400 W si pare cit se poate de in regula. Mie mi-a spus omul care mi l-a dat ca din cauza socketului LGA 775 nu vrea placa de baza sa detecteze Radeonul prin slotul AGP si de aceea nu primeste monitorul semnal, ca odata cu trecerea de la soclul 478 la LGA 775 nu mai accepta placi ATI, doar Nvidia.

Recunosc ca de destule ori cind tot scoteam Radeonul si il bagam la loc in AGP simteam furnicaturi cind atingeam carcasa in partea unde era situata placa mea ATI. Parea ca tremura metalul, e oare posibil sa scape curent sau, cum ai spus tu, sa faca ceva scurt datorita caruia apar nereguli in functionare?

280
Placi Video / Incompatibilitati socket procesor/placa video
« on: September 30, 2013, 08:56:00 PM »
Am primit cam acum o saptamina un PC Intel Celeron 3,06 Ghz socket LGA 775 care nu avea placa video separata, ci una onboard, un S3. Placa de baza este ECS P4M800PRO-M si are slot AGP 8X, iar eu am un Radeon 9250 pe AGP, l-am folosit multi ani si merge bine. Insa odata ce il bag in slotul AGP al PC-ului astuia nu mai primeste monitorul semnal. Initial a mers 2 zile, apoi nu. Am intrat in BIOS, am schimbat la Primary Graphics Adapter de pe AGP pe PCI si - culmea - a mers, dar tot numai 2 zile, dupa care indiferent ce setari ii fac din BIOS nu mai da semnal la monitor. Am reinstalat windows-ul (folosesc XP Professional SP 2), am resetat de 2 ori BIOS-ul, dar degeaba, se incapatineaza sa nu dea semnal la monitor. Singura metoda ca sa primeasca monitorul semnal e sa scot Radeonul afara din slotul AGP si sa bag cablul in mufa pentru video a placii de baza. Am fost la tipul care mi l-a dat si mi-a spus ca socketul procesorului (LGA 775) nu se impaca bine cu Radeon, vrea numai Nvidia. Asa ceva nu am mai auzit, credeam ca pot pune orice placa in slotul respectiv, numai pe AGP sa fie placa - la fel ca si slotul - si trebuie sa mearga. El zice ca nici pomeneala sa fie asa. In plus, 2 programe (Speccy si System Info al lui Gabriel Topala) imi spun ca slotul AGP e ''in use'' desi Radeonul e scos din slot - asta iar nu inteleg cum de e posibil. Driverele ATI sint instalate, insa cum bag Radeonul in AGP si dau restart la PC, chiar daca las cablul monitorului in mufa placii de baza (adica nu il conectez la Radeon) nu mai primeste monitorul nici un semnal.

Pages: 1 ... 17 18 [19]