FORUM - Testat in Romania

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Știri zilnice pe testatinromania.ro

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Jonathan Blackheart

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Interviu cu Cristian Christodorescu, Director General ROPECO

Cristian Christodorescu este, mai degrabă, ceea ce numim adesea un tehnocrat, un specialist care şi-a văzut conştiincios de business, care a vorbit puţin, dar a ştiut să deschidă „fronturi” noi în afaceri.

Chiar dacă nu ezită să pună degetul pe rănile noastre comune, crede că lucrurile se vor aşeza, că ţara va fi mai curată şi mai prosperă în anii următori.

La Revoluţie, cei mai mulţi dintre noi ne-am îmbătat de idealism, am simţit că ne descătuşăm şi ne desfacem aripile. „Odată am ştiut să zbor, odată. Dovadă n-am, dar îmi aduc aminte!“ – spune poetul. De ce să fi avut parte noi, românii, de un zbor planat toţi aceşti ani?


Idealurile Revoluţiei s-au estompat încet, încet, pe măsură ce puterea fesenistă s-a infiltrat în toate structurile statului. Ştim că fenomenul Piaţa Universităţii era, de fapt, o încercare de continuare a Revoluţiei sau, mai bine zis, încercarea unei noi Revoluţii: aceea împotriva elitelor comuniste de rangul doi, care era evident că preiau puterea, în detrimentul unei adevărate schimbări către o democraţie liberală. Faptul că totul s-a terminat prin „intervenţia” iliesciană a dus în timp la o „încetinire a zborului”, de fapt, aşa cum spuneţi, a unui zbor planat, fără motoare turate corespunzător...

Credeţi că butada „râsu'-plânsu'” sau substantivul „băşcălie”, noţiuni intraductibile de altfel, sunt elemente ale profilului nostru, al românilor? Asta ne face să înaintăm ca racul?

Într-adevăr, „băşcălia” o putem considera ca făcând parte din profilul nostru. Dar este un termen oarecum benefic. Este un fel de apărătoare, o manta de vreme rea, atunci când nu ne merge bine. Este o mască în spatele căreia ascundem efectul loviturilor încasate.

Mai degrabă expresia „las', că merge şi aşa!” apare ca element esenţial al profilului nostru. Ne caracterizează atât de bine stilul de lucru, comoditatea, indolenţa şi superficialitatea.

Părerea mea este că tocmai acest lucru ne face să înaintăm ca racul, pentru că este adânc înrădăcinat în mentalitatea noastră. Ne este mai uşor să cârpim decât să reparăm, să dăm o spoială pe afară decât să zugrăvim. Acesta este şi motivul pentru care o mulţime de proiecte bune sunt întârziate, executate prost, devize umflate sau eşecuri lamentabile. Ştim mult prea des să facem risipă de bani!

Vă ocupaţi, de la începutul carierei dumneavoastră, de tehnologii, de echipamente, infrastructură, soluţii hardware şi software – toate adresate multor verticale de business. De ce sunt românii inventivi şi receptivi, dar atât de puţin practici şi inconsecvenţi?

Dar de ce să considerăm inconsecvenţa ca ceva rău? Nu spunea Oscar Wilde: „consecvenţa este ultimul refugiu al celor lipsiţi de imaginaţie”? Aşa că eu cred că inventivitatea şi creativitatea merg în paralel cu inconsecvenţa. Sunt de acord că suntem inventivi, receptivi şi puţin inconsecvenţi. Mai ales că, din punct de vedere al unui manager, a fi total predictibil înseamnă că nu mai este nevoie de tine în acel post. Problema este de ce suntem aşa de puţin practici.

Poate că este vorba de teama de a lua decizii în situaţii extreme. Sau poate că ţine de fuga de răspundere, sau poate de competenţa şi experienţa oamenilor puşi după criză în posturi de decizie, dar din constrângeri materiale, „experienţa” lor este fie din cărţile de la şcoală, fie eventual de pe net!

Aţi făcut eforturi admirabile în timp fie pentru a promova echipamente importate sau proprii, de ultimă generaţie, destinate mediului bancar (procesare numerar, automate de plăţi, securitate mecanică) sau soluţii complete de birotică, fie pentru a vă implica în operarea de echipamente de gestiune a deşeurilor – capitol la care România e revoltător de înapoiată. Pe ce segment aţi găsit satisfacţii profesionale clare, dincolo de rezultatele financiare?

În toate domeniile de care ne-am ocupat am găsit satisfacţii profesionale. Acestea mi-au dat, de altfel, puterea de a merge mai departe.

Totuşi, cele mai mari satisfacţii mi-au fost aduse de soluţiile inovatoare, cele care au avut un impact major şi asupra business-ului clientului, aducându-i beneficii importante sau ajutându-l să-şi rezolve o problemă stringentă. Mă refer la  soluţiile de self-service şi la „POS sharing”.

Se spune că un popor îşi merită conducătorii. Dar managerii? Vedeţi o „selecţie naturală” a acestora în timp, o triere firească, o deplasare vizibilă spre performanţă?

Aşa am sperat. Problema este că după primii ani de criză, calitatea managerilor mie mi se pare că a scăzut. Mă refer în principal la cei care se ocupă de generare şi de implementare de proiecte. Au scăzut calitatea şi pretenţiile, ca o consecinţă a mentalităţii că trebuie să facem economie, aşa că vom cumpăra ce este mai ieftin. Ce este mai ieftin nu este cel mai bun. Niciodată!

Toţi liderii de business au învăţat, mai mult sau mai puţin, limbajul corporatist, care vehiculează valori în care, chipurile, cred sau ar trebui să creadă: unitatea echipei, profesionalism, excelenţă, proactivitate, agilitate, loialitate, satisfacţia clientului etc. Dumneavoastră ce preţuiţi în firmă cu adevărat?

Eu cred că în firma noastră lucrul cel mai de preţ îl reprezintă relaţiile interpersonale. Acestea creează valori superioare în structuri mai restrânse, deşi satisfacţia clientului rămâne, totuşi, scopul cel mai important al unei firme.

Ar mai fi de apreciat şi flexibilitatea, dinamismul, faptul că ne adaptăm mai repede la anumite schimbări ale pieţei (cererii).

România a tot fost, în 25 de ani, campioana şanselor şi a potenţialului în business, în dezvoltare generală. Dar şansele au cam rămas nefructificate şi adesea fluierăm a pagubă, în lipsă de investitori serioşi şi proiecte consistente. În ce mod ar trebui să procedeze guvernele viitoare ale ţării, oricare ar fi ele, ca să ne putem reconsidera speranţele?

Cred că ceea ce se petrece acum în România, pe seama unei justiţii care sper că s-a trezit, va produce mutaţii majore în mentalitatea şi în comportamentul aleşilor şi demnitarilor, al politicienilor şi managerilor care răspund de bugete, mai ales de cele publice. Toţi cei din politică, din administraţia centrală şi locală trebuie să înţeleagă, măcar în ceasul al doisprezecelea, că nu ocupă o funcţie sau o poziţie pentru a se căpătui şi a favoriza grupuri, găşti, familii etc., ci pentru a pune umărul la progresul societăţii.

Cu modestie, discreţie şi mai ales profesionalism, ei toţi pot relansa România pe o „orbită” de normalitate şi de creştere. De ce nu pot fi şi aici urmate exemple de miniştri occidentali care se plimbă senini cu bicicleta, fără escorte şi maşini de lux sau care, la primele suspiciuni de ilegalităţi, îşi dau demisia cu demnitate?

Cum ar trebui să procedeze guvernele viitoare? Ar trebui să nu urmeze orbeşte şi conjunctural interesele partidului care i-a promovat, ci priorităţile stabilite de comun acord, cele care contează pe termen lung. Ar trebui să nu înlocuiască echipele de specialişti din aparatul de stat pe criterii politice şi ar trebui să investească pe termen lung în educaţie, sănătate şi infrastructură. Alte trei axe esenţiale ar mai fi, cred eu, IT-ul, agricultura şi turismul.

Nu vă întreb, într-o cheie patriotardă neavenită, ce vă face să fiţi mândru că sunteţi român. Vă întreb altceva: ce vă împlineşte şi vă dă puterea să mergeţi mai departe aici, acasă?

Pe mine mă consternează puterea de regenerare a poporului acesta din care fac parte. Sunt impresionat că ştim să depăşim cu stoicism perioadele grele, că avem o „anduranţă” rară, o ştiinţă de a ne descurca şi de a fi capabili să o luăm mereu de la capăt. Adevărat, mămăliga românească a explodat rar, dar lucrul acesta s-a întâmplat!

Mă mai împlineşte credinţa neobosită a românilor că va fi mai bine, că vin alţii să ne izbăvească (americanii, nemţii, NATO, UE etc.), că merităm şi putem mai mult, că avem mândria noastră, necontrolată uneori, că plecăm şi ne întoarcem automat aici fără să fim în stare să explicăm în cuvinte de ce...

32
M (site-uri cu litera M) / Manoprinting System S.R.L.
« on: August 05, 2015, 04:45:27 PM »
Firma noastră, S.C.Manoprinting System S.R.L., este reprezentanță firmei ManOPen Kft din Ungaria, producător al consumabilelor pentru imprimante și copiatoare, compatibile și echivalente de marca ManoArt / Original ManoArt și distribuitor de produse OEM, firma care, de-a lungul anilor, și-a câștigat, un bun renume pe piața Europeană (Ungaria, Germania, Olanda, etc.).

Site-ul firmei este: mpsys.ro

33
Placi Video / Temperaturi prea mari la placile Radeon?
« on: July 26, 2015, 02:55:40 AM »
Din cauza caldurii infernale - e peste 35 de grade Celsius zilnic, si chiar si noaptea - plus de multe ori am impresia ca e efectiv mai cald la mine in casa decit afara, probabil datorita faptului ca nu am nici aer conditionat si nici ventilator, placa mea video (Sapphire Radeon x1950 Pro) atinge uneori si 72 de grade Celsius fara sa ma joc, cind doar ascult muzica, de exemplu. Acest fapt - temperatura placii mele grafice - m-a ingrijorat si in trecut, dar acum mai mult ca oricind, deoarece a atins recent 81 de grade Celsius in Need for Speed Most Wanted (2005), asta fiind efectiv un adevarat record! Niciodata nu a atins atit pina acum. De teama sa nu mi se prajeasca, efectiv nu am mai jucat jocuri aproape deloc in ultima vreme. Si cautind diferite raspunsuri pe net, am dat peste urmatoarele:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/334963-33-what-normal-idle-temp

http://superuser.com/questions/374274/whats-the-maximum-safe-temperature-for-a-hd-radeon-6870

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080103070145AA15XGe

http://www.techpowerup.com/forums/threads/asus-radeon-x1950-pro-256mb-temperature-question.30276/

Asadar, se pare ca nu ar trebui sa ma ingrijorez prea tare, dar ar fi totusi indicat sa o las moale cu jocurile, macar pina trece canicula asta infernala, corect? Ceea ce si fac, de altfel. Tin minte ca in iarna care a trecut (adica prin ianuarie anul acesta) am avut temperaturi de doar vreo 10 grade la mine in casa si in acele zile Radeonul nu a atins nici 73 de grade in jocuri, iar cind nu jucam de-abia atingea 60 de grade Celsius.

E posibil ca daca i-ar fi schimbata pasta termocondutoare si/sau daca i-ar face cineva o racire pe apa temperaturile s-ar domoli si mai mult?

34
Discutii generale / Bob Sapp e facut KO dintr-un singur pumn!
« on: July 18, 2015, 08:32:19 PM »
Desi lupta dintre cei doi pare o versiune contemporana a lui David vs Goliat, luptatorul croat Mirko Filipovic (de profesie politist in fortele speciale) reuseste sa il trimita la podea dintr-o singura lovitura de pumn pe gigantul Bob Sapp, dupa care acesta incepe sa scinceasca de ti se face mila de el.

Multi sustin ca lovitura respectiva i-a sfarimat maxilarul lui Bob Sapp, poate e adevarat, poate nu. In orice caz, pe linga curajul de care a dat dovada, CroCop a demonstrat ca nu neaparat fizicul impunator conteaza intr-o lupta, ci mai degraba dexteritatea, viteza si abilitatile tehnice, infirmind astfel lozinca din Godzilla - Size Does Matter.


35
Jocuri PC / Need for Speed Most Wanted e disponibil si pe Linux!
« on: July 18, 2015, 06:43:00 PM »


Pentru adeptii Ubuntu care vor sa si joace jocuri cu masini, pun pariu ca a fost o surpriza placuta! :D

36
Discutii generale / Bob Sapp face tambalau in Ungaria
« on: July 07, 2015, 01:13:03 PM »
Cunoscut pentru stilul sau de lupta navalnic, neortodox si aproape total lipsit de tehnica, Bob Sapp face "senzatie" la Budapesta: il impinge pe oponent in afara ringului, il bruscheaza si pe arbitru, numai pentru ca la finalul primei runde sa fie facut KO de catre adversarul sau - vizibil mult mai slab decit el - dintr-o singura lovitura!37
Jocuri PC / Dead Space 1 si cerintele de sistem
« on: June 25, 2015, 12:28:06 AM »
Rascolind internetul in cautare de noi si noi bunataturi, am dat peste acest joc numit Dead Space. Il numesc acum "Dead Space 1" deoarece s-au facut si continuarile, adica Dead Space 2 si 3. Am vizionat citeva clipuri pe YouTube cu acest joc si cum mi s-a parut interesant, l-am downloadat, dorind sa il incerc si eu. Insa cum e un joc din 2008, am vizitat si mai multe site-uri care sa imi spuna cerintele de sistem ale acestui joc. Si m-am dezumflat citind acolo exact ceea ce am citit ulterior si in ReadMe-ul jocului, si anume: "X1300, X1300 Pro and HD2400 are below minimum system requirements"

http://gamesystemrequirements.com/games.php?id=469

Asta m-a cam dat peste cap, in sensul ca OK, Radeonul meu este peste x1300 si peste x1600, dar HD 2400 este mai nou decit x1950 Pro, asa ca daca si HD 2400 este sub cerintele minime la partea de grafica, atunci am conchis ca mie jocul acesta ori nu imi va porni, ori imi va ucide placa video.

http://www.gpureview.com/Radeon-HD-2400-Pro-PCI-E-card-525.html

Am hotarit totusi sa risc, deoarece oricum planuiesc sa imi upgradez placa grafica, si initial am setat la video 800x600 si toate efectele pe Off. Ulterior, vazind ca jocul merge fara sacadari, am marit rezolutia la 1024x768, insa jocul tot nu "crapa" si nu sacada. Asadar, am hotarit sa il testez cum se cuvine, marind rezolutia la 1152x864 si punind toate efectele pe On in afara de Anti-aliasing. Si rezultatul se vede in pozele de mai jos:

38
Pentru Windows / GPU-Z
« on: June 21, 2015, 01:31:23 AM »
M-am bucurat sa aflu de existenta acestui utilitar simplu dar foarte eficient si super-informativ in privinta placilor video, insa in ultimul timp am o mica nedumerire referotiare la temperatura masurata de el. Dupa cum se observa in poze, care este temperatura la care trebuie sa fiu atent: cea de la PCB sau cea de la GPU? Deoarece sint mai mult de 10 grade Celsius diferenta intre cele doua. Deci care e temperatura care sa fiu atent sa nu atinga, sa zicem, 80 de grade Celsius?

Presupun ca cea de la PCB este temperatura placii propriu-zise, iar cea de la GPU este temperatura cipului grafic, corect?

39
Pentru Windows / Foolish Bevy.exe
« on: June 19, 2015, 10:15:59 PM »
Am observat azi in Task manager aparitia unui nou proces pe nume Foolish Bevy.exe. Nu l-am mai vazut pina acum niciodata si nu stiu ce este. Asadar l-am cautat cu Total Commander, insa nu l-a gasit. Atunci am intrat la banuieli, si temindu-ma ca am prins vreun virus sau ceva de genul, am instalat Nod 32 si am scanat partitia C, insa nu a detectat nici un virus, vierme sau troian. Mirat peste masura, am intrat pe net si am cautat "Foolish Bevy.exe" pe Google, insa nici aici nu am gasit nimic.

Asadar ce este acest proces numit Foolish Bevy? Nu pare sa faca nici un rau, nu trage din procesor, nu maninca memorie, dar as vrea sa stiu totusi ce este.

40
Pentru Windows / MPlayer si fisierele prea mari
« on: June 14, 2015, 08:14:05 AM »
Folosesc de cind mi-am cumparat primul PC - adica din aprilie 2005 - programul MPlayer pentru vizionatul filmelor si singura problema pe care am avut-o din 2010 incoace a fost faptul ca nu pot da in fata sau in spate in timpul filmului la fisierele de peste 2 GB - de exemplu mai nou-aparutele BluRay-ripuri - care sint facute cu kilobitraj de vreo 2000 kb/sec la video, asadar un asemenea film care mai si depaseste ca durata 2 ore trece linistit de 2 GB marime. Dar MPlayer-ul meu nu poate "cauta" prin nici un film care depaseste 2 GB. Exista vreo modalitate, se poate schimba vreo setare de-a lui - in afara de cele "oficiale" - ca sa il fac sa mearga cum trebuie si in cazul fisierelor mai mari de 2 GB?

Folosesc vechiul MPlayer versiunea 0.17.0b, al carui kit de instalare ocupa 3,4 MB iar programul instalat ocupa 5 MB. In ciuda marimii foarte mici, e un player mai mult decit excelent, altfel nu l-as fi schimbat dupa atitia ani. Pe cit e de mic, pe atit e de performant, de bug-free si de fiabil.

Mentionez ca VLC Media Player, de exemplu, poate cauta fara probleme prin fisiere mai mari de 2 GB, chiar daca am tot o versiune mai veche.

41
Placi Video / Sapphire Radeon HD 3870
« on: June 04, 2015, 06:28:35 PM »
Negasind o placa video single-slot de generatie noua si cu o interfata de memorie pe 128 de biti, am cautat din nou pe fostul Mercador (actualmente site-ul se numeste OLX.ro) si am gasit un Radeon HD 3870 facut de Sapphire care are 512 MB GDDR4 si 256 de biti. Apoi am intrat pe Google si am cautat datele tehnice ale acestui Radeon ca sa ma asigur ca vinzatorii de pe OLX nu au mintit la specificatii. Si intr-adevar, cei de la Sapphire au facut din nou o treaba buna nu doar calitativ - placa are 512 GDDR4 si 256 de biti, ci s-au gindit si la cei al caror PC nu permite placi video dual-slot si au venit in intimpinarea nevoilor lor creind o placa single-slot. Aici sint datele tehnice ale acestei placi, insotite de poze:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=150&lid=1

Asadar, placa e clar ca e single-slot, asa scrie si pe site si se si vede limpede in poze ca e destul de slim/subtire. Ei, acum ce doresc eu sa stiu sint urmatoarele:

1) Scrie ca placa are nevoie de "450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express power connector recommended" - asadar conectorul de la Enermax-ul meu ar fi bun/potrivit pentru acest Radeon?

2) Enermax-ul meu este de 450 W, ar fi de-ajuns pentru a tine in friu acest Radeon?

3) In comparatie cu actualul meu Radeon, acest HD 3870 cam cu cit ar fi mai bun/mai performant? Cu mult? Cu destul de mult incit sa justifice achizitia?

In final, iata si datele oferite de utilitarul GPU-Z ale unuia dintre vinzatorii de pe OLX, si postez si datele Radeonului meu, pentru a se observa mai bine diferentele.


42
Placi Video / Sunete ciudate scoase de placa video
« on: May 23, 2015, 08:36:29 AM »
Azi dimineata am observat ca PC-ul meu scoate sunete dubioase, pe care nu le-am mai auzit pina acum. Am scos capacul carcasei incercind sa-mi dau seama de unde provin, de la care dispozitiv, si am realizat ca sint de la placa video, cred ca mai exact de la coolerul ei micut. Daca puneam degetul pe cooler, ca sa nu se mai invirta, sunetele dispareau. M-am gindit ca o fi de vina praful, asa ca am inchis calculatorul si am sters cu un servetel de hirtie praful de pe placa, straduindu-ma sa curat cit mai bine si paletele coolerului, insa nu cred ca am reusit, deoarece este foarte mic, adica tot coolerul - impreuna cu paletele respective - seamana mai mult cu o rotita decit cu un ventilator propriu-zis, dupa cum se vede in poza. Deci praful de pe cooler cred ca a ramas tot acolo, cel putin ventilatorul arata ca si la inceput, adica mult mai murdar decit arata in poza pe care am uploadat-o.

Ce anume pot face ca sa nu mai scoata sunetele acestea? Nu le scoate chiar non-stop, insa cind il apuca, face de parca pileste metal! Asta ma ingrijoreaza, deoarece stii cit de mult tin la placa mea video, si chiar vreau sa fac tot posibilul ca sa ii asigur o functionare cit mai buna/optima.

43
Placi Video / Placi Video Single-Slot
« on: May 20, 2015, 06:13:22 PM »
Cautind in sus si-n jos pe Google dupa un eventual replacement in viitor pentru actualul meu Radeon, am gasit urmatoarele:

nVidia GeForce GTX 750 Ti, 6GB 780, 2GHz LCSursa:

http://news360.com/article/242446289

E facuta de o firma numita "Galaxy". Sincer, n-am auzit de ea. Dar n-am auzit nici de Ares:Sursa:

http://rog.asus.com/324562014/gaming-graphics-cards-2/ares-iii-limited-edition-unlimited-power/

44
Discutii generale / Surpriza neplacuta: marele meci s-a aminat!
« on: May 16, 2015, 06:07:11 AM »
Intilnirea dintre deja renumitul nostru luptator de K1 Catalin Morosanu si legendarul Badr Hari era initial programata pentru data de 15 mai anul curent, dupa cum vedeti mai jos:

insa din motive mai mult sau mai putin obscure, Hari a aminat aceasta data, prelungind-o pina in octombrie. Speculatiile si birfele sustin ca Hari nu se simte in acest moment in plina forma, mai ales ca e din nou proaspat iesit de la inchisoare.

Morosanu a fost dezamagit si furios de aceasta decizie, dupa cum vedeti in clipul de mai jos:Ca si o parere personala, sint oarecum sceptic in privinta deznodamintului luptei dintre cei doi, in sensul ca celebritatea supervedetei Badr Hari provine nu doar din grandiosul numar de peste 90 de KO-uri date adversarilor, cifra cu adevarat impresionanta in palmaresul oricarui luptator K1, cit si din infamia ce ii insoteste numele, dindu-i asadar si un prost renume: arestari multiple pentru violenta din afara ringului, brutalitati ce s-au soldat cu spitalizarea si mutilarea celor cu care Badr a avut ceva (probabil personal) de impartit, consum si detinere de mari cantitati de droguri, nemaivorbind de sanctionarile repetate in circuitul K1, din care a si fost descalificat la un moment dat pentru incalcarea grosolana a regulilor luptei: lovirea fara mila sau remuscari a adversarilor cind acestia erau deja cazuti la podea - cazurile Remy Bonjasky si Hesdy Gerges. Deci ma cam tem ca exploziile de furie ale marelui campionului marocan s-ar putea repeta si in cazul luptei cu Catalin. Acesta din urma insa nu a fost niciodata sanctionat de nimeni, nici in ring, nici in afara lui, indiferent cite apelative nepoliticoase a primit de-a lungul vremii din cauza faptului ca nu are (conform detractorilor sai) o tehnica prea bine pusa la punct, ci mai degraba forta, dinamism si un curaj rar intilnit. Chiar din contra, a donat citeva zeci de mii de Euro unei femei sarmane dintr-un sat pentru a-i face ei si fiicei sale viata mai usoara.

In orice caz, asteptam luna octombrie cu interes!

45
Internet / Conexiune la Internet cu Stick Wireless
« on: May 12, 2015, 10:26:33 AM »
Recent m-am intilnit cu un vechi prieten care mi-a dat cadou un stick de internet wireless. Desigur, pentru a functiona, e nevoie si de un router prin apropiere, dar noroc ca o vecina cu care sint amic de cind eram amindoi foarte mici si-a bagat internet recent si are un router care e - dupa spusele ei - unul "ultramodern" si mi-a spus ca oricind imi da userul si parola. Asadar i le-am cerut, mi le-a dat, si acum am net wireless. Intrebarea care m-a determinat sa postez acest topic este insa urmatoarea: de ce aceasta conexiune wireless este atit de fluctuanta? Sau altfel spus: de ce viteza la aceasta conexiune este intr-atit de instabila? Adica: in prima seara a mers netul infiorator de prost, stateam si 1 minut pina sa intre Google-ul, si de multe ori nici nu intra, ci imi dadea eroare ca nu a gasit pagina, iar in serile urmatoare totul a mers excelent, am stat pe YouTube ore in sir urmarind videoclip dupa videoclip fara sa sacadeze netul deloc!

Astazi a facut dis-de-dimineata urmatoarea figura: in prima ora a mers teribil de prost, nu reuseam sa downloadez nici macar un mp3 de 4 MB, iar ulterior, ca prin farmec, si-a revenit, si pot deschide si mai multe ferestre - inclusiv YouTube - fara sa sacadeze sau sa prelungeasca excesiv asteptarea.

Din cind in cind mai si pica netul din senin, adica vad iconita din coltul dreapta-jos ca imi arata un "X" de culoare rosie - semn ca conexiunea a murit/s-a intrerupt...

Vecina care mi-a dat userul si parola sta la doua usi distanta de mine (aproximativ 10 metri) dar blocul meu are pereti din beton armat (cred ca asa se numesc, daca am retinut eu bine minte) si mi s-a spus ca prin asemenea pereti semnalul se chinuie mult pina trece, drept urmare conexiunea mea wireless va fi foarte slaba.

Asadar: exista vreo modalitate de a-mi imbunatati conexiunea? Sau de a o face mai stabila?

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7