FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jonathan Blackheart

Pages: 1 ... 5 6 [7]
91
Placi Video / De ce sursa am nevoie pentru Radeon x1950xt?
« on: January 17, 2014, 04:27:34 PM »
Planuiesc sa cumpar aceasta placa video:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121041

si stiu ca are nevoie de o sursa de tensiune destul de putenica. Ce anume imi recomandati?

92
Am comandat de pe internet prin comanda telefonica acum 2 zile acest calculator:

http://www.sistems.ro/calculatoare-second-hand-/9403-lenovo-m55p-8811.html

Azi a sosit. Domnul cu care am discutat la telefon mi-a spus ca are garantie 12 luni si ca am la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a-l testa, ca daca cumva nu merge, sa il trimit inapoi. Calculatorul are urmatoarele probleme: dupa ce l-am scos din cutie, l-am lasat cel putin 3 ore sa se adapteze la temperatura camerei, dupa care am conectat monitorul si apoi am bagat cablul de alimentare in el, insa inainte sa apas butonul de pornire, dupa vreo 3 secunde dupa ce am bagat cablul de alimentare, a inceput sa faca mai ceva ca un motor de masina, efectiv m-am speriat! Dupa care am apasat butonul de pornire si s-a calmat, a pornit si a scris ceva de genul ''windows did not start successfully'' si a inceput sa arate o fereastra cu ''start-up check'' daca tin eu bine minte, tot verifica dupa erori, dupa care a scris ca n-a putut rezolva problema si mi-a dat optiunea sa trimit sau nu la Microsoft raportul. Atunci mi-am adus aminte ca nici nu bagasem cablurile de la tastatura si mouse in el, insa cind am vrut sa le conectez, am observat ca nici nu are acolo in spate porturile pentru ele! Are 3 mufe: una lunga roz, alta albastra pentru monitor si inca una verde, plus 2 gauri mici care presupun ca sint pentru placa de sunet, insa nimic pentru tastatura si mouse, nici in spate si nici in vreo alta parte, din cite l-am tot examinat eu. Ce sa fac? Nici nu stiu ce sa cred... adica in primul rind unde sint mufele pentru tastatura si mouse?

93
Internet / Google Chrome - au disparut versiunile vechi?
« on: December 01, 2013, 02:59:10 PM »
Pentru cei dotati cu un calculator mai vechi - cazul meu - conteaza ca browserul de net sa nu manince prea multe resurse, altfel apare frustrantul fenomen numit sacadare, in special cind deschid mai mult de 2 tab-uri. La cei 512 RAM pe care ii am, din care 32 se duc la placa video on-board, versiunea 31 a browserului Chrome functioneaza mult mai incet decit precedentele. Am avut mai demult versiunea 28, care mergea mult mai repede, insa am facut prostia ca am sters-o, crezind, ca tot naivul, in minciunile cu care ne indoapa sefii companiilor: cum ca ultima versiune e mult mai buna decit precedentele, adica mai rapida, mai sigura, mai stabila etc. Iar de la un timp incoace ''domnii'' de la Google nu ne mai lasa sa folosim versiuni Chrome mai vechi, au incorporat ceva update in software-ul lor care ne obliga sa folosim exclusiv ultima lor versiune. Am cautat multa vreme un installer offline al unor versiuni mai vechi, insa in putinele locuri unde a mai ramas de gasit (exclusiv torente), installer-ul pe care l-am obtinut/downloadat nu functioneaza, degeaba dau dublu-click pe el, ca nu porneste, chiar si dupa dezinstalarea Chrome-ului actual si restartarea PC-ului. Exista undeva vreun installer offline al unor versiuni mai vechi (de la 28 in jos, daca se poate) care sa mearga si la care pot sa ii si dau disable la update-ul nesuferit? Va rog mult!

94
Placi de baza / Sloturi PCI defecte?
« on: November 10, 2013, 01:26:20 AM »
Din dorinta de a folosi totusi PC-ul cel nou-primit (in special procesorul de 3,06 Ghz), i-am montat sursa de tensiune la loc, insa ma trezesc cu alta problema: placa de sunet 5.1, care nu are deloc probleme nici in PC-ul meu cel vechi si n-a avut initial nici in cel nou in scurtul timp cit l-am folosit, acum nu mai e recunoscuta de catre placa de baza. Am incercat in fel si chip sa o montez in oricare din cele 2 sloturi PCI, insa nu e detectata nici dupa restarturi repetate, nici dupa reinstalarea Windows-ului! Am dezinstalat driverele si am vrut sa le reinstalez, insa cind am dat dublu-click pe Setup, placa de sunet fiind desigur bine montata intr-unul din sloturile PCI, mi-a aparut o fereastra spunindu-mi ceva de genul "Due to the fact that your computer is not equipped with our chip, Setup cannot proceed with the install''. Iar cele 2 programe (SystemInfo si Speccy) imi spun acelasi lucru: "No audio card detected" si sloturile PCI mi le arata ca fiind ''available'', adica de parca placa de sunet n-ar fi fost montata intr-unul din ele.
Asa ceva chiar ca mi se pare ciudat...! E ca si cum defectiunea slotului AGP s-ar fi transmis mai jos, oarecum, si a afectat/contaminat si sloturile PCI. Am incercat si cu o placa de sunet SoundBlaster Live 5.1, insa tot acelasi rezultat l-am primit, exact la fel.
Desigur, am downloadat un driver de sunet compatibil cu placa mea de baza si acum merge, scoate 5.1, asa ca de bine de rau tot am rezolvat ceva, insa as vrea sa stiu ce au patit sloturile PCI de nu mai detecteaza placa mea de sunet separata...!  :o

95
Placi de baza / Probleme cu placa de retea on-board
« on: October 09, 2013, 10:17:59 PM »
De citeva zile, mai exact de cind am schimbat sursa de tensiune, in momentul introducerii cablului de Internet in port sau la citeva minute dupa, boxele mele (Genius 5.1 Surround) incep sa sfaraie ciudat si se aude un fel de tiuit de la port in momentul cind introduc cablul. Inca de cind mi-am bagat net anul asta (in martie) a facut probleme la instalare, a trebuit sa chem service-ul fiindca nu facea conexiunea la net cum trebuie sau chiar deloc, iar domnii de la service au facut ceva la placa de baza ca sa mearga, nu stiu ce, insa mi-au spus ca ''smecheria'' pe care au facut-o nu va tine mai mult de maxim o luna si ca imi recomanda sa-mi cumpar o placa de retea separata, intrucit cea on-board are probleme. Inainte sa schimb sursa nu sfaraiau boxele, numai de cind am montat-o pe cea noua, totusi nu stiu daca e din cauza sursei, ma gindesc ca poate e mai degraba din cauza placii de retea on-board sau a placii de baza. E oare posibil sa fie vreun scurt-circuit pe undeva?

96
Placi Video / Incompatibilitati socket procesor/placa video
« on: September 30, 2013, 08:56:00 PM »
Am primit cam acum o saptamina un PC Intel Celeron 3,06 Ghz socket LGA 775 care nu avea placa video separata, ci una onboard, un S3. Placa de baza este ECS P4M800PRO-M si are slot AGP 8X, iar eu am un Radeon 9250 pe AGP, l-am folosit multi ani si merge bine. Insa odata ce il bag in slotul AGP al PC-ului astuia nu mai primeste monitorul semnal. Initial a mers 2 zile, apoi nu. Am intrat in BIOS, am schimbat la Primary Graphics Adapter de pe AGP pe PCI si - culmea - a mers, dar tot numai 2 zile, dupa care indiferent ce setari ii fac din BIOS nu mai da semnal la monitor. Am reinstalat windows-ul (folosesc XP Professional SP 2), am resetat de 2 ori BIOS-ul, dar degeaba, se incapatineaza sa nu dea semnal la monitor. Singura metoda ca sa primeasca monitorul semnal e sa scot Radeonul afara din slotul AGP si sa bag cablul in mufa pentru video a placii de baza. Am fost la tipul care mi l-a dat si mi-a spus ca socketul procesorului (LGA 775) nu se impaca bine cu Radeon, vrea numai Nvidia. Asa ceva nu am mai auzit, credeam ca pot pune orice placa in slotul respectiv, numai pe AGP sa fie placa - la fel ca si slotul - si trebuie sa mearga. El zice ca nici pomeneala sa fie asa. In plus, 2 programe (Speccy si System Info al lui Gabriel Topala) imi spun ca slotul AGP e ''in use'' desi Radeonul e scos din slot - asta iar nu inteleg cum de e posibil. Driverele ATI sint instalate, insa cum bag Radeonul in AGP si dau restart la PC, chiar daca las cablul monitorului in mufa placii de baza (adica nu il conectez la Radeon) nu mai primeste monitorul nici un semnal.

Pages: 1 ... 5 6 [7]