Detralex vs. AESCULUS

Aesculus vs Detralex

In acest articol voi discuta despre hemoroizi. Nu voi explica ce sunt ei, pentru ca daca ati ajuns aici este evident ca medicul va recomandat Detralex în tratarea crizei hemoroidale sau AESCULUS care este un medicament homeopat.


Atentie, nu administrati aceste medicamente fara sfatul medicului.

Avand intr-o zi o criza hemoroidala cumplita am apelat la sfatul medicului. Recomandarile pentru criza hemoridala contin mai multe medicamente : Detralex, Proctoglivenol si Colonsen. Printre altele medicul meu este si medic homeopat si mi-a recomandat si un medicament homeopat si anume Aesculus CH 15. In randurile de mai jos o sa vedeti rezultatele testelor.

Aesculus

Test Detralex vs. Aesculus

Detralex a tratat cu succes criza hemoroidala deci vi-l recomand daca a fost prescris de medic. Pe de alta parte, ca orice alt medicament, are efecte secundare sau reactii adverse posibile, de aceea pentru a elimina aceste efecte secundare, va recomand AESCULUS. In teste nu mi-a venit sa cred, dar medicamentul homeopat AESCULUS de la Plant Extrakt a tratat criza hemoroidala cu acelasi succes pe care a facut-o Detralex. Acum probabil depinde de noi daca avem incredere intr-un medicament homeopat sau nu. Cred ca, conteaza mult si starea noastra emotionala cat si crezul nostru. Pe de alta parte, rezultatele sunt pozitive cu ambele medicamente pe care le-am testat. Nu uitati, Detralex este scump in comparatie cu AESCULUS si poate provoca reactii adverse pe care o sa le gasim mai jos.

Detralex

Preturi medicamente Detralex vs. Aesculus

Referitor la pret, care si el conteaza, observ ca medicamentele homeopate sunt mult mai ieftine. Aesculus costa 8 lei cu TVA si contine 90 de granule homeopatice respectiv 4 grame, iar cutia Detralex pe care am cumparat-o contine 30 de comprimate filmate de 500 mg. Detralex cu 30 de comprimate are un pret de cca. 26 de lei inclusiv TVA.

In final Detralex vs. Aesculus

Pentru mine atat Detralex cat si Aesculus au avut acelasi rezultate. Ambele medicamente au avut rezultate identice. Avantajele lui Aesculus sunt  mai multe, este un medicament homeopat, este mult mai ieftin, costa doar 8 lei in loc de cca. 26 lei cat costa Detralex si nu are efecte secundare sau reactii adverse!

Despre AESCULUS CH15

Granule homeopatice, 4g- min. 90 buc.

Nu atingeti granulele cu mana, se mentin in gura pana la dizolvare. Medicament homeopatic (fara prospect) cu indicatii terapeutice individualizate de catre medicul homeopat. Consultati medicul daca simptomele persista. A nu se lasa la indemana copiilor! Pastrare sub 25 de grade Celsius, ferit de umiditate, lumina si mirosuri puternice.

Aesculus granule

Despre Detralex 500 mg- Fractiune flavonoidica

30 de comprimate filmate. Fractiune flavonoidica purificata micronizata.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.
•    Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
•    Daca aveti orice întrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
•    Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
•    Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

detralex blister

In acest prospect gasiti:

1.    Ce este DETRALEX si pentru ce se utilizeaza
2.    Inainte sa luati DETRALEX
3.    Cum sa luati DETRALEX
4.    Reactii adverse posibile
5.    Cum se pastreaza DETRALEX
6.    Informatii suplimentare

1. CE ESTE DETRALEX Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Grupa farmacoterapeutica:
C05CA53 – medicatia capilarelor; bioflavonoide.

Indicatii terapeutice:

Tratamentul simptomelor legate de insuficienta veno-limfatica:

•    senzatie de greutate la nivelul picioarelor,
•    durere,
•    sindromul picioarelor nelinistite. Tratamentul simptomelor functionale legate de criza hemoroidala.

2. ÎNAINTE SA LUATI DETRALEX

Nu luati DETRALEX

• daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale DETRALEX.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sâu farmacistului.

Aveti grija deosebita când luati DETRALEX Daca aveti o criza hemoroidala, puteti sa utilizati DETRALEX pentru o perioada scurta de timp. Daca simptomele persista, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra.

DETRALEX nu este destinat utilizarii la copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani.

Utilizarea altor medicamente Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Luati DETRALEX numai conform recomandarii medicului dumneavoastra.

In absenta datelor privind trecerea in laptele matern, în timpul tratamentului trebuie evitata alaptarea.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor DETRALEX nu are nici o influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii de conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI DETRALEX

Luati întotdeauna DETRALEX exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuia sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze

In insuficienta veno-limfatica doza recomandata este de 2 comprimate filmate DETRALEX pe zi, in doua prize, la prânz si seara, în timpul mesei.

• in criza hemoroidala: 6 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 4 zile, apoi 4 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 3 zile.

Modul si calea de administrare Administrare orala.

înghititi comprimatul cu o cantitate suficienta de apa. Durata tratamentului

Medicul dumneavoastra va va spune cât timp dureaza tratamentul. Nu întrerupeti tratamentul fara sa va consultati în prealabil cu medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult decât trebuie din DETRALEX Daca ati luat mai mult decât trebuie din DETRALEX, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra.

Daca uitati sa luati DETRALEX Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, DETRALEX poate provoca reactii

adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Acestea pot include:

•    Reactii adverse frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 utilizatori, daria mai mult de 1 din 100 utilizatori): diaree, digestie dificila, greata, varsaturi

•    Reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 utilizatori dar la mai mult de 1 din 1000 utilizatori): colita

• Reactii adverse rare (apar la mai putin de 1 din 1000 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 10000 utilizatori):vertij, dureri de cap, stare de indispozitie, eruptii pe piele, mâncarimi, urticarie.

• Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: edeme (umflaturi) izolate ale fetei, buzelor, pleoapelor. In mod exceptional poate sa apara edem Quincke (umflarea rapida a unor tesuturi precum fata, buzele, gura, limba sau gâtul, care poate duce la dificultati în respiratie).

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA DETRALEX

A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. Nu utilizati DETRALEX dupa data de expirare înscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine DETRALEX

Substanta activa este fractiunea flavonoidica purificata micronizata.

Fiecare comprimat contine 500 mg fractiune flavonoidica purificata micronizata, corespunzând la 450 mg diosmina (90%) si 50 mg flavonoide sub forma de hesperidina (10%).

Celelalte componente sunt:

Comprimat: gelatina, stearat de magneziu, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, talc.

Film: glicerol, macrogol 6000, stearat de magneziu, I metilhidroXiproPilceluloza, oxid rosu de fier laurllsulfat de Sodiu, dioxid de titan, oxid galben  de fler.

Cum arata DETRALEX si continutul ambalajului

Comprimatele filmate de Detralex sunt ovale, de culoarea somonului. Comprimatele sunt disponibile în: Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate. Cutie cu 50 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 100 blistere Al/PVC a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 4 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere Al/PVC a câte 15 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Les Laboratoires Servier 50, rue Carnot, 92284 Suresnes cedex Franta

Fabricantul

Les Laboratoires Servier Industrie 905, route de Saran – 45520 Gidy – Franta

sau

CENEX/ 52, rue Marcel et Jacques Gaucher 94120 Fontenay sous Bois – Franta

sau

Servier (Ireland) Industries Ltd. Moneylands, Gorey Road Arklow – Co. Wicklow – Irlanda

Clasificare privind modul de eliberare Medicament eliberat pe baza de prescriptie Medicala.

Acest prospect a fost aprobat în 02/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 ÷ 6 =