FORUM - Testat in Romania

Practic => Practic => Platforme ecommerce => Topic started by: dorel_puchianu on November 17, 2014, 09:28:05 AM

Title: Un magazin online romanesc a vandut contra bitcoin un iPhone 6 Auriu de 128GB
Post by: dorel_puchianu on November 17, 2014, 09:28:05 AM
Dupa ce un antreprenor din lumea mobilei anunta recent ca a implementat plata cu bitcoin, iata ca acest serviciu va fi folosit si in domeniul electronicelor si IT. Oringo.ro anunta ca in prima zi a lansarii platii cu bitcoin pe magazinul online, s-a plasat o comanda pentru un iPhone 6 Auriu de 128GB.

„Tranzactia s-a confirmat rapid, iar BTC s-au convertit automat in lei, banii fiind disponibili in cateva minute in contul nostru de pe BTCXchange.ro. In urmatorul moment am început procesarea comenzii.”, a declarat Stefan Burloiu, proprietarul magazinului virtual Oringo.ro.

„In conditiile in care furnizorul nostru ar fi acceptat BTC ca moneda de plata, noi am fi transferat la randul nostru valoarea produsului in BTC fara a-i mai schimba in lei, aspect care ar fi redus semnificativ costurile si timpul de incasare. Daca as putea plati furnizorii cu bitcoin, cu siguranta as opta pentru aceasta modalitate de achitare catre ei. Ar elimina multe tranzactii inutile.”, a mai adaugat Burloiu.

Antreprenorul fost atras de moneda digitala prin faptul ca se tranzactioneaza extrem de usor iar plata cu bitcoin elimina comisioanele mari astfel incat clientii nu mai resimt costurile, ceea ce contribuie la dezvoltarea comertului.

„Urmaresc moneda digitala de ceva timp, inainte sa se ajunga la acel “boom” de peste 1000 USD pentru o unitate. Chiar de la început am fost incantat de ideea unei monede digitale prin care sa elimin necesitatea de a avea numerar la dispozitie. Usurinta cu care se poate tranzactiona bitcoin va ajuta mult comertul, in conditiile in care partenerii de afaceri ar accepta aceasta modalitate de plata.”, considera Burloiu.

Mai multe informatii gasiti aici (http://www.nocash.info.ro/premiera-un-magazin-online-romanesc-a-vandut-contra-bitcoin-un-iphone-6-auriu-de-128gb/).