FORUM - Testat in Romania

Practic => Practic => Internet => Topic started by: Jonathan Blackheart on May 12, 2015, 10:26:33 AM

Title: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on May 12, 2015, 10:26:33 AM
Recent m-am intilnit cu un vechi prieten care mi-a dat cadou un stick de internet wireless. Desigur, pentru a functiona, e nevoie si de un router prin apropiere, dar noroc ca o vecina cu care sint amic de cind eram amindoi foarte mici si-a bagat internet recent si are un router care e - dupa spusele ei - unul "ultramodern" si mi-a spus ca oricind imi da userul si parola. Asadar i le-am cerut, mi le-a dat, si acum am net wireless. Intrebarea care m-a determinat sa postez acest topic este insa urmatoarea: de ce aceasta conexiune wireless este atit de fluctuanta? Sau altfel spus: de ce viteza la aceasta conexiune este intr-atit de instabila? Adica: in prima seara a mers netul infiorator de prost, stateam si 1 minut pina sa intre Google-ul, si de multe ori nici nu intra, ci imi dadea eroare ca nu a gasit pagina, iar in serile urmatoare totul a mers excelent, am stat pe YouTube ore in sir urmarind videoclip dupa videoclip fara sa sacadeze netul deloc!

Astazi a facut dis-de-dimineata urmatoarea figura: in prima ora a mers teribil de prost, nu reuseam sa downloadez nici macar un mp3 de 4 MB, iar ulterior, ca prin farmec, si-a revenit, si pot deschide si mai multe ferestre - inclusiv YouTube - fara sa sacadeze sau sa prelungeasca excesiv asteptarea.

Din cind in cind mai si pica netul din senin, adica vad iconita din coltul dreapta-jos ca imi arata un "X" de culoare rosie - semn ca conexiunea a murit/s-a intrerupt...

Vecina care mi-a dat userul si parola sta la doua usi distanta de mine (aproximativ 10 metri) dar blocul meu are pereti din beton armat (cred ca asa se numesc, daca am retinut eu bine minte) si mi s-a spus ca prin asemenea pereti semnalul se chinuie mult pina trece, drept urmare conexiunea mea wireless va fi foarte slaba.

Asadar: exista vreo modalitate de a-mi imbunatati conexiunea? Sau de a o face mai stabila?
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on May 14, 2015, 09:36:07 PM
Apreciez mult initiativa vecinei tale. Sper ca in viitor, cu astfel de initiative - Internetul sa ajunga gratuit. In alte cuvinte, accesul la informatie sa fie aproape gratuit. Nu ma pricep bine la retele wireless, cei drept si eu sunt pe o retea 3G, sa spun fara fir. Dar, semnalul este foarte important pentru aceste retele fara fir, si acesta este bine sa fie puternic. De asemenea, la stick-ul wireless, ar trebui sa poti atasa o antena, care cred ca o poti construi si dintr-un fir de cupru de la un cablu mai vechi. Numai ca iti recomand sa te documentezi.

Incearca sa schimbi pozitia stick-ului sau a calculatorului si sa vezi daca iti creste semnalul. Sau incerca sa descoperi de ce pica din senin. Poate fi problema de software sau harware...

Oricum, as vrea sa te intreb, semnalul de la router este excelent sau are 2 linii? Sau care este nivelul lui in prezent?

Intr-adevar prin pereti armati semnalul se pierde mai mult decat prin cei de caramida sau BCA. Acest aspect l-am testat.
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on May 14, 2015, 09:59:23 PM
De asemenea, poti sa incerci sa folosesti un prelungitor de USB ca sa maresti puterea semnalului. Daca nu ai unul, te pot ajuta cu un prelungitor.
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on May 16, 2015, 05:25:53 AM
Stickul primit de la prietenul meu este acesta:

(http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/692079636/TP-LINK-150Mbps-wireless-N-Nano-USB-adapter-TL-WN725N.jpg)

deci nu stiu daca se poate atasa la el vreo antena sau vreun cablu. Iar PC-ul nu prea am unde sa-l mut, dar sta totusi linga perete, deci intr-un loc mai bine pozitionat pentru a recepta semnalul nu prea cred ca as putea sa-l pun.

Semnalul arata de regula 3 linii din 5, dupa cum vezi in pozele de la primul meu post, insa si cind mergea netul groaznic de greu tot 3 linii arata. Deci nu prea cred ca ma pot lua dupa asta...

Ce fel de prelungitor de USB as putea folosi la acest stick? Cel pe care il ai tu ar fi bun? Ca dupa cum vezi in poza, nici nu stiu daca la acest tip de stick se poate atasa vreun prelungitor...
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on May 16, 2015, 05:19:18 PM
Este un prelungitor de USB, se poate folosi. Scrie-mi un mesaj, si ne vedem luni si ti-l dau. Eu l-am folosit si m-a ajutat, dar de 4 luni am fost la RDS si le-am zis ca am probleme cu stick-ul 3G, si mi l-au schimbat pe loc. Si de atunci, Internetul imi merge mult mai bine si am semnal mai bun.
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on May 23, 2015, 06:57:57 PM
Am primit un cablu/prelungitor pentru stickul wireless, foarte asemanator cu cel din pozele de mai jos, doar ca nu chiar atit de lung, si acum conexiunea mea este excelenta, am downlodat si cu aproximativ 1MB/secunda, ceea ce inseamna o diferenta de-a dreptul impresionanta fata de situatia initiala, care era de cele mai multe ori jalnica. Nu credeam ca un cablu poate face atita diferenta!

Recomand tuturor care au o situatie similara cu a mea un astfel de cablu!

(http://cdn.allshops.ro/files/clients/19/4059/p/66/prelungitor-cablu-usb-20-5-metrii-6305496.jpg)

(http://www.conectica.ro/fisiere/produse/popup/3/UE150-USB-Extenders-OL-large.jpg)
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 01, 2015, 04:31:33 AM
In aceasta seara viteza de internet mi-a devenit foarte slaba, nu stiu de ce, clipurile YouTube sacadau foarte rau, asa ca am incercat sa imi maresc viteza internetului cautind diverse tutoriale in stinga si in dreapta. Am gasit tot pe YouTube mai multe clipuri, am facut ce prezenta unul din ele - si anume modificarea protocolului de internet prin introducerea manuala a altor date - si rezultatul a fost ca initial nu mi-a mai mers internetul deloc, iar apoi, dupa refacerea setarilor asa cum erau la inceput, am obtinut un rezultat destul de frumos, dupa cum arata testul din poza de mai jos. As vrea sa stiu daca e normal ca viteza de download sa fie mai mica decit viteza de upload, si totodata daca toate tutorialele existente pe YouTube au vreun rezultat concret. Adica: e adevarat ca modificarea setarilor la software poate duce si la daune, nu la imbunatatiri? Si chiar presupunind ca resusesc sa maresc viteza conexiunii din software, nu e totusi mai recomandat sa incerc imbunatatirea semnalului folosind componente hardware, adica sa incerc sa contruiesc o antena?
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on June 01, 2015, 05:09:47 PM
Viteza de download si de upload depinde de furnizorul de Internet. In mod normal, cel putin pe vremuri, viteza de download era mai mare decat cea de upload. Viteza ta la Internet este similara cu a stick-ului meu 3G, adica aprox. 300 kb/s, o viteza la care te poti uita linistit la filmele de pe youtube.
Stick-ul tau WI-Fi, teoretic nu permite sa-i adaugi o antena, eventual sa incerci cu doua prelungitoare USB?
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 02, 2015, 09:18:09 PM
Am dat peste aceasta pagina:

http://www.wikihow.com/Make-a-Wi-Fi-Booster-Using-Only-a-Can

si am incercat ce era descris acolo, am facut la fel cu un badog de bere. Acum imi pare totusi ca conexiunea e mai buna, YouTube-ul merge parca mai bine, iar ultimul test arata rezultatul din poza de mai jos.

Am fost totusi azi si la Bene si am vazut ca au o antena foarte aratoasa, nou-nouta, la 65 RON. Ce crezi, cu antena respectiva ar merge simtitor mai bine netul? Ca desigur ca domnii de acolo, la fel ca totii vinzatorii, mint orice numai sa-si vinda produsele, de-asta vreau parerea ta!
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 03, 2015, 03:14:51 PM
Astazi, dupa ce am repozitionat badogul de bere, am obtinut rezultatul de mai jos. Cum ti se pare? E destul de bun pentru un stick micut ajutat de un cablu si de un pic de aluminiu? (Sau cupru sau din ce e facut badogul de bere...)
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on June 03, 2015, 08:09:58 PM
In primul rand, iti sugerez sa nu te grabesti sa achizitionezi antena de la Bene. Doza de bere e fabricata din aluminiu. Ai respectat cele indicate pe wikihow cand ai construit antena din doza de bere?

Rezultatul este mai bun cu ceva, dar cred ca acum esti multumit de viteza Internetului?
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 03, 2015, 10:40:00 PM
Nici nu o pot cumpara actualmente - antena de la Bene - dar mi-a atras privirea, si multa lume spune ca o antena este mult mai buna decit un stick micut cum am eu.

Da, am procedat exact asa cum arata pe wikihow, pacat ca nu pot face niste poze cu antena pe care am construit-o, ca sa le postez aici sa vezi exact cum imi arata. Dar am facut-o cit mai identic posibil cu cea prezentata pe wikihow.

Da, acum internetul merge mai bine, intr-adevar. Ideea e ca nu imi place cind sacadeaza clipurile de pe YouTube, dar acum nu mai sacadeaza aproape deloc, de cind cu antena aceasta improvizata.
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on June 05, 2015, 09:37:37 PM
Bravo.
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 09, 2015, 04:05:31 AM
Mersi! ;)

As mai dori sa mai postez citeva rezultate si sa postez intrebarea care nu prea imi da pace: de ce de fiecare data viteza de upload e mai mare decit cea de download? Mi se pare cam anormal... sau nu ma pricep eu la net, adica la cum functioneaza traficul?

In noaptea asta a inceput sa sacadeze netul groaznic, nu stiu de ce, si dupa ce am repozitionat stickul cu badogul de bere, ridicindu-l si punindu-l sus pe unitatea centrala, poftim ce rezultat de-a dreptul impresionant am avut! :D

Poza 1 = in sfirsit am trei linii la semnal

Poza 2 = era cazul in sfirsit sa urce la 99%

Poza 3 = upload-ul urca la peste 6 MB

Poza 4 = upload-ul urca la 7 MB

Poza 5 = imi vin lacrimi in ochi!
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on June 13, 2015, 12:47:52 PM
Din ceea ce am gasit pe Internet, ar trebui sa intri in router si sa dezactivezi suportul WMM (Disable WMM Support), si atunci viteza de "download" va fi egala cu cea de "upload".
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: Jonathan Blackheart on June 14, 2015, 07:54:32 AM
Din ceea ce am gasit pe Internet, ar trebui sa intri in router si sa dezactivezi suportul WMM (Disable WMM Support), si atunci viteza de "download" va fi egala cu cea de "upload".

Te cred, insa routerul e la vecina, si pe ea n-o prea prind pe acasa, unde mai pui ca nu stiu cum va reactiona la aceasta rugaminte a mea, pentru ca ea nu se pricepe mai deloc la IT. Exista riscul sa-mi strice semnalul in loc sa-l imbunatateasca, asa ca mai bine renunt...

Oricum, din cind in cind stickul se "inchide" singur, adica Windows-ul nu il mai detecteaza, nu mai pilpaie luminita lui albastra, si atunci trebuie sa il scot din cablu si sa il bag la loc, operatiune care necesita si repozitionarea badogului, asa ca mai face deseori figura ca dupa repunerea lui nu mai merge netul, adica merge, dar vai si-amar de incet, adica ce am patit din nou azi-noapte. Asa ca pina la urma am mai pus inca un badog de bere, sperind ca viteza va creste daca e mai mult aluminiu, si intr-adevar, iata ultimele rezultate:
Title: Re: Conexiune la Internet cu Stick Wireless
Post by: dorel_puchianu on June 17, 2015, 08:16:51 PM
Bine acum esti multumit de viteza de download? Upload-ul este aproape dublu :(