FORUM - Testat in Romania

Programe / software => Programe => Pentru Linux => Topic started by: dorel_puchianu on January 09, 2014, 09:59:44 PM

Title: OCRFeeder (Linux) vs. OCRonline
Post by: dorel_puchianu on January 09, 2014, 09:59:44 PM
(http://www.testatinromania.ro/wp-content/uploads/2014/01/OCRFeeder.png)

Cu programele OCR în general îți transformi documentele scanate în text. Spre exemplu, poți să scanezi o știre dintr-un ziar să o transformi cu programul OCR în text să o modifici și să o trimiți modificată pe e-mail la un prieten. Recent am avut nevoie să transform în text o imagine și m-am gândit să folosesc programul gratuit din linux OCRFeeder (care are cea mai simplă interfața pe care am putut să o văd la un  program în viața mea :) ), programul este un dezastru, are un procent de reușită de maxim 50%, așa că versiunea 0.7.9 nici măcar să nu vă gândiți să o încercați, adică apreciez că cineva s-a gândit să facă un program OCR gratuit, dar la OCRFeeder mai este muuult de lucru!

în schimb OCRonline (http://www.ocronline.com), este o aplicație online gratuită care îți transformă bine chiar foarte bine imaginile scanate în text. are unele probleme cu diacriticele dar în rest vă puteți baza pe OCRonline (http://www.ocronline.com). Ca să folosiți OCRonline trebuie doar să vă faceți un cont!
Title: Re: OCRFeeder (Linux) vs. OCRonline
Post by: dorel_puchianu on January 19, 2014, 11:13:23 AM
Nu știu ce s-a întămplat azi cu OCRonline, dar nu am reușit să convertesc nicio imagine în text. în schimb am încercat free-ocr.com (http://www.free-ocr.com/) care mi-a transformat cu succes imaginile cu text în text și nu a trebuit să îmi fac cont, serviciul online este gratuit.