Auslogics Disk Defrag 3.5.0.10 in teste

Auslogics Disk Defrag

Programul gratuit de care ai nevoie cand iti defragmentezi si optimizezi hard disc-ul!

Ultima versiune a programului compact Auslogics Disk Defrag fixeaza o problema rara care se petrecea in sistemul de operare Windows Vista. Daca este pentru prima daca cand va intalniti cu Auslogics Disk Defrag va spun ca el este gratuit si este folosit pentru defragmentarea hard disc-ului, suporta atat FAT 16/32 cat si sistemul de fisiere NTFS. Autorul programului Auslogics Software Pty Ltd spune ca acesta este inzestrat cu o tehnica avansata de optimizare a discului care remediaza blocajele cauzate de fragmentarea discului.

Instalare

Auslogics Disk Defrag ocupa pe hard disc, dupa descarcare, 7,45 MB. Daca avem instalata o versiune mai veche a programului, ultima versiune ne va solicita sa dezinstalam evident versiunea mai veche. Noua versiune s-a instalat aproape instant (cca. 6 secunde), si a fost necesar sa apas cateva butoane “Next”, si doar la un moment dat am fost intrebat daca doresc sa beneficiez de pictograma programului si pe desktop-ul calculatorului meu.

Utilizare

Interfata programului nu pare diferita de versiunea mai veche pe care o avem instalata. Am procedat initial, sa analizez partitia C, pentru a vedea ce recomandari imi sugereaza programul pentru defragmentare.
Analiza a durat 29 de secunde si imi spune ca a gasit 1716 fisiere fragmentate, 765 de fisiere “junk”, iar spatiul pierdut datorita acestor fisiere este de 1,48 GB. Destul de mult, dar Auslogics Disk Defrag imi recomanda sa curat discul de fisierele “junk” oferindu-mi o alternativa in acest sens pe site-ul lui www.auslogics.com.

Programul recomandat si produs de Auslogics Software Pty Ltd se numeste Auslogics BoostSpeed, are cca. 12,1 MB, si din pacate este un program care are o perioada de incercare de 15 zile, dupa care trebuie cumparat. Programul a gasit 1482 de probleme, dar versiunea de trial rezolva doar 15 dintre ele. Din pacate prea putin, ceea ce m-a obligat sa apelez la CCleaner, Advanced SystemCare si Spybot, pentru a rezolva cel putin o parte din aceste erori.

Auslogics Disk Defrag
Dupa rezolvarea lor, am inceput procesul de defragmetare si optimizare, care de altfel este un proces combinat si este mai lent. Procesul a inceput cu analiza partitiei si in scurt timp a debutat defragmentarea (in analiza au intrat aproape 90.000 de fisiere) care trebuie sa recunosc a fost foarte rapida. Practic nici nu am apucat sa ma “trezesc” si cele peste 1000 de fisiere ce trebuiau defragmentate erau gata, urmate de fisierele care trebuiau optimizate. Optimizarea fiserelor a durat mai mult pentru ca evident erau multe la numar. Per total procedeul a durat 9 minute si 31 de secunde. Nu m-am oprit aici si am defragmentat si optimizat o partitie de 11 ori mai mare fata de partitia C. Partitia C are 19,5 GB, iar noua partitie din test are 211,9 GB cu un spatiu liber de actiune de 17,83 GB. Analiza a scos la iveala ca sunt 950 de fisiere fragmentate. Auslogics Disk Defrag m-a avertizat inainte de a incepe procesul de defragmentare si optimizare, ca fiind un spatiu mai mic de 10% liber pe disc, procesul nu va fi eficient. In analiza au intrat 42.501 fisiere, iar procesul de defragmentare si optimizare a durat 27 minute 39 de secunde.

Beneficii

Fiind defragmentata partitia C, sistemul de operare a pornit cu ceva mai repede (probabil o secunda, doua), dar nu va imaginati minuni, programele se lanseaza vizibil mai rapid dupa aceasta operatiune. Referitor la partitia “mamut” de 211 GB, nu am observat vreo schimbare majora, poate filmele de pe aceasta partitie pornesc ceva mai sprinten, dar este o parere subiectiva. In final, beneficiile aduse de Auslogics Disk Defrag sunt evidente pentru partitia C, defragmentarea paritiei C este o necesitate, programul desfasoara aceasta operatie rapid, iar beneficiile sunt vizibile imediat.

Auslogics Disk Defrag este un program gratuit si trebuie apreciat pentru calitatea pe care o ofera, dar producatorul dupa cum am observat intentioneaza prin Auslogics Disk Defrag sa isi promoveze programul Auslogics BoostSpeed, care promite multe fixari si nu numai ale sistemului de operare, insa nu este gratuit! Inchei cu Auslogics Disk Defrag si va spun ca este programul gratuit de care aveti nevoie cand va defragmentati si optimizati hard disc-ul!

Download/descarca Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag caracteristici: defragmenteaza si optimizeaza; consolideaza spatiul liber, plasare inteligenta a fisierelor de sistem, pastreaza zona rezervata MFT curata, defragmentarea unui singur fisier sau direcor; lista cu fisierele fragmentate; mod auto-defrag; progrmarea defragmentarii; defragmentarea personalizata a discului; program disponibil in mai multe limbi; opereaza pe sistemele de operare Windows XP / 2003 / Vista / Windows7 / XP64 / Vista64 / Windows7 64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.